Strona 20 z 62 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 611

Wątek: Olympus E400

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dobrze piszesz
    strasznie tu biadaola niektorzy
    moim zdaniem jest dobrze, e-system sie rozwija, to mlody system a kazdy by chcial bog wie czego
    a ilu ludzi sie skusi na najmniejsza lustrzanke? prototyp e-X juz jest, gdzies w laboratorium... trzeba czekac i tyle
    ciekawe co to za nowa matryca i jak to sie bedzie spisywalo w praktyce
    niezle bedzie jak Ci co sie odgrazaja kupia Pentaxa albo Canona, a tu za tydzien nowy Oly wychodzi
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorom
    Ten klasyczny, nawiazujacy do OM-ow i starych lustrzanek wyglad plus takie fajne szkielko.... przypomina mi to Pentaksa SuperA wlasnie z obiektywem 50/1.4 ktory lezy tutaj na biurku
    to spojrz sobie w wizjer tego pentaxa a potem w wizjer kazdej cyberlustrzanki i przejdzie ci ochota na porownania

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Nikt nie wspomnial (chyba), ze nowy e-400 bedzie cudnie wygladal z nowym szklem Leici 25/1.4. Ten klasyczny, nawiazujacy do OM-ow i starych lustrzanek wyglad plus takie fajne szkielko.... przypomina mi to Pentaksa SuperA wlasnie z obiektywem 50/1.4 ktory lezy tutaj na biurku. W zasadzie to nigdy nie zwracam na to uwagi, ale na tego Pentaksa zawsze patrze z przyjemnoscia, podobnie patrzylbym na e-400 w podobnym zestawie.
    Cytat Zamieszczone przez jps
    Jest piękny, do tego jeszcze Leica 25mm F1.4 i jazda, żeby jeszcze obudowała była z dobrego plastiku.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gary
    Ten klasyczny, nawiazujacy do OM-ow i starych lustrzanek wyglad plus takie fajne szkielko.... przypomina mi to Pentaksa SuperA wlasnie z obiektywem 50/1.4 ktory lezy tutaj na biurku
    to spojrz sobie w wizjer tego pentaxa a potem w wizjer kazdej cyberlustrzanki i przejdzie ci ochota na porownania
    A czy ja napisalem ze bede zagladal do srodka? :P

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mietix
    Ciekawe ile jest takich osób jak ja, które zmienią system jak w najbliższym czasie nie wyjdzie nastepca E-1
    A po co zmieniać? E1 przestał robić zdjęcia, czy jak? Wydawać praiwe 10.000 (body + szkła) za 8 Mpix + ISO1600? IMHO nie ma sensu.
    Jeronimo: o E-1 ciągle ludzie gadają, bo to dobry sprzęt jest Nie ma się co denerwować
    Pozdrawiam,
    Piotr.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    odblokowalem wasz ukochany temat... tam mozecie sobie gdybac
    https://forum.olympusclub.pl/forum22...,804.htm#60684
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Wymiary ma rzeczwiście imponujące

Camun 350D :
    Wymiary : 126.5 x 94.2 x 64 Waga : 485 g

E-400:
    Dimensions 129.5 mm (W) x 91 mm (H) x 53 mm Weight 375 g (body only)

SP-510:
    Dimensions 105.5 mm 74.5 mm 70 mm Weight 325 g
    --------------------
    Ale mogliby przy tej matrycy dać choć cyfrową stabilizację i pobicie ISO jak w Stylus 1000.
    Kluczem jednak będzie jakośc matrycy.
    Swoją drogą ciekawe dlaczego piszą że model ten będzie dostpny tylko w Europie ?
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    IMO E-400 to "new concept dslr" razem z obiektywami będzie chyba "podsystemem" w 4/3

http://dpnow.com/3006.html

Wystarczy porównać obiektywy, podejrzewam, że będzie to osobna linia produktów, a że kompatybilna z resztą - przecież to dewiza 4/3 W najbliższym czasie chyba można spodziewać się kilku nowych obiektywów, w tym zapewne stałek do tego "maluszka"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Digital Image Stabilizaction

Tak się zastanawiam nad tą technologia i myślę, ze odpowiednio dopracowana może wcale nie odbiegać od klasycznej....
    Minolta miała, a teraz SONY ma stabilizowaną matrycę i jełsi się nie mylę to działa to tak, że jest element pomiarowy wyłapujący drgania (ruch ) korpusu w dwóch osiach, a nastepnie jakiś układ kompensuje te ruchy i to działa. bawiłem się H5 i przy dziennym świetle nawet przy czasie 1/25 sek zdjęcia wychodzą jak zyleta DO kilku metrów, bo z większą odległoscią będzie gorzej, ale to i tak nieźle. przy wiekszych odległościach nic nie da bo "amortyzacja" drgań korpusu są ograniczone możliwościami ruchu matrycy.
    Natomiast w przy DIS, mamy doczynienia, ze zmniejszeniem jakby matrycy. Układ zmniejsza ilosć wykorzystywanych pixeli.Oznacza to, że zdjęcie jest jakby robione wewnątrz ramki mniejszej niż matryca. Jeżeli będziemy mieli coś co tę "ramkę" będzie mogło przesuwać w lewo i prawo to otrzymamy coś na kształt antishake, tyle że matryca jest nieruchoma, a porusza się tylko obszarem na którym robi sie fotkę. Gdzieś czytałem, że olek ma taki układ mierzący przesuniecia (drgania) korpusu. Jestem bardzo ciekaw jak to będzie działać w tych nowych modelach. Jednocześnie zawiodłem się że nie zrobili tego w E-400, Tam jest 10mpx więc dość abyz robić dobre zdjęcie nawet przy zmniejszonej iliści mpx.
    Dziłanie może wyglądać jak na rys.
    Na matrycy narysowałem ramkę i ewentualną korektę, linią przerywaną.
    Jeżeli się mylę to mnie poprawicie , ale jest to obiecujące....
    /*...................*/
    /* ...........................*/