mam propozycje innego typu i o wiele mniejszego kalibru (od czegos 3ba zaczac :P) - tj. nie moja propozycja wiec posluze sie cytatem wyszarpnietym z innego watku
do sprzetu...Zamieszczone przez RobertW3D
mam propozycje innego typu i o wiele mniejszego kalibru (od czegos 3ba zaczac :P) - tj. nie moja propozycja wiec posluze sie cytatem wyszarpnietym z innego watku
do sprzetu...Zamieszczone przez RobertW3D
Dla prawie wszystkich uzytkownikow to nie ma wogole znaczenia i nawet na to nie zwracaja uwagi, ale ja nie jestem w stanie, samodzielnie zmienic poziom przyslony (przytrzymac guzik + krecic kolkiem jednoczesnie). Oczywiscie nie mowie, ze takie rozwiazanie jest zle, bo napewno jest - szybkie, ale co MI po tym jak nie jestem w stanie tego zrobic i zawsze musze prosic kogos o pomoc, no masakra :P Moim zdaniem powinno byc tak jak jest + zmiana przyslony z widoku menu (np. menu/ok -> najechac na wartosc przyslony -> ok -> zmiana kolkiem -> ok) Takie rozwiazanie znacznie ulatwilo by mi prace i przydaloby sie w moim e-330![]()
nie wiem jak jest w modelach 3xx, ale w e1 od A jest jedno kolko a od S drugie. moze wygodniej ci jest po prostu leciec w trybie A z obsluga tylko jednego kolka.. bez 'sziftow'.
Czy Olympus stworzy oprogramowanie kompatybilne z systemami Linux?
bardzo dobry argument, dziękuję - cra3y
Nie wiem jak mogłem o tym zapomnieć...Zamieszczone przez celebrity plus
Podpisuję się rękoma i nogami...
Hmm... byłby hyba pionierem ;/
argument o oprogramowaniu dla linuxa jest w krytycznych - cra3y
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
jak wyżej![]()
było sobie życie
Również podpisuję się pod Linuxem i jednocześnie proponuję uzupełnić ten punkt o:
Umocnić współpracę z istniejącymi producentami oprogramowania do obróbki RAW, aby pliki po konwersji w programach innych niż Olympus Master i Studio miały jeszcze lepszą jakość i nie zawierały artefaktów.
Chodzi mi tutaj przede wszystki o starego dobrego RawShooters'a i zbudowanego na jego silniku Lightrooma, gdzie po konwersji na zdjęciach pozostają czasami straszne śmiecie i dziwne patterny (szczególnie jeżeli korzystało się z odszumiania)
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Tak i paski zostają! Może Olympus pokusi się o własne rozwiązanie na jakimś silniku? Albo poprostu rozbuduje OM tylko, żeby śmigał pod linuxem, bo mi to obojętne co docelowo kupię.
Słuszne uwagi ale bez przesady.Zamieszczone przez RobertW3D
Jesli RS robi jekieś artefakty to już wina RS i niezbyt właściwych algorytmów interpolacji (może zbyt prymitywnych ale szybkich).
Udostępnienie dokumentacji ORFów z pewnością pomoże na problemy z balansem bieli, saturacją, tzw. korekcją gamma itp
Czy jest możliwość wbudowania w aparat dodatkowej pamięci? Dobrym rozwiązaniem byłoby np. 4GB pamięci wewnętrznej flash i WiFi. Do tej pory chyba, żadna firma nie stosuje takiego rozwiązania, które jest bardzo przyjazne dla użytkownia.![]()
Czy Olympus planuje wprowadzić karty SD do swoich aparatów?