Tak co by rozwiać wątpliwości apropos nowych obiektywów (szczególnie zastąpienia 40-150 przez nowszą wersję)
http://www2.olympus.pl/consumer/imag...art_240806.pdf
Tak co by rozwiać wątpliwości apropos nowych obiektywów (szczególnie zastąpienia 40-150 przez nowszą wersję)
http://www2.olympus.pl/consumer/imag...art_240806.pdf
Ocenę E-400 trzeba zacząć od oficjalnej ceny w sklepach, ponieważ właśnie cena będzie miała dla Nas największe znaczenie, cena 3k jest nie do przyjęcia, bo ani nie nadaję się na podstawowy sprzęt, a do stocków to można taniej inne 10MPix kupić!
Co do noszenia aparatu na szyi...
Mam problemy z kręgosłupem, gdy przez pół dnia nosiłem na szyi... Dynaxa 7D z kilogramowym obiektywem to wróciły stare dolegliwości. Między innymi dlatego sprzedałem tę krowę i kupiłem sobie zgrabniutkiego Olego E500, który teraz siedzi sobie zresztą w serwisie gwarancyjnym![]()
Krótko mówiąc... rozmiar ma znaczenie! Strategia Olka polegająca na budowaniu coraz mniejszych lustrzanek (do niedawna najmniejszy był przecież E500) mi się podoba!
E400 jest chyba mniejszy od "topowych" Lumiksów, a na pewno mniejszy od R1, tak trzymać!
Gdyby tylko ten E400 wyglądał bardziej... współcześnie.
a ja myslalem ze aparat ma robic zdjecia a nie wygladac LOLZamieszczone przez Gregorius
![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Być może będzie to działać w ten sposób, że przetwornik (za cokolwiek ta część odpowiada) będzie działał w trybie 22-bitowym (2^22 odcieni danego koloru), ale i tak będzie to interpolowane do 12-bitów w pliku RAW. Jakie to da efekty -- nie wiem.Zamieszczone przez zibi1303
Nie wiem czy pamiętacie, ale w momencie premiery bodajże E-500 przedstawiciele Olympusa powiedzieli, że aparaty mają byc też modne i mają być wypuszczane niczym nowe kolekcje ubrań .... (na pewno coś pokręciłem ale mam nadzieję, że chociaz sens pozostałZamieszczone przez Jeronimo
![]()
Pod tym kątek E-400 jest w sumie bardzo ładnym i gustownm aparacikiem .... i co by nie mówić Olympus w ciągu roku od premiery 500ki wypuszcza już drugi korpus (a pierwszy rzeczywiście "nowy" designersko)
Aparat ma wyglądać tak żebym nie wstydził się z nim pokazać między ludźmi, E500 wygląda rewelacyjnie, E400 trochę zbyt "staroświecko"...Zamieszczone przez Jeronimo
Dlatego go nie kupię, ale ten mały obiektywik mi się podoba![]()
Na stronie OP - co to za sensor Live CCD?sensor Live CCD
10,8 miliona pikseli
17,3mm x 13,0mm
Tzn co podgląd Live View? To teraz domyślam się dlaczego strzałki nie są do tej pory opisanepoprzez naciśniecie lewego przycisku strzałki.
Możliwość wyboru optycznego celownika lub monitora LCD![]()
bo w US bez stabilizacji go nie kupią...
Podobnie jak RebelXT, tam pojawi sie też ale z nową nazwą i stabilizacją. Jak tylko rozwiążą problemy techniczne.... Napewno mają kłopoty z połaczeniem kilku technik stabilizacji matrycy ze swoim ulepszonym odkurzaczem......
PS
Ciekawe jak tam się będzie nazywał...!!!
/*...................*/
/* ...........................*/