No właśnie. Jak ktoś już pisał chyba tworzy się oddzielna klasa obiektywów Zuiko. "obiektywy mini standardowe"Zamieszczone przez celebrity plus
Ale jeżeli chce ktoś wyżej to się robi drogo, no chyba że jest się pokornym Jedi
![]()
No właśnie. Jak ktoś już pisał chyba tworzy się oddzielna klasa obiektywów Zuiko. "obiektywy mini standardowe"Zamieszczone przez celebrity plus
Ale jeżeli chce ktoś wyżej to się robi drogo, no chyba że jest się pokornym Jedi
![]()
z tego co czytałem i obserwuję - Olek stara się wypuszczać dwa aparaty rocznie w cyklu jesień - wiosna ( luty/ marzeć - sierpień/wrzesień) w takim wypadku według mnie w następnym roku należy się spodziewać następcy e-500 i czegoś jeszcze(e-3?)
Chyba nie tu gdybiemy... E400 to fajny aparat. Cena niewiadomaale chyba się nie spodziewamy 1500zł
My czekamy na E-X i dlatego takie są o E-400 opinie na forum. Ale przedrostek NAJ trafia baardzo dobrze do ludzi
Spójrzmy na iMaca. Gdy wszedł do produkcji przyciągnął ludzi tym, że jest najmniejszy i ma cały komputer schowany w monitorze! Do dziś oprócz iPoda APPLE sprzedaje najwięcej iMaców... Tak może i będzie z E-400 (EOS-y 300D, 350D, a teraz 400D sprzedają się bardzo dobrze i trzeba to zmienić!!!
![]()
)
jak zejdzie do normalnego poziomu cenowego, to go kupię i spławię kompakt... ale 4k bym za cholerę nie dał.
ciekawe jak to się trzyma z takim płytkim gripem...
A takie: E-500Zamieszczone przez wgerwat
też cieszą? Strony typu Kelkoo, Pricerunner i podobne podają czasami ceny wzięte z cholera wie czego. Przeszłe promocje czy cóś? A może przyszłe?
Wiesz co ci powiem !!. Mam SP-500 i uważam go za wzór ergononomii. E-400 jest niewiele większy, ale grip ma zdecydowanie mniejszy(tak wzrokowo oceniam), więc nie wiem jak to będzie, ale boję się że będzie hh....wo. Obym się mylił.Zamieszczone przez KaarooL
E-400 jest niewiele mniejszy od EOSa 400D, ale wagowo to kamuń przegrywa zdecydowanie.
Body E-400 jest cięższe o 50-60g od najmniejszego kompakta ultrazoom SP-510 ~= Sp500 i to już stanowi o tym że to może być HIT. Ja ze swoim chodzę na grzyby, przedzieram się przez haszczei mogę tak długo bo mi i nie przeszkadza i nie ciąży....
/*...................*/
/* ...........................*/
zibi1303:
hmm, jeśli SP-500 Cię grzeje, to pomacaj kiedyś E-1 bo to jest prawdziwy król. zajmuje jednak ciut więcej miejsca od UZ.
z lustrem wiąże się pewna niedogodność: żeby dopalić w biały dzień, trzeba targać lampę... wbudowana jest, ale śmiga go 1/180s więc w słońcu nie dopalisz albo dopalasz przy rezygnacji z rozmycia tła.
do kompletu powinni więc zrobić jakąś lampę mniejszą od FL-36 nie?
p.s. miałem kiedyś 740UZ, to były czasy... z miejsca kupiłbym nówkę zakurzoną w magazynach...
FL-20?Zamieszczone przez KaarooL
![]()
Jeżeli to już było - wybaczcie
Ale dziś przeczytałem "hands-on preview" E400 zrobiony przez polskiego dziennikarza:
http://www.fotal.pl/artykul/Test_han..._doc12753.html
pozdrawiam.
ooo szkła made in china... ciekawe gdzie korpus będą klepać.