Strona 16 z 55 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 541

Wątek: Olympus ZD ED 50-200mm 1:2.8-3.5

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Nie bój nic - używam tego non-stop. Zrobiony jest solidnie. Bardzo solidnie.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jest spoko teraz tylko mam dylemat dot. monopodu (ale to juz tutaj)

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Tylko spokojnie!
    Jest tam (na osłonie) taki szary (mało widocznu na początku) znaczek - taki sam jak ten biały, który służy do dopinania osłony. Trzeba nim "trafić" w biały punkt na górze obiektywu, leciutko, RÓWNOLEGLE docisnąć i zdecydowanie pokręcić w prawo.
    Nie bój nic - to tylko kwestia wprawy. Wiem - na "początku" trochę trzęsą sie łapki, ale dwa razy przekręcisz i wszystko będzie proste.
    Pozdrówka.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez witia1
    Tylko spokojnie!
    Jest tam (na osłonie) taki szary (mało widocznu na początku) znaczek - taki sam jak ten biały, który służy do dopinania osłony. Trzeba nim "trafić" w biały punkt na górze obiektywu, leciutko, RÓWNOLEGLE docisnąć i zdecydowanie pokręcić w prawo.
    Nie bój nic - to tylko kwestia wprawy. Wiem - na "początku" trochę trzęsą sie łapki, ale dwa razy przekręcisz i wszystko będzie proste.
    Pozdrówka.
    własnie usunąłem posty wcześniejsze bo doszedłem do tego

do noszenia jest szara strzałka i tez w lewo sie wkręca (jak normalnie)... wszystko gra (po prostu pierwsze wkręcenie musiałem trochę mocniej bo "gwint" był niewyrobiony)

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Jak w lewo, co w lewo? Gadacie tak , że njak was pojąć nie można.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    o osłonie p-słonecznej zapewnie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

prawidlowe zakladanie oslony przeciwslonecznej

Cytat Zamieszczone przez grizz
    o osłonie p-słonecznej zapewnie.
    no dokladnie o zakladniu osłony przeciwsłonecznej w prawidłowy sposób (zęby wyeliminować "Niepożądany promień światła
    dostający się do obiektywu") i w sposób odwrotny (czyli do noszenia/przechowywania).

pozdrawiam

P.S.
    sorx za zamieszanie ale było to tak banalne ze usunąłem pierwsze posty (po tym jak już mi "zadziałało"), jednak w międzyczasie witia1 napisał swój... no to zostawiłem jak jest ! EOT :P Niedługo pewnie wylecę z równie banalnym pytaniem hihi.....

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    na obiektywie są kropki które pokazują w którym momencie dokręcić pierścień (od mocowania obiektywu) przy zmianie kadrowania na pionowe! ustawiłem dokładnie jak trzeba i kadr miałem krzywy! Korzystam z monopodu bez głowicy (wiec nawet nie mogę zwalić na krzywa głowice czy cosik :P)
    Czy ktoś z użytkowników tez to zauważył czy to odosobniony przypadek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    na obiektywie są kropki które pokazują w którym momencie dokręcić pierścień (od mocowania obiektywu) przy zmianie kadrowania na pionowe! ustawiłem dokładnie jak trzeba i kadr miałem krzywy! Korzystam z monopodu bez głowicy (wiec nawet nie mogę zwalić na krzywa głowice czy cosik :P)
    Czy ktoś z użytkowników tez to zauważył czy to odosobniony przypadek
    Pomyślałbym że monopod nie jest zbyt precyzyjnym użądzeniem pomiarowym , ale masz rację, z wypoziomowanego statywu:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p7301137_142.jpg
Wyświetleń:	131
Rozmiar:	69,3 KB
ID:	1897   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p7301136_106.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	64,2 KB
ID:	1898  

| OlyJedi Awatar suchy10
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam.
    Zastanawiam się nad zakupem szkła 50-200mm. Dzięki raw.fotosite.pl sciągnąłem orfy z Radkowej galerii (super pomysł). Oto dwa z nich. ORF wywołany w Oly Studio2,zmniejszone bez obróbki.
    Pytanie mam do Radka i innych posiadaczy tego szkła czy rozmycie po lewej stronie kadru (symetryczna, prawa strona jest ok) to normalka, czy to tylko moje majaki?Może istnieje inna przyczyna?
    Pozdrawiam.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	200708020003_106.jpg
Wyświetleń:	144
Rozmiar:	214,0 KB
ID:	1973   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	200708020001_106.jpg
Wyświetleń:	154
Rozmiar:	182,0 KB
ID:	1974