W porównaniu do eLek?Zamieszczone przez The z00m
To jest głośna.
W porównaniu do eLek?Zamieszczone przez The z00m
To jest głośna.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Witam.
W swoim pierwszym poscie chce zapytac czy wiadomo cos na temat premiery wersji SWD.
W zeszlym tygodniu chcialem zamowic ED, ale sprzedawca zasugerowal mi, ze premiera SWD moze byc nawet w ciagu tygodnia. Mowil cos o tym, ze ED juz znika z magazynow i ze nie sa zamawiane nowe oraz ze slyszal jakies pogloski w magazynie Olympusa.
Moze ktos jest zorientowany jak to ma byc? Pytam bo od dawna zbieralem na to szklo i teraz jak juz mam je prawie w garsci to nei wiem czy warto poczekac czy dac sobie spokoj i brac ED...
Pzdr
Premiera już była ;p
Dostępność od listopada.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No chodzilo mi o taka premiere, ze moge zadzwonic, zamowic i miec.
Od ktoregos konkretnie listopada?
Pewnie razem z E-3 wejdzie do sprzedaży - druga połowa listopada w cenie bodajże 1100$ - na którymś filmiku gość chyba 1099$ w USA mówił...Zamieszczone przez Marcinek
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Oj, ty masz E-400... Bawiłem się tym szkłem z E330 i nie trzymało się ten zestaw najlepiej, a z jeszcze lżejszym body i brakiem gripa może być już niefajnie :/ To szkło waży kilogram... No nic, zobaczysz![]()
Zależy do czego będzie używałZamieszczone przez suchar
bo wystarczy statyw z dobrą głowicą i nie widzę przeszkód w operowaniu z E400
![]()
To prawda, ze E-400 to najciezszy i najwiekszy nie jest. Jednak chyba lepiej dobrac potem korpus do obiektywu niz odwrotnie
Glownie przyroda i ludzie strzelane z reki, wiec problemy sie pojawia.Zależy do czego będzie używałbo wystarczy statyw z dobrą głowicą i nie widzę przeszkód w operowaniu z E400
![]()
A skoro juz temat zostal poruszony. Szukam jakiegos gripa do e-400, ale nie moge znalesc. Czy cos takiego w ogole istnieje? Pytam bo moze to znaczaco wplynac na to jak szybko przesiade sie z E-400 na cos nieco wiekszego.
E-400/410 to puszka, która została stworzona na inne potrzeby. Określiłbym jej pole działania jako street/spacer/wycieczka. Nie jest to body tworzone z myślą o sporcie czy przyrodzie, a małe gabaryty już po podpięciu 50-200 czy 7-14 stają się dokuczliwe.Zamieszczone przez Marcinek
Gripa nie ma. Szykuj kasę na E-3.
A jednak w przypadku mojego 2,5 rocznego obiektywu potwierdziły się pogłoski o samorozkręcaniu się ZD 50-200. Objawiało się to zwiększonym luzem przy pierścieniu zmiany ogniskowej od strony mocowania bagnetowego oraz delikatnym przełamywaniem się obiektywu w tym miejscu (aż do zaparcia się pierścienia zmiany ogniskowej o podstawę obiektywu).
Obiektyw wczoraj wrócił z serwisu i od razu zepsuł mi humor. Natychmiast po rozpakowaniu usłyszałem grzechoczące obijanie się jakiegoś elementu wewnątrz obiektywu. Po wysunięciu tubusu nie dało się już całkowicie złożyć obiekiektywu, pierścień zmiany ogniskowej blokuje się na piedziesięciu kilku mm. Dzisiaj wrócił do serwisu.
A fotografowanie tej jesieni diabli wzięli![]()