Strona 48 z 62 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 611

Wątek: Olympus E400

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Nie znacie prawdy nie gdybajcie Może szykują linie produkcyjne na mega ofensywę.

robin102
    Gość
    Czcze te nasze gadanie bo mamy inne doświadczenia , a z VR to przypadek potwierdzający regułę. Pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło. Jakbyś powiedział w 1992 roku , że produkcja cyfrówki nawet z wyżeszj polki jest bardzo wysoce zaawansowana technologicznie była by to prawda . Dziś to nawet nie chwyt, a chłłłit maRRRtetindowy .

Sorki kolegów za OT

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Z drugiej strony to dobrze, że e-500 dalej jest w cenie, przy odsprzedaży dużej straty nie będzie... Przez rok cena E-500 w sklepach spadła o około 300 pln w dual kicie.
    Nie byłbym taki pewny, na jednym z portali z USA widziałem ofertę E-500 z dualkitem za 698$ a to jest około 2100zł . Czyli jest na czym opuszczać.
    Natomiast jeśli to prawda, że już nie produkują, to cena nie spadnie... u nas..
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blady
    Myślę, że to jednak produkcja nawala. Może Olek to taka manufaktura. Nie stać firmy na zwiększenie produkcji, lub nie chca inwestowac w linie produkcyjne i mogą robić tylko jeden góra dwa modele jednoczesnie.
    Jesteśmy w globalnym świecie. Fabryka robiąca aparaty zmienia swój profil/zdolności produkcyjne w ciągu kilku miesięcy. Czy za pół roku Exxx będzie się sprzedawać? Kierowanie korporacją to jak dowodzenie wieeelkim tankowcem. Niektóre decyzje trzeba podejmować zawczasu, by cała maszyneria skręcała wtedy, kiedy sobie wymyśliliśmy. W gospodarce globalnej decyzje które zapadły przy projektowaniu sprzedaży pozostają zazwyczaj niezmienione. Nawet gdyby było łatwo rozbujać fabrykę lustrzanek (tylko skąd wziąć komponenty w wielokrotnie większej od zamawianej wcześniej ilości?), to nie można być pewnym tego jak rozbujany produkt sprzeda się po pół roku (kiedy będzie widać skutki decyzji).
    E500 na przykłąd jest sprzedawany bardzo tanio w stosunku do możłiwości produkcyjnych. Wyprodukowanie zbyt dużej ilości tych aparatów, które nie daj bóg wylądują w magazynach nie będzie zbyt szczęśliwe.
    Pamiętajcie, że Olek dostał w ostatnich latach kilka kosztownych ciosów. Wprowadzanie systemu 4/3 nie jest tanie.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Czcze te nasze gadanie bo mamy inne doświadczenia , a z VR to przypadek potwierdzający regułę. Pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło. Jakbyś powiedział w 1992 roku , że produkcja cyfrówki nawet z wyżeszj polki jest bardzo wysoce zaawansowana technologicznie była by to prawda . Dziś to nawet nie chwyt, a chłłłit maRRRtetindowy .
    Nie masz racji. Canon mógł by w PL sprzedawać kilkadziesiąt procent więcej lustrzanek. Jednak ich nie ma. Nie ma, bo centrala prowadzi politykę realizowania planów (nie przekraczania - to jest karane, REALIZOWANIA) i lekkiego niedoboru produktu na rynku.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Natomiast jeśli to prawda, że już nie produkują, to cena nie spadnie... u nas..
    Nigdzie nie napisałem, że nie produkują. NIe będzie dostępny w Europie (najprawdopodobniej).

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    ......Nie masz racji. Canon mógł by w PL .............
    A niech będzie , że nie mam .........

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Nigdzie nie napisałem, że nie produkują. NIe będzie dostępny w Europie (najprawdopodobniej).
    Hehe... na jedno wyjdzie, cena nie spadnie,
    a wystarczyłoby, aby zeszła do poziomu z USA i by skosili górną półkę kompaktów.

Tak się składa, że trochę znam się na liniach produkcyjnych i Radio ma rację niestety.
    Większość producentów ma kłopoty z produkcją. Nawet potężny "pansłoik", już od początku roku mimo krytyki FZ30 nie był osiągalny w sklepach, bo już przestawiali się na FZ50.

Olek z pewnością dostawał cięgi, przez ostatnie lata. Widać to choćby po znikających kolejno modelach topowych kompaktów, choć były dobre (C-8080, C-7070,....)
    Mam jednak nadzieję, że teraz to się zmieni, patrząc na liczbę nowych małpek Olka i nowych technologii (może nie rewolucyjnych, a raczej zastępczych jak Digital Stabilization i Bright Capture). Licze na to że złapie oddech, bo się już przywiązałem do marki
    mam nadzieję, że jak wyjdzie następca E-1 to E-400 ciut spadnie, bo nadal to jest bardzo nęcąca oferta, byleby nie był droższy od 400D, który notabene ponoć jest gorszy niż 350D
    /*...................*/
    /* ...........................*/

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    [Tak się składa, że trochę znam się na liniach produkcyjnych i Radio ma rację niestety.
    Chyba niestety troche sie znasz. FZ30 nie było bo tak miało BYĆ żeby go nie bylo i nie ma to nic wspólnego z linniami technologicznymi . Teraz ważna jest sprzedaż , a nie produkcja .Sprzedaje sie także towary ktorych jeszcze nie ma . Bo Nie sztuka coś wyprodukować , a sztuka sprzedać.

A Radek po prostu zazwyczaj ma racje bo to Radek.

Najbardziej miał racje , że napewno będzie następca E-jedynki .

--... z całym szcunkiem dla Radka wiedzy

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    kiedyś będzie ten następca. Nie dziś to jutro, za tydzień, za miesiąć, za rok itd
    Jeżeli wchodzi E-400 do Europy zamiast E-500 to jest nawet bardzo dobry ruch. Jedni będą sprowadzać z Europy, a drudzy ze Stanów...