Pewnie też w Chinach, tak samo jak Body E500 i Zuiko 14-45, czy to takie dziwne?Zamieszczone przez 01
Pewnie też w Chinach, tak samo jak Body E500 i Zuiko 14-45, czy to takie dziwne?Zamieszczone przez 01
Koło Pekinu jest fabryka Olympusa gdzie pracują nie tylko Chińczycy. Więc nic nie powinno być gorsze tylko jest taniej produkowane.
Trzymajac w jednej ręce 14-45 a w drukiej 40-150 śmiem twierdzić, że niestety nie jest tak jak piszesz. Jeszcze nie spotkałem się z firmą, która po przeniesieniu fabryki do Chin uzyskałaby polepszenie jakościZamieszczone przez Yx
Prawda jest taka, że w Chinach produkuje się masówkę ... tam rzemieślnicza robota to jest chyba wtedy jak coś się produkuje w tysiącach sztuk zamiast w dzisiątkach milionów
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Zapewniam cię, że w tym miejscu są zachowane sterylność i jest wszystko produkowane tak jakby było robione w Japonii. Są to tanie obiektywy więc materiały gorsze dlatego z 14-45 nie zrobisz 14-54 produkowanego w Japonii...![]()
Kraj tu nie gra roli, tylko i wyłącznie przeznaczenie obiektywów...
OFF-TOPIC :!:
jakos gdzies uciekl watek glowny... juz byla kiedys dyskusja na temat pochodzenia szkielek!
czyzby nabijanie skilla![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
witam wszystkich jestem nowy i chce zapytac czy ten e 4oo ma sens czy lepiej kupic e 330.mam dopiero zamiary pouczyc sie robic dobrze zdjecia. 330 mozna z 2 obiektywami wyciagnac juz za 950 eur a e400 z 900eur rowniez z dwoma.pomozcie osobiscie nie mialem w rece tej malej zabawki wiec ciezko cos powiedziec
malo kto mial.... bo ten model tak na dobre dopiero na targach bedzie pokazywany![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
ja brałbym E-330, przynajmniej czuć go w rękach i można znad głowy focić. wizjer też na pewno większy. aaa, optyka lepsza od tej z E-400.
Z tym bym się wstrzymał - mam pewne przeczucie, że te nowe KITy mogą być lepsze od starych ...Zamieszczone przez KaarooL
Starszy pan - jeżeli masz doświadczenie w pracy z lustrzankami a jednocześnie chcesz mały poręczny aparat, to wybrałbym E-400. Jeżeli przenosisz się z kompaktów cyfrowych, to na E-330 będzie się Tobie łatwiej przesiąść dzięki Live View. Poza tym zależy do czego chcesz używać aparatu? E-330 jest bardzo dobry do macro i używania go z manualnymi obiektywami.
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
skąd to wiadomo ?Zamieszczone przez KaarooL
EDIT: spóźnionyale pytanie aktualne.
było sobie życie