Strona 27 z 62 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 611

Wątek: Olympus E400

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Dobre wieści... prawdopodobnie

Z tymi cenami, chyba nie będzie tak źle.....
    Te ceny E-400 w necie to był chyba balon próbny. Ja mam SP-500 i kupowałem go w zeszłym roku za prawie 1500, dziś kosztuje ledwie ~1100 i go dobrze pozycjonuje bo w tej cenie trudno o coś lepszego. Natomiast nowy SP-510 ma sporo ulepszeń, wysokie ISO, cyfrową sabilizację. Jednak zostały głwne grzechy, ale nie otym chciałem,, otóż już jest w cennikach
    i to za świetną cenę 1130 zł. Jaki stąd wniosek !?
    E-400 nie będzie tańszy, ale nie będzie też taki drogi jak podawali. Według mnie nie bez kozery Olek zrezygnował z prodkcji C-8080W i C-7070W.
    Ten segment ma zawojować E-400 i w tym przedziale cenowym bym się spodziewał body E-400., Czyli ok 2k. a to daje nadzieję, że w przszyszłym roku body e-400 może kosztować 1.7-1.8 tyś zł

Pobożne zyczenia <?><!> zobaczymy
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    ... Ciekawe, czemu jeszcze nikt nie wpadł, żeby zrobić cz-b cyfraka...
    Dawno temu, w odległej galaktyce Kodak wypuścił takie monstrum http://www.luminous-landscape.com/re...dak-760m.shtml
    Autor powyższego atykułu porzucił jednak ów wynalazek i wrócił do cz-b filmu http://www.luminous-landscape.com/es...-already.shtml

A wracając do tematu... Dziwna rzez się ze mną dzieje. Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten E400 i już prawie go lubię. Jest mały, lekki, robi co do niego należy i szkiełko ma ponoć całkiem fajne. Aż się boję powiedzieć, ale... idealny na 2-gie body. Wczoraj wybrałem się z rodziną na 10km spacer po lesie i zaprawdę powiadam wam, że dla mojej szyi było by lepiej, gdyby przez te kilka godzin dyndał na niej taki E400 zamiast E-1 Czasami pozwalam pstryknąć kilka fotek moim dzieciakom. Kiedy pierwszy raz dałem 6-cio latkowi E-1 do ręki, musiałm go przytrzymać, żeby się nie przewrócił a podnosząc aparat do oka zużył na to całą niemal swoją dziecięcą energię
    Do tej pory, żadna z olkowych premier nie wzbudziła we mnie odczuć graniczących w chęcią posiadania, ta jest pierwsza. Jestem teraz w całkowitej opozycji do swojego tzw. pierwszego wrażenia...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    [quote="P"]
    wybrałem się z rodziną na 10km spacer po lesie i zaprawdę powiadam wam, że dla mojej szyi było by lepiej, gdyby przez te kilka godzin dyndał na niej taki E400 zamiast E-1
    Nie przesadzaj. W ubiegłym tygodniu wróciłem ze szlaku... 12 dni chodzenia... codziennie 20-35km po górach... i Olek praktycznie całyczas na szyi i było mi z nim najwygodniej własnie jak na niej wisiał...

Najśmieszniejsze jest jednak to, że zrobiłem mało, bardzo mało zdjęć... ehhh jednak, albo chodzenie, albo wycieczki fotograficzne
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Ennis/Gdańsk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kolega, jak widać, jeszcze jurny jest, a ja już dawno zdziadziałem i sprzęta na szyi zbyt długo nie ponoszę...
    Pozdrawiam,
    Piotr.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez P
    A wracając do tematu... Dziwna rzez się ze mną dzieje. Coraz bardziej zaczyna mi się podobać ten E400 i już prawie go lubię.
    Nie jesteś jedyny - ja mam dokładnie takie same uczucia - na początku się z niego śmiałem ale teraz coraz bardziej mi się podoba

Wczoraj wybrałem się z rodziną na 10km spacer po lesie i zaprawdę powiadam wam, że dla mojej szyi było by lepiej, gdyby przez te kilka godzin dyndał na niej taki E400 zamiast E-1
    Miałem podobne uczucia biegając kiedyś całymi dniami z Zenitem i jakimś 125mm sowieckim wynalazkiem. Na szczęście E-500 z KITowymi obiektywanie nie jest tak ciężki
    Jak dla mnie drugim body do E-1 byłby właśnie E-500 ... E-400 to raczej samodzielny aparat na wycieczki.

Kiedy pierwszy raz dałem 6-cio latkowi E-1 do ręki, musiałm go przytrzymać, żeby się nie przewrócił a podnosząc aparat do oka zużył na to całą niemal swoją dziecięcą energię
    Przynajmniej na razie nie musisz się martwić, że Ci go zabierze i popsuje

czarna mamba
    Gość
    Cena zapewne ponad 3k odstraszy potencjanych kupujacych...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Cytat Zamieszczone przez P
    wybrałem się z rodziną na 10km spacer po lesie i zaprawdę powiadam wam, że dla mojej szyi było by lepiej, gdyby przez te kilka godzin dyndał na niej taki E400 zamiast E-1
    Nie przesadzaj. W ubiegłym tygodniu wróciłem ze szlaku... 12 dni chodzenia... codziennie 20-35km po górach... i Olek praktycznie całyczas na szyi i było mi z nim najwygodniej własnie jak na niej wisiał...

Najśmieszniejsze jest jednak to, że zrobiłem mało, bardzo mało zdjęć... ehhh jednak, albo chodzenie, albo wycieczki fotograficzne
    grizz, zacytowałeś mnie, a to nie moje słowa.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    co do ceny to takie oto plotki po sieci krążą:

Olympus E-400 wejdzie do sprzedaży w cenie 3499 zł (w komplecie z obiektywem 14-45 mm). Sam korpus lustrzanki wyceniono na 3099 zł, a zestaw korpusu i obiektywów 14-45 mm/40-150 mm kosztuje 3699 zł (wszystkie ceny uwzględniają podatek VAT).

czarna mamba
    Gość
    cena mocno przesadzona,
    kadyszka poza konkurencja!!!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    @Rafał

Ty też nie mnie zacytowałeś

Coś źle posta musiałem zedytować, ale kto czyta ten wie, o co chodzi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.