Strona 15 z 62 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 611

Wątek: Olympus E400

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    a wtrącając się do dyskusji na temat wielkości i ilości pikseli na matrycach, to idąc tokiem rozumowania Irka - E-1 powinien "szumieć" najmniej, zgadza się?
    A z ciekawości - czy tak jest rzeczywiście? Ja osobiście dopuszczam jeszcze szum z iso400 lub czasami 800. Dalej jest już fatalnie. Chociaż co dziwne - zdarzały mi się fotki na iso 1600 praktycznie bez szumu, nie wiem jak to możliwe?

no i w zimie powinno mniej szumieć, co?

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Robin: Zgoda w hyper-mikro świecie A z zewnątrz to wygląda tak, jakby mały piksel zapychał się światłem (dla fotografa jest ważne jaką rozpiętość tonalną można zarejestrować ...)

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    lessie: Moje rozumowanie uwzględnia rozwój technologii, czego niestety nie zauważasz
    Gdyby cztery lata temu zrobili matrycę 4/3 na 10mln pikseli to sprawa stałaby się oczywista.
    A zima faktycznie jest korzystniejsza dla szumów matrycy, lecz szkodzi wydajności akumulatorów.

Mieszka w
    Chełmno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Irek50 - zima wplywa negatywnie chyba nie tylko na akumulator ale zapewne i na inne elementy elektoniczne np. LCD.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    masz rację - to tylko gdybanie na "chłopski rozum"
    a chyba już wolałbym dokupić czasem nowy aku kosztem miłego poszerzenia uzywalności wyższych wartości ISO.
    Wiesz....nie chciałbym sugerować ale przy Twoich pomysłach i ich wprowadzaniu w życie to kto wie co z tym ciekłym azotem wymyslisz....
    piszę się pierwszy na ten patent, nawet jakbym miał na plecach nosić akwalung...

czujecie? - E-3 oprócz Supersonic itd miałoby Klimatronic with Iso boost 6400 no noise pict.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Komar: Choć LCD to ciekłe kryształy to nie słyszałem aby zamarzały, ale być może masz rację

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Robin: Zgoda w hyper-mikro świecie A z zewnątrz to wygląda tak, jakby mały piksel zapychał się światłem (dla fotografa jest ważne jaką rozpiętość tonalną można zarejestrować ...)
    Niech Ci będzie bo w sumie chodzi o sprawę nadrzedną czyli fotografię !!!, ale dla technologa półprzewodników to wygląda zupełnie inaczej.
    Oby mniej szumiało.

Mieszka w
    Chełmno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Irku nie wiem czy zamarzaja ale na 100% znacznie spowalniaja swoja prace, widac to doskonale na wyslietlaczu telefonu komórkowego jesli nie jest dobrze zabezpieczony przed mrozem z na termometrze jest ok -20. Wiec sadze ze w LCD abaratu bedzie sie dzialo podobnie.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Jaki jest, każdy widzi
    Celownik jest jakby przyjemniejszy, niż w E-500, AF zdaje się jest także jakby szybszy, niż w E-500. A całą resztę opublikują wkrótce testuserzy.
    Jack
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	e_400_widok_655.jpg
Wyświetleń:	96
Rozmiar:	61,5 KB
ID:	345  

Mieszka w
    Chełmno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ciekawe jeszcze jak bedzie dzial nowy filtr ultradzwiekowy, bo z uwagi na wielkosc aparatu musieli zmienic jego konstrukcje, podoc jest wydajniejszy.