Strona 47 z 62 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 611

Wątek: Olympus E400

robin102
    Gość
    ROBERCIE Tego już nikt nie wie , pewnie i ta paniusia co jest DYR na EU .
    Pożyjemy zobaczymy.
    Z tego co RE pisał wczesniej dwie linnie będą jakby napewno E400 iE330 może z kontynuatorami tych konstrukcji . Bo struganej makiety to nie trzeba brać pod uwagę. Już byly chyba wcześniej jakies makiety w histori OlKA. Czy to dobrze czy źle sami już ocencie bo ja nie śmiem sie wypowiadać .I tak chcieliście mnie już zlinczować.

Chyba ,ze Radek ma jakieś pewniaki w rekawie to moze na plenerku 21 paździrnika po kilku piwkach mu się sypnie .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RobertW3D
    Radku, ale czy nie uważasz, żę E-500 i E-400 to jednak troszkę inna klasa aparatów?
    Czy ich wypowiedzi mają świadczyć o tym, że będą trzy klasy:
    - super małe lustrzanki
    - zaawansowane amatorskie (a'la E-330, D80)
    - profi
    ??

E-500 to fajna zabawka, która plasuje się akurat pomiędzy dwoma pierwszymi - IMHO szkoda kończyć taką ciekawą linię ...
    Przecież zapowiedzieli linię profi i między wierszami ma być następca E-1 jako semiprofi? Za kilka miesięcy powinno się wyjaśnić.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    .....Przecież zapowiedzieli linię profi i między wierszami ma być następca E-1 jako semiprofi? Za kilka miesięcy powinno się wyjaśnić.
    Zapowiedź to bardzo mało. Już dawno zapowiadali , też czekam . Może masz jakieś realne znaki co by sie te zapowiedzi spełniły ????

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    .....Przecież zapowiedzieli linię profi i między wierszami ma być następca E-1 jako semiprofi? Za kilka miesięcy powinno się wyjaśnić.
    Zapowiedź to bardzo mało. Już dawno zapowiadali , też czekam . Może masz jakieś realne znaki co by sie te zapowiedzi spełniły ????
    za mało i za dużo...
    Na pewno wszystko za dłuuugo trwa. E-400 coś nowego wprowadza na rynek i do oferty Olympusa ale, że zrezygnują z E-500 to aż się wierzyć nie chce...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Radek powiedział ze nie mają go w produkcji - ja rozumiem to tak ze przygotowują linie produkcyjna pod jego nastepce - taki podział nie wynika z marketingu ale ze zdolności produkcyjnych
    nie mogac zapewnic wystarczajacej ilości e-400 na rynku, zrezygnowali z rynku amerykanskiego, na którym będą oferować wygaszaną produkcje e-500...

jak rozwiną produkcje e-400 to ruszą z produkcją e-550 - prawdopodobnie wersji e-500 z nową matrycą 10 mpix...
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    ale ze zdolności produkcyjnych
    nie mogac zapewnic wystarczajacej ilości e-400 na rynku, zrezygnowali z rynku amerykanskiego, ...
    We współczesnym świecie nie ma czegoś takiego jak za małe moce produkcyjne .
    Jakbyś to powiedzial o obrazowodach które robi 2-3 firmy na świecie to miało by to racje bytu. Przy produkcji apartów to nie ma zastosowania. Rozbudowuje się linnie w tempie błyskawicznym bądź zleca sie robotę podwykonawcom którzy czekają w kolejce . No chyba , że firma się źle prowadzi , jest źle zarządzana.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    We współczesnym świecie nie ma czegoś takiego jak za małe moce produkcyjne .
    Jakbyś to powiedzial o obrazowodach które robi 2-3 firmy na świecie to miało by to racje bytu. Przy produkcji apartów to nie ma zastosowania. Rozbudowuje się linnie w tempie błyskawicznym bądź zleca sie robotę podwykonawcom którzy czekają w kolejce . No chyba , że firma się źle prowadzi , jest źle zarządzana.
    Wg. tych kryteriów wszystkie firmy foto są źle zarządzane. To o czym piszesz może dotyczy aparatów premier, tesco, czy masakrix, ale nie porządnych producentów.
    Z niedoborami produktów mamy doczynienia zarówno u Nikona, Canona, jak u Olka.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

