Nie znacie prawdy nie gdybajcieMoże szykują linie produkcyjne na mega ofensywę.
![]()
Nie znacie prawdy nie gdybajcieMoże szykują linie produkcyjne na mega ofensywę.
![]()
Czcze te nasze gadanie bo mamy inne doświadczenia , a z VR to przypadek potwierdzający regułę. Pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło. Jakbyś powiedział w 1992 roku , że produkcja cyfrówki nawet z wyżeszj polki jest bardzo wysoce zaawansowana technologicznie była by to prawda . Dziś to nawet nie chwyt, a chłłłit maRRRtetindowy .
Sorki kolegów za OT
Nie byłbym taki pewny, na jednym z portali z USA widziałem ofertę E-500 z dualkitem za 698$ a to jest około 2100złZamieszczone przez blady
. Czyli jest na czym opuszczać.
Natomiast jeśli to prawda, że już nie produkują, to cena nie spadnie... u nas..![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Jesteśmy w globalnym świecie. Fabryka robiąca aparaty zmienia swój profil/zdolności produkcyjne w ciągu kilku miesięcy. Czy za pół roku Exxx będzie się sprzedawać? Kierowanie korporacją to jak dowodzenie wieeelkim tankowcem. Niektóre decyzje trzeba podejmować zawczasu, by cała maszyneria skręcała wtedy, kiedy sobie wymyśliliśmy. W gospodarce globalnej decyzje które zapadły przy projektowaniu sprzedaży pozostają zazwyczaj niezmienione. Nawet gdyby było łatwo rozbujać fabrykę lustrzanek (tylko skąd wziąć komponenty w wielokrotnie większej od zamawianej wcześniej ilości?), to nie można być pewnym tego jak rozbujany produkt sprzeda się po pół roku (kiedy będzie widać skutki decyzji).Zamieszczone przez blady
E500 na przykłąd jest sprzedawany bardzo tanio w stosunku do możłiwości produkcyjnych. Wyprodukowanie zbyt dużej ilości tych aparatów, które nie daj bóg wylądują w magazynach nie będzie zbyt szczęśliwe.
Pamiętajcie, że Olek dostał w ostatnich latach kilka kosztownych ciosów. Wprowadzanie systemu 4/3 nie jest tanie.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Nie masz racji. Canon mógł by w PL sprzedawać kilkadziesiąt procent więcej lustrzanek. Jednak ich nie ma. Nie ma, bo centrala prowadzi politykę realizowania planów (nie przekraczania - to jest karane, REALIZOWANIA) i lekkiego niedoboru produktu na rynku.Zamieszczone przez robin102
Pozdrawiam
Nigdzie nie napisałem, że nie produkują. NIe będzie dostępny w Europie (najprawdopodobniej).Zamieszczone przez zibi1303
A niech będzie , że nie mam .........Zamieszczone przez RadioErewan
Hehe... na jedno wyjdzie, cena nie spadnie,Zamieszczone przez RadioErewan
a wystarczyłoby, aby zeszła do poziomu z USA i by skosili górną półkę kompaktów.
Tak się składa, że trochę znam się na liniach produkcyjnych i Radio ma rację niestety.
Większość producentów ma kłopoty z produkcją. Nawet potężny "pansłoik", już od początku roku mimo krytyki FZ30 nie był osiągalny w sklepach, bo już przestawiali się na FZ50.
Olek z pewnością dostawał cięgi, przez ostatnie lata. Widać to choćby po znikających kolejno modelach topowych kompaktów, choć były dobre (C-8080, C-7070,....)
Mam jednak nadzieję, że teraz to się zmieni, patrząc na liczbę nowych małpek Olka i nowych technologii (może nie rewolucyjnych, a raczej zastępczych jak Digital Stabilization i Bright Capture). Licze na to że złapie oddech, bo się już przywiązałem do marki
mam nadzieję, że jak wyjdzie następca E-1 to E-400 ciut spadnie, bo nadal to jest bardzo nęcąca oferta, byleby nie był droższy od 400D, który notabene ponoć jest gorszy niż 350D
/*...................*/
/* ...........................*/
Chyba niestety troche sie znasz. FZ30 nie było bo tak miało BYĆ żeby go nie bylo i nie ma to nic wspólnego z linniami technologicznymi . Teraz ważna jest sprzedaż , a nie produkcja .Sprzedaje sie także towary ktorych jeszcze nie ma . Bo Nie sztuka coś wyprodukować , a sztuka sprzedać.Zamieszczone przez zibi1303
A Radek po prostu zazwyczaj ma racje bo to Radek.
Najbardziej miał racje , że napewno będzie następca E-jedynki .
--... z całym szcunkiem dla Radka wiedzy
kiedyś będzie ten następca. Nie dziś to jutro, za tydzień, za miesiąć, za rok itd![]()
![]()
Jeżeli wchodzi E-400 do Europy zamiast E-500 to jest nawet bardzo dobry ruch. Jedni będą sprowadzać z Europy, a drudzy ze Stanów...![]()
![]()