Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Życzenia do Olympusa - czyli, z czego jesteśmy niezadowoleni

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    mam propozycje innego typu i o wiele mniejszego kalibru (od czegos 3ba zaczac :P) - tj. nie moja propozycja wiec posluze sie cytatem wyszarpnietym z innego watku
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    [...]może OP zgodziłby się dodawać np małe kartki z logo OC i adresem www
    do sprzetu...

| OlyJedi Awatar rogal
    Mieszka w
    Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Dla prawie wszystkich uzytkownikow to nie ma wogole znaczenia i nawet na to nie zwracaja uwagi, ale ja nie jestem w stanie, samodzielnie zmienic poziom przyslony (przytrzymac guzik + krecic kolkiem jednoczesnie). Oczywiscie nie mowie, ze takie rozwiazanie jest zle, bo napewno jest - szybkie, ale co MI po tym jak nie jestem w stanie tego zrobic i zawsze musze prosic kogos o pomoc, no masakra :P Moim zdaniem powinno byc tak jak jest + zmiana przyslony z widoku menu (np. menu/ok -> najechac na wartosc przyslony -> ok -> zmiana kolkiem -> ok) Takie rozwiazanie znacznie ulatwilo by mi prace i przydaloby sie w moim e-330

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    nie wiem jak jest w modelach 3xx, ale w e1 od A jest jedno kolko a od S drugie. moze wygodniej ci jest po prostu leciec w trybie A z obsluga tylko jednego kolka.. bez 'sziftow'.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Czy Olympus stworzy oprogramowanie kompatybilne z systemami Linux?

bardzo dobry argument, dziękuję - cra3y

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Czy Olympus stworzy oprogramowanie kompatybilne z systemami Linux?
    Nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć...

Podpisuję się rękoma i nogami...

Hmm... byłby hyba pionierem ;/

argument o oprogramowaniu dla linuxa jest w krytycznych - cra3y
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    jak wyżej
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Również podpisuję się pod Linuxem i jednocześnie proponuję uzupełnić ten punkt o:

Umocnić współpracę z istniejącymi producentami oprogramowania do obróbki RAW, aby pliki po konwersji w programach innych niż Olympus Master i Studio miały jeszcze lepszą jakość i nie zawierały artefaktów.

Chodzi mi tutaj przede wszystki o starego dobrego RawShooters'a i zbudowanego na jego silniku Lightrooma, gdzie po konwersji na zdjęciach pozostają czasami straszne śmiecie i dziwne patterny (szczególnie jeżeli korzystało się z odszumiania)
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Tak i paski zostają! Może Olympus pokusi się o własne rozwiązanie na jakimś silniku? Albo poprostu rozbuduje OM tylko, żeby śmigał pod linuxem, bo mi to obojętne co docelowo kupię.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Również podpisuję się pod Linuxem i jednocześnie proponuję uzupełnić ten punkt o:

Umocnić współpracę z istniejącymi producentami oprogramowania do obróbki RAW, aby pliki po konwersji w programach innych niż Olympus Master i Studio miały jeszcze lepszą jakość i nie zawierały artefaktów.

Chodzi mi tutaj przede wszystki o starego dobrego RawShooters'a i zbudowanego na jego silniku Lightrooma, gdzie po konwersji na zdjęciach pozostają czasami straszne śmiecie i dziwne patterny (szczególnie jeżeli korzystało się z odszumiania)
    Słuszne uwagi ale bez przesady.
    Jesli RS robi jekieś artefakty to już wina RS i niezbyt właściwych algorytmów interpolacji (może zbyt prymitywnych ale szybkich).
    Udostępnienie dokumentacji ORFów z pewnością pomoże na problemy z balansem bieli, saturacją, tzw. korekcją gamma itp

Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Czy jest możliwość wbudowania w aparat dodatkowej pamięci? Dobrym rozwiązaniem byłoby np. 4GB pamięci wewnętrznej flash i WiFi. Do tej pory chyba, żadna firma nie stosuje takiego rozwiązania, które jest bardzo przyjazne dla użytkownia.

Czy Olympus planuje wprowadzić karty SD do swoich aparatów?