robin102
    Gość
    To nie produkcja nawala ,ale logistyka w firmie i dotyczy to tylko rynku polskiego , w cywilizowanych krajach tego nie ma .
    Wiesz co mnie najbardziej zdziwiło w najwiekszej fabryce telkewizorów firmy RCA w USA , to, że absolutnie nie mają żadnych magazynów. Ani kitów przedprodukcyjnych, ani gotowych wyrobow. Wszystko przychodzi na czas bezposrednio z transportu na stanowiska technologoiczne , a jak nie to za kilka godzin od innego dostawcy jest z pocałowaniem rączki . Gotowe wyroby schodzą z taśmy też do odbiorców i nigdzie nie leżakują. To trzeba zobaczyć żeby uwierzyć.
    W Polsce i u Canoan i Nikona I co tam jeszcze nawala dystrybucja , bo to nasz kochany Kraj 3go swiata .Za 20 lat bedzie lepiej.
    ..... a telewizor niczym sie pod tym wzgledem nie różni od aparatu fotograficznego , malo tego jest cieższy i wcale nie łatwiejszy w produkcji od cyfrówki

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To nie produkcja nawala ,ale logistyka w firmie i dotyczy to tylko rynku polskiego , w cywilizowanych krajach tego nie ma .
    Wiesz co mnie najbardziej zdziwiło w najwiekszej fabryce telkewizorów firmy RCA w USA , to, że absolutnie nie mają żadnych magazynów. Ani kitów przedprodukcyjnych, ani gotowych wyrobow. Wszystko przychodzi na czas bezposrednio z transportu na stanowiska technologoiczne , a jak nie to za kilka godzin od innego dostawcy jest z pocałowaniem rączki . Gotowe wyroby schodzą z taśmy też do odbiorców i nigdzie nie leżakują. To trzeba zobaczyć żeby uwierzyć.
    W Polsce i u Canoan i Nikona I co tam jeszcze nawala dystrybucja , bo to nasz kochany Kraj 3go swiata .Za 20 lat bedzie lepiej.
    ..... a telewizor niczym sie pod tym wzgledem nie różni od aparatu fotograficznego , malo tego jest cieższy i wcale nie łatwiejszy w produkcji od cyfrówki
    Nie masz racji. U Canona i Nikona są te same problemy co u Olka. Nie ma towaru za granicą. Nie wiem jak teraz, ale kilka miesięcy temu 18-200 VR sprzedawany był w sposób reglamentowany.
    Opowiadasz historie, jak by produkcję specjalizowanych elementów można było rozkręcać w nieskończoność. Tak nie jest. Proste produkty możliwe, że tak się robi. Zaawansowane technologicznie, nie specjalnie.
    Nie wiem na ile teorie dotyczące dostępności wysokojakościowego szkła są prawdziwe. Zdecydowanie jednak, zatrudnienie 2x więcej pracowników do sprostania chwilowemu popytowi jest pomysłem chorym, zarówno u nas jak w każdym innym kraju.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Olympus E-400 BODY = 2779.00 PLN
    Olympus E-500 BODY =2099.00 PLN
    Olympus E-330 BODY =3199.00 PLN
    Jeśli tak się sprawy mają, to ten co go nie ma, a będzie na wiosnę, to tak na 4-5 tysi będzie się cenił. Nie jest dobrze, musi być naprawdę dobry. Cena e-400 znowu troszkę wysoka ale może miniaturyzacja warta jest tej kasy.

Z drugiej strony to dobrze, że e-500 dalej jest w cenie, przy odsprzedaży dużej straty nie będzie... Przez rok cena E-500 w sklepach spadła o około 300 pln w dual kicie.

Myślę, że to jednak produkcja nawala. Może Olek to taka manufaktura. Nie stać firmy na zwiększenie produkcji, lub nie chca inwestowac w linie produkcyjne i mogą robić tylko jeden góra dwa modele jednoczesnie.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3