Strona 8 z 62 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 611

Wątek: Olympus E400

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce , po co nowy zakłądać ?
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce , po co nowy zakłądać ?
    bo tamten jest kobyla? bo pojawil sie wygdybany E-400 i gdybanie bedzie dotyczylo E-1 next generation?

jak chcecie to tylko propozycja
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    A w ogóle co jest nowego oprócz 10MP? Może ktoś wymieni...

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magus
    o ile pamietam to zaleta e-systemu byly male, tanie ale za to jasne szkla
    nie wiem po co wprowadzaja zamiast nich ciemnice
    tragedia
    Teraz będą: małe, jasne i gratis dodawane do body

Jeśli 40-150 3,5-4,5 zniknie to straszna lipa, bo wielu moich znajomych kupiło np e-500 podwójny kit własnie dla tego szkła, gdyby było ono 4,5-5,6 to nikt by się na to nie porwał.

SZKODA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Widzę, że nikt tego nie zauważył, więc piszę - ten nowy 40-150 ma JEDEN element ED - więc może nie będzie taki zły ... zamiast tej ciemnicy dostaniemy trochę lepszą jakość obrazu

/EDIT:
    to ED dotyczy też tego nowego 14-42 .. więc może nie będzie tak źle a nawet lepiej

Ale i tak najbardziej rozbawilo mnie to ze strony olympus.de:

ED 40-150mm 1:4,0-5,6
    • 3,75fach Telezoom

40-150mm 1:3,5-4,5
    • 3,8x Telephoto-Zoom

Mam nadzieję, że z tym E-400 nie popełnili takiego błędu w obliczeniach ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    cos mi się nie widzi ten E-400...
    a słusznie prawicie że póki wystaw nie robię to jak dla amatora to E-1 to naprawdę rarytasik, mimo że już omszały...Z drugiej strony nie wierzę w rewolucyjne zmiany następcy Jedynki za niewielką kaskę. A jesli mimo to będą ale za większą $$$ to i tak nie będzie mnie stać...Myślę że na razie, przy tej ilości całkiem przyzwoitych szkieł w E-systemie to kazdy amator traktujący fotografię jako hobby a nie źródło zarobku i wydruków metrowych powinien się cieszyć z ceny E-1 i szukac póki jeszcze może gdzieś go wyszarpać. A i niejeden profi da radę ze staruszkiem. Wystarczy pooglądać trochę fotek z tego sprzętu i nie trzeba daleko szukać...
    Wyjdzie E-X - bedzie ulepszoną wersją E-1 z 10-12 mln piks, antydrganiem, drganiem przeciwpaprochowym, telewizorem z tyłu itd itd... i bedzie trzeba położyć 8 tys albo więcej i 95 % sliniących się gdybaczy bedzie dalej czytać specyfikacje w necie...
    Nie oszukujmy się...

robin102
    Gość
    W temacie upadków powiedzmy takich okolo 1 m wysokości to prawda jest taka ,że metalowy solidny korpus stwarza większe zagrozenie dla "wnętrznosci " aparatu niż plasticzak. Raz, że jest cięższy i wiadomo speeda nabiera wiekszego dwa ,że obudowa ni cholery się nie odkształca i nie pochłania energi powstalej przy upadku. Wszystko poprzez szasis przeniosi sie na elementy wewnetrzne. Chyba że są amortyzowane konstrukcyjnie . Czesto widzialem korpusy nadpękniete lub mocno sfatygowane a wszystko dobrze działało. Solidny korpus jak w E-1 nie ma za zadanie chronić prze upadkami tylko ma zapewniać sztywnosć i dlugowiecznosć konstrukcji i pracujacych wewnatrz zespołów . Przy upadku wiecej bedzie szkód niż przy upadku powiedzmy 350D. Praw fizyki sie nie przeskoczy. Ale moje aparaty nie mają w planie upadków wiec dla mnie to żadna zaleta , że jest lekki . Dowodzi za to taniosci konstrukcji i jej krótkiego życia (z założenia)
    Jedno jest pewne to co wszcześniej pisalem i za co Wam wczesniej podpadalem .Oly konsekwentnie postanowil drenować kieszenie amatorów. Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....

Cytat Zamieszczone przez cra3y
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    bo tamten jest kobyla? bo pojawil sie wygdybany E-400 i gdybanie bedzie dotyczylo E-1 next generation?

jak chcecie to tylko propozycja
    zobaczymy
    było sobie życie

Mieszka w
    Chełmno
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.

http://www.technohit.com.ua/news/1856/

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez komar
    Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.

http://www.technohit.com.ua/news/1856/
    gdybanie zamknięte, a to co podajesz to są informacje które leżą w sieci od kilku miesięcy.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    W temacie upadków powiedzmy takich okolo 1 m wysokości to prawda jest taka ,że metalowy solidny korpus stwarza większe zagrozenie dla "wnętrznosci " aparatu niż plasticzak. Raz, że jest cięższy i wiadomo speeda nabiera wiekszego
    hmm czyzby moja edukacja fizyczna już totalnie wyparowała, czy też napisałeś babola?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.