Tak na oko:Zamieszczone przez WG
2.890mm
2.9120mm
3.0135mm
3.1140mm
3.2150mm
3.3175mm
3.4180mm
3.5200mm
Ja jeszcze nie złapałem flary, ale chyba dlatego, że nie używam filtra i nie ściągam głębokiej osłony.
Tak na oko:Zamieszczone przez WG
2.890mm
2.9120mm
3.0135mm
3.1140mm
3.2150mm
3.3175mm
3.4180mm
3.5200mm
Ja jeszcze nie złapałem flary, ale chyba dlatego, że nie używam filtra i nie ściągam głębokiej osłony.
Trudno jest to zmierzyc, ale wyglada, ze do ok. 90mm masz F=2.8Zamieszczone przez WG
Ups. Spoznilem sie.
Można pobawić się z exifami i dokładnie to zbadać, ale trzeba chciećZamieszczone przez krzwoj
![]()
Mam pytanie do posiadaczy tego obiektywu i E1 z gripem. Czy jest duży wzrost szybkości ostrzenia tego szkła po podpieciu gripa do aparatu?
Niby szklo fajne, ale podczas robienia zdjec dzieci, zwierzkow itp. w slabym swietle, to AF muli strasznie. Nie ma szans robic zdjec w ruchu.
W bardzo dobrym swietle jest dobrze ale we wnetrzach tragedia. W porownaniu do ZD14-54 jest baaardzo wolny.
Czy wieksza dostawa pradu rozwiazuje problem?
u mnie jest dosc szybki, jedynie przy ogniskowej 200mm AF potrafi przejechac kilka razy! ale szkielko ZYLETKA![]()
Żyleta to mało powiedziane, ale przy słabych warunkach meteorologicznych jest gorzej i ostrzy też wolniej.Zamieszczone przez krassnal
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Czy warunki oswietleniowe w hali koszykarskiej/siatkarskiej/pilki recznej sa juz na tyle nieodpowiednie, ze 50-200 ostrzy slabiej i wolniej? Moze ktos z uzytkownikow wie i sprawdzal? Czy raczej te slabe warunki to np. koncerty, gdzie ze swiatlem gorzej?
Pzdr
Nie w hali dobrze sobie radzi, na koncertach teżZamieszczone przez suchar
- testowane
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"