Rzeczywiście małe szumy, ale na sierści kota na ISO-1600 widać lekkie przebarwienia sierści. Ale jestem i tak pod wrażeniem, że tak mało szumi.Zamieszczone przez RobertW3D
![]()
Rzeczywiście małe szumy, ale na sierści kota na ISO-1600 widać lekkie przebarwienia sierści. Ale jestem i tak pod wrażeniem, że tak mało szumi.Zamieszczone przez RobertW3D
![]()
Pozdrawiam Krzysztof W.
Warszawa, 14 września 2006 r. – Olympus prezentuje najmniejszą i najlżejszą* na świecie cyfrową lustrzankę – model E-400. Kompaktowe wymiary i niewielka waga nowego aparatu serii Olympus E-System, opartego na standardzie Cztery Trzecie, sprawiają, że fotograf może zabrać ze sobą aparat niemal wszędzie i nie musi rezygnować z zalet cyfrowej lustrzanki. Wprowadzany model wyposażono w nową matrycę Live CCD zawierającą 10 milionów pikseli zapewniających niezwykle wierne odwzorowanie obrazu. Olympus E-400 może poszczycić się funkcją Live Preview – cyfrowego poglądu obrazu na żywo, która po raz pierwszy była wprowadzona w nagradzanym modelu E-330. Użytkownicy mają do dyspozycji podgląd tworzonego ujęcia bezpośrednio na dużym ekranie LCD o przekątnej 2,5 cala/6,4 cm. Mogą też skorzystać z automatycznej regulacji ostrości lub powiększyć obraz 7x lub 10x w celu precyzyjnego manualnego ustawienia ostrości - nieoceniona pomoc w makrofotografii.
![]()
Po angielsku na takie coś mówi się "krowi placek".Zamieszczone przez celebrity plus
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Olympus 'needs more time' as launch date for flagship digital camera is postponed.
In today's BJP, Heino Hilbig from Olympus is quoted as saying.
'We need more time,' 'We are not ready, but we are not giving up on this product'.
Olympus's ambition is to bring in 70% of its income from digital cameras.
He said Olympus has put behind it, the last 18 months of financial difficulties and now belives its recovery lis in the DSLR market.
Widać, że usilnie pracują na E-nextstep
/*...................*/
/* ...........................*/
1. Wstawili go "by być pierwszym"Zamieszczone przez jps
2. Cena z kosmosu (a raczej z zapowiedzi)
3. Jak już będzie ogólnie dostępny to za tą cenę na pewno da się kupić Dual Kit
4. ... a pół roku później to jeszcze z akcesoriami![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Cena dobra na 1 kwietnia.
Dopiszę tu, ale w razie czego proszę przenieść ...
Wraz z E-400 zostanie zaprezentowany nowy pilot zdalnego wyzwalania migawki RM-UC1 podłaczany przez USB. Ale ... dlaczego go będzie można używać tylko z tym jednym modelem ??? Przecież to jakieś chore. Fajny zamiennki do RM, a tu taka skucha - czy nie można dodać jego obsługi do starszych body poprzez update'u firmware'u??
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale w teście na fotal.pl przy ISO 1600 użyto czasu 1/1600s, a zdjęcia robiono w słoneczny dzień. Kto używa ISO 1600 w takich warunkach? Zdjęcie wygląda nieźle, aczkolwiek widać na nim, że algorytm odszumiający mocno się musiał napracować.
Nie ma co się oszukiwać - póki co, matryca o tak małych (fizycznie) rozmiarach z dużą ilością mpix będzie szumieć.
Chciałbym zobaczyć (z ciekawości, bo E-400 nie interesuje mnie jako ew. zakup) ISO 1600 z czasem 1/30s. w pomieszczeniu - czyli tam, gdzie zwykle się używa takich czułości. Obawiam się, że nie byłoby aż tak optymistycznie.
Pozdrawiam,
Grzesiek
Uważam to za dobre porównanie. Ja sam robiłem dla testu podobne fotki tyle że topowymi kompaktami. Wyniki tego testu uważam za bardzo obiecujące. Natomiast mniej optymistycznie patrzę na aspekt mozliwej ceny tego aparatu. Prz cenie body w okolicak 2k byłby hitem i mieliby problemy z nadążaniem z produkcją, ale czuję że nie będzie tak optymistycznie...Zamieszczone przez Baltazar
![]()
/*...................*/
/* ...........................*/