Strona 15 z 55 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 541

Wątek: Olympus ZD ED 50-200mm 1:2.8-3.5

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maly16
    Cytat Zamieszczone przez krassnal
    Ogolnie przy zestawieniu E-1+grip + 50-200 AF radzi sobie wysmienicie w calym zakresie za wyjatkiem 200mm takie sa moje odczucia!
    pozdrawiam
    Dziekuje, na tak odpowiedz czekalem. Napisz jeszcze, ze widzisz duza poprawe w szybkosci AF po podpieciu gripa, to utwierdzisz mnie w przekonaniu ze warto go kupic. Nie potrzebowalem go, poniewaz dobrze mi sie trzyma aparat bez niego, no ale teraz sie chyba skusze. Jezeli nie ma roznicy to moze nie warto?
    od poczatku mam przypiety grip niegdy nie uzywalem bez gripa, ale sprawdze i dam znac mozliwie szybko. Ogolnie powiem tak : gdyby nie to ze 50-200 brzeczy troche to moglbym sie pokusic ze dziala podobnie szybko jak Sigma 100-300/4 HSM, a moze lepiej....
    pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krassnal
    od poczatku mam przypiety grip niegdy nie uzywalem bez gripa, ale sprawdze i dam znac mozliwie szybko. Ogolnie powiem tak : gdyby nie to ze 50-200 brzeczy troche to moglbym sie pokusic ze dziala podobnie szybko jak Sigma 100-300/4 HSM, a moze lepiej....
    pozdrawiam
    czekam na spostrzezenia

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Więc mam nadzieję - ostatnie zdjęcie tutaj. Następne będą już tylko w ocenie zdjęć!
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    mam pytanko do posiadaczy tego obiektywu

Czy latwo i wygodnie zmienia sie przystawka do mocowania statywu tak zeby uzyskac kadry pionowe? (mysle o kupnie monopodu i sie zastanawiam czy z takim "pierscieniem mocujacym" jest sens kupowania glowicy do monopodu)
    Wizualnie na zdjeciach to te mocowanie wyglada na "małe" zeby nie napisac kruche.... Zastanawiam sie czy przy częstych zmianach mocowanie będzie tak 'dobre' jak na samym poczatku...

[center:71a648c914] [/center:71a648c914]
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    mam pytanko do posiadaczy tego obiektywu

Czy latwo i wygodnie zmienia sie przystawka do mocowania statywu tak zeby uzyskac kadry pionowe? (mysle o kupnie monopodu i sie zastanawiam czy z takim "pierscieniem mocujacym" jest sens kupowania glowicy do monopodu)
    Wizualnie na zdjeciach to te mocowanie wyglada na "małe" zeby nie napisac kruche.... Zastanawiam sie czy przy częstych zmianach mocowanie będzie tak 'dobre' jak na samym poczatku...

[center:d432aff476]Obrazek [/center:d432aff476]
    Kiepsko pisałem już o tym gdzieś na forum

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    czyli bez glowicy sie nie obejdzie (lepiej miec chyba na stale mocno przykręcone).... zresztą narazie sobie tego fizycznie nie wyobrażam.
    Bo jak - na zdjęciu powyżej - ten "dynks" do zaczepnia do statywu/monopada jest na dole to "obręcz" trzyma obiektyw powyżej -> no i tak powinno byc. Jesli jednak przegniemy o 90stopni głowicę na monopod'zie to wtedy cały ciężar będzie spoczywał na bocznej części "obręczy" i jak dla mnie (tak sobie tylko wyobrażam!) to uchwyt będzie się wyłamywał.
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Kiepsko
    czy całość jest kiepska czy chodzi tylko o miejsce wkręcania śruby?

mam nadzieje ze ktoś zrozumiał o co mi chodzi
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    krdę a mi to mocowanie całkiemsolidnie wyglądało i zmiana jego położenia tez nie sptrawiała problemów :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

The z00m
    Gość
    Ja do mocowania statywy w 50-200 również nie zgłaszam zastrzeżeń !!

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no takie wypowiedzi mi sie podobają )) ciekawe ile osob obraca tym "pierscieniem" na pion :P :P :P
    Hmm... teraz tylko czekam na uszczegółowienie swojej wypowiedzi przez celebrity plus

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    no takie wypowiedzi mi sie podobają )) ciekawe ile osob obraca tym "pierscieniem" na pion :P :P :P
    Hmm... teraz tylko czekam na uszczegółowienie swojej wypowiedzi przez celebrity plus
    Już wyjaśniam. Pisałem, że przy E1 i HLD po obróceniu do pionu mocowanie do statywu prawie styka się z gripem i nie ma możliwości złapania za grip bo palce nie wchodzą, sam pierścień jest dobrze wykonany, ale IMO lepszy rozwiązaniem będzie głowica do monopodu.