Strona 9 z 62 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 611

Wątek: Olympus E400

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez komar
    Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.

http://www.technohit.com.ua/news/1856/

to kolejny odnośnik do specyfikacji jaka się pojawiła na naszym forum
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    Cytat Zamieszczone przez komar
    Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.

http://www.technohit.com.ua/news/1856/
    gdybanie zamknięte, a to co podajesz to są informacje które leżą w sieci od kilku miesięcy.
    no dokladnie!
    btw. podtemat tego tematu jest tez troche dziwny już nie gdybamy
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Magus: Zauważyłem, że ściemniłeś jeszcze ten nowy 40-150mm . Jest on ciemny, ale nie aż tak jakby Ci Nikon płacił za opinie
    Gdyby przy pełnej dziurze 5,6 na długim końcu miał pełną ostrość to byłby wart zainteresowania, ale wątpię by tak było przy niskiej cenie (prawdopodobnie).

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    W temacie upadków powiedzmy takich okolo 1 m wysokości to prawda jest taka ,że metalowy solidny korpus stwarza większe zagrozenie dla "wnętrznosci " aparatu niż plasticzak. Raz, że jest cięższy i wiadomo speeda nabiera wiekszego
    hmm czyzby moja edukacja fizyczna już totalnie wyparowała, czy też napisałeś babola?
    Zrzuć sobie z wysokości klatki piersiowej na duży palec u nogi E-1 , a potem 350D skumasz o czym piszę i fizyka od razu robi się przystępniejsza , ta codzienna .
    A wzorki........... Chyba i dla mnie też czas na dokształt googlowy.

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Irek - no bo mnie isę tak w oczach ściemniło od blasku naszej Olkowej nowości.
    Racja jest 4 a nie 4,5

THX

Jaśniej mi się teraz przed oczyma zrobiło.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Robin: Twoje wywody byłyby słuszne, gdyby powietrze było sporo gęściejsze... oraz gdyby elementy wewnętrzne w E1 były cięższe niż w aparacie plastikowym-tak chyba jest... (w próżni wszystkie ciała spadają z tą samą prędkością i nabierają jednakowego przyśpieszenia)
    Może Cię tylko tłumaczyć obecna sytuacja Olympusa, gdyż tutaj faktycznie ATMOSFERA SIĘ ZAGĘSZCZA !

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Swoją drogą to nie taki głupi pomysł.
    Malutka lustrzanka do zabrania wszędzie ze sobą. Tylko jaka tu różnica pomiędzy nia a hybrydą lub zaawansowanym kompaktem.
    Wymienne obiektywy - po co, skoro te małe są ciemne. A przypięcie do niej większych rujnuje zaletę najmniejszej lustrzanki.
    Wyobraźcie zobie E-400 z przypiętym 35-100 f/2 albo lepiej 300 f/2.8. Albo podłączcie FL-50. Bez sensu.
    Po co komu linia nagradzanych obiektywów profi, gdy są do niej tylko amatorskie E-400, E-500?
    Coś jeszcze Oly musi wyższego wypuścić.
    E-400 nagoni mu klientów na 4/3, a potem może jakiś procent z nich zdecyduje się na coś lepszego z tego systemu.
    Myślę że jakieś przynajmniej pół-profi Oly wypuści. Inaczej niepotrzebnie nabyłem ostatnio 14-54, a wcześniej FL-36.

Plus E-400 jest taki, że może Zuiko wypuści w końcu większą serię jakiś stałek. Bo dopiero ze stałką E-400 będzie tworzył naprawdę malutki zestaw. Np. 35mm f/3.5. Nich wypuszczą jeszcze 25mm, 14mm, 50mm nie uszczelnione, ze światłem 2.8, ale tańsze od 50mm f/2., 200mm f/4.

A potem niech wypuszczą coś z wyższej półki. Mój E-500 jeszcze trochę pożyje. E-1 myślę, też wytrzymają co nieco.

Oly nie robi głupio. Mając mizerny udział w rynku półprofi i profi, i nie mogąc liczyć na to, że nagle po wypuszczeniu modelu z wyższej półki porzucą dla niego swoje cacka i obiektywy do nich właściciele Nikonów i Canonów, usiłuje wychować sobie nową grupę użytkowników 4/3 których część przerzuci się kiedyś na wyższe modele. To długofalowa strategia.
    Jakie musiałoby być nowe profi lub półprofi-body by ludzie porzucili dla niego swoje Nikony D70, D200, Canony 20D, 5D, nawet Minolty 7D i komplety obiektywów i lamp? Musiałoby mieć jakieś niesamowite, cudowne zalety, miażdżące przewagi nad konkurencją. To mało prawdopodobne. Oly zarobił nie na E-1, ale właśnie na E-500. Od E-500 lub E-400 powinien zacząć historię z 4/3. Skoro jedną z zalet systemu mają być mniejsze gabaryty i mniejsze obiektywy, to trzeba to wykorzystać. Body pro małe nie będzie, nie ma siły. Może i mniejsza matryca 4/3 bardziej szumi niż większa Canona, ale aparat jest mniejszy.

Może Oly wypuści wyższy model wkrótce. A może dopiero gdy zgarnie do 4/3 część rynku kompaktów. A może gdy technologia matryc zlikwiduje szum do ISO 3200 w matrycy wielkości 4/3. Byle jednak starzy użytkownicy E-1 z systemu do tej pory nie odeszli. Chyba że w kalkulacjach Olego na jednego właściciela E-1 porzucającego system przychodzi 10 nowych użytkowników E-400. Po co jednak było konstruować 14-54, 50-200, 35-100, 90-250, 50, 150, 300? Po co FL-50 i system do macro?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    bez ot proszę

wyobraźcie sobie pod gwiastkę ulubiony przezent polaków e-400 dla dzieciaków w cenie na allegro 1500-1700 zł... ten aprat został od a do z zaprojektowany do takich celow
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    jest jeszcze jeden motyw. w przypadku E-400 zeszli z BLM-1 na jakieś maleństwo o mniejszej pojemności... wszystko dla miniaturyzacji.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602
    .....Oly nie robi głupio. Mając mizerny udział w rynku półprofi i profi, i nie mogąc liczyć na to, że nagle ?
    Z perspektywy firmy jak najbardziej mądre posuniecie , ale nie z perspektywy klientów olkomanniaków takich jak MY tutaj.