ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce, po co nowy zakłądać ?
ale to gdybanie otwórzcie po np: 48h bo będize photokina i nowe gdybanie po zajawce, po co nowy zakłądać ?
było sobie życie
bo tamten jest kobyla? bo pojawil sie wygdybany E-400 i gdybanie bedzie dotyczylo E-1 next generation?Zamieszczone przez fotomic
jak chcecieto tylko propozycja
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
A w ogóle co jest nowego oprócz 10MP? Może ktoś wymieni...
Widzę, że nikt tego nie zauważył, więc piszę - ten nowy 40-150 ma JEDEN element ED - więc może nie będzie taki zły ... zamiast tej ciemnicy dostaniemy trochę lepszą jakość obrazuZamieszczone przez Magus
/EDIT:
to ED dotyczy też tego nowego 14-42 .. więc może nie będzie tak źle a nawet lepiej
Ale i tak najbardziej rozbawilo mnie to ze strony olympus.de:
ED 40-150mm 1:4,0-5,6
• 3,75fach Telezoom
40-150mm 1:3,5-4,5
• 3,8x Telephoto-Zoom
Mam nadzieję, że z tym E-400 nie popełnili takiego błędu w obliczeniach ...
cos mi się nie widzi ten E-400...
a słusznie prawicie że póki wystaw nie robię to jak dla amatora to E-1 to naprawdę rarytasik, mimo że już omszały...Z drugiej strony nie wierzę w rewolucyjne zmiany następcy Jedynki za niewielką kaskę. A jesli mimo to będą ale za większą $$$ to i tak nie będzie mnie stać...Myślę że na razie, przy tej ilości całkiem przyzwoitych szkieł w E-systemie to kazdy amator traktujący fotografię jako hobby a nie źródło zarobku i wydruków metrowych powinien się cieszyć z ceny E-1 i szukac póki jeszcze może gdzieś go wyszarpać. A i niejeden profi da radę ze staruszkiem. Wystarczy pooglądać trochę fotek z tego sprzętu i nie trzeba daleko szukać...
Wyjdzie E-X - bedzie ulepszoną wersją E-1 z 10-12 mln piks, antydrganiem, drganiem przeciwpaprochowym, telewizorem z tyłu itd itd... i bedzie trzeba położyć 8 tys albo więcej i 95 % sliniących się gdybaczy bedzie dalej czytać specyfikacje w necie...
Nie oszukujmy się...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
W temacie upadków powiedzmy takich okolo 1 m wysokości to prawda jest taka ,że metalowy solidny korpus stwarza większe zagrozenie dla "wnętrznosci " aparatu niż plasticzak. Raz, że jest cięższy i wiadomo speeda nabiera wiekszego dwa ,że obudowa ni cholery się nie odkształca i nie pochłania energi powstalej przy upadku. Wszystko poprzez szasis przeniosi sie na elementy wewnetrzne. Chyba że są amortyzowane konstrukcyjnie . Czesto widzialem korpusy nadpękniete lub mocno sfatygowane a wszystko dobrze działało. Solidny korpus jak w E-1 nie ma za zadanie chronić prze upadkami tylko ma zapewniać sztywnosć i dlugowiecznosć konstrukcji i pracujacych wewnatrz zespołów . Przy upadku wiecej bedzie szkód niż przy upadku powiedzmy 350D. Praw fizyki sie nie przeskoczy. Ale moje aparaty nie mają w planie upadków wiec dla mnie to żadna zaleta , że jest lekki . Dowodzi za to taniosci konstrukcji i jej krótkiego życia (z założenia)
Jedno jest pewne to co wszcześniej pisalem i za co Wam wczesniej podpadalem .Oly konsekwentnie postanowil drenować kieszenie amatorów. Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....
Świadomie wypieli się na rynek PROFI. Ale żeby aż tak ....![]()
![]()
zobaczymyZamieszczone przez cra3y
było sobie życie
Zna ktos rosyjski ?? bo tu jest jakies info z 18.08.2006 o nowych olkach, a ja nie kumam po rosyjsku.
http://www.technohit.com.ua/news/1856/
hmm czyzby moja edukacja fizyczna już totalnie wyparowała, czy też napisałeś babola?Zamieszczone przez robin102
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.