tak, dokladnie, ale jest zyczenie, zeby dzialalo tez i bez lampy, najlepiej z definiowalna granica minimalnego czasu migawki, jak i granica iso, do jakiego mozna podnosic (cos jak Nikon D80 czy Pentax 10D)Zamieszczone przez grizz
tak, dokladnie, ale jest zyczenie, zeby dzialalo tez i bez lampy, najlepiej z definiowalna granica minimalnego czasu migawki, jak i granica iso, do jakiego mozna podnosic (cos jak Nikon D80 czy Pentax 10D)Zamieszczone przez grizz
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
dokladnie to mam na mysliZamieszczone przez cra3y
ze ma dzialac bez lempy
herman
E-500 + 14-45 + 40-150 + ZD 35mm + FL50
Jak już tak sobie marudzicie to ja też:
Kod:Stworzenie systemu dającego możliwość własnoręcznego programowania softu - coś w rodzaju makr. if (exposure_time > focal_lenght*2) ISO++;
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zamieszczone przez grizz
![]()
![]()
, piękne
![]()
![]()
było sobie życie
prosze Was o nie zasmiecanie tego watku
programowalny aparat - niezly pomysl, ale sadze, ze "to se ne da" ...
jeszcze ktos ma ciekawe argumenty do przedstawienia olkowi?
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Da się da. Już kilka lat temu było coś takiego w jednym z kodaków.Zamieszczone przez cra3y
2001-2002rok?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
No i ja mam jedno skromne przyziemne życzonko :
Oby się OP dogadal z Foto Jokerem i znów żeby były w tej sieci sprzęty olka . Bo tam miłe chlopaki pracują i wiedze mają znacznie wyższą niż np w MM. Osobiscie też do sprzetów olympusa nic nie cierpią .
Napiszę o wadach E500, bo ten aparat dość dobrze znam.
Mankamentem E500 (największym) jest nikczemnej wielkości wizjer. Oby Olek nie powtórzył tego błędu w przyszłości.
Brak gripa w amatorskich modelach. Tego też nie rozumiem. Przecież na takim gripie na pewno może OLympus zarobić, więc czego tego nie robi (w E500, E330, E400)?
Odkurzacz niech uruchamia się przy wyłączaniu aparatu, a nie odwrotnie (jak w E500) bo to niepotrzebnie opuźnia start.
Stabilizację matrycy plissssssssssssssss!!!!!
To niech będzie do ustawienia w menu, bo jednak jeżeli zadziała na początku to zmniejsza to szanse na syfa na matrycy.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Czy Olympus stworzy nowy roadmap dla obiektywów ZD? Czy istnieje jakaś strategia i wcześniejsze konstrukcje będą zastępowane nowszymi? Czy Olympus planuje w swoich obiektywach silniki na wzór Canon UMS? Czy nadal będzie podział na Standard, Profi i Top? Czy możemy liczyć na odpowiednik 35-100 w wersji Standard lub Profi (F2.8-3.5)?
dodane do istniejacego argumentu o szklach, dziękuję - cra3y