Strona 2 z 62 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 611

Wątek: Olympus E400

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    to panowie może już nie gdybajmy ?

zapraszam tu:
    https://forum.olympusclub.pl/forum22...400-vt7882.htm
    Gdybajmy , gdybajmy , może to ktoś gdzieś przeczyta bo jak sobie popatrze na ten sprzęcik to zaczynam się uśmiechać pod nosem . Żarcik jakiś zrobili . Szdoda ,że miałem racje , że Oly zmierza w odchłań hipermarketowej totalnej amatorszczyzny. RRacja racją i chcialbym żeby robili porządne sprzęty dla amatorów bo tak mi isę widzi ,ze jest filozofia firmy , ale żeby aż tak !!!.Fajnych mają speców od sondowania rynku i marketingu . Kto imm kurde robi te badania i gdzie ???
    Kto to ma kupować . Na komunnie dla dzieci się nada bo ma 10MPx. Najmniejszy i najlżejszy apart lustrzankowy na świecie !!!! to ma być zaleta ????
    Dżizas chyba napiszę do nich list.
    ps.
    szczególnie pasuje pod tą linnię porzadnych luf za klika kilkanaście tysiecy zl . Nie bedzie go zza nich widać , wiec nikt nie posądzi ,że ktos fotki pstryka tylko jakąś lunetę do czoła przykłada.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Następnym pomysłem będzie prawdopodobnie lustro w komórce w systemie 4/3... Co tych Japońców tak ciągnie do miniaturyzacji...???
    Kosmetyka - nic więcej. Żadnej rewolucji.
    R.I.P.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    robin102:

nie marudź tylko zbieraj na Pentax'a... ma i uszczelki i wizjer a tylko dwukrotnie droższy.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102

Najmniejszy i najlżejszy apart lustrzankowy na świecie !!!! to ma być zaleta ????
    ale może być fajnym gadźetem jako drugi aparat rezzerwowy
    a np. w moim przypadku (mam problem z prawym nadgarstkiem) lekkość jest pewną zaletą... ale nie ukrywam że i ja liczyłem na coś większego...
    pozdrawiam marcin...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    to panowie może już nie gdybajmy ?

zapraszam tu:
    https://forum.olympusclub.pl/forum22...400-vt7882.htm
    Gdybajmy , gdybajmy , może to ktoś gdzieś przeczyta bo jak sobie popatrze na ten sprzęcik to zaczynam się uśmiechać pod nosem . Żarcik jakiś zrobili . Szdoda ,że miałem racje , że Oly zmierza w odchłań hipermarketowej totalnej amatorszczyzny. Fajnych maja specow od sondowania rynki i marketingo . Kto imm kurde robi te badania i gdzie ???
    Kto to ma kupować . Na komunnie dla dzieci się nada bo ma 10MPx. Najmniejszy i najlżejszy apart lustrzankowy na świecie !!!! to ma być zaleta ????
    gdybać będziemy ale już o następcy E1 o tym omdelu nie ma co już gdybać
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    nie ma co, naprawdę będą mieli z czym pokazać się na Photokinie... masakra po prostu, kilka miechów oczekiwania a tu cyk i mamy mydelniczkę.

z drugiej strony miliony much polecą na ten lep i będzie nas siła... ciekawe tylko co stało się z szumami przy takim upakowaniu?

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    nie ma co, naprawdę będą mieli z czym pokazać się na Photokinie... masakra po prostu, kilka miechów oczekiwania a tu cyk i mamy mydelniczkę.

z drugiej strony miliony much polecą na ten lep i będzie nas siła... ciekawe tylko co stało się z szumami przy takim upakowaniu?
    no ciekawe ciekawe, do teog matryca CCD nie CMOS
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Zadna rewolucja. Zadne zmiany. Po prostu wypuszczenie nowej lustrzanki dla kobiet amatorek. Bo inaczej jak nazwac to co sie stalo. Po co wprowadzac tak ciemne szkla, zwlaszcza 40-150 skoro koszt obecnego waha sie w granicach 600-700 zl. Czy kolejna oszczednosc rzedu 100/200 zl (na szkle) i dalsza na body (gorsza jakosc wykonania) sa naprawde tak kluczowe dla Olympusa ze nie moze inaczej konkurowac niz wypuszczajac kolejne "kalekie" produkty ??
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Panowie.. a mi się wydaję ze ten aparat może się dobrze sprzedawać,, w granicach 1500-2000 zł, jednyny bliski konkurent to d50, ale on już chyba technologicznie od niego odstaję... do tego myślę, że po dwóch latach pracy,,, Kodak zrobił postępy w zakresie ISO i nie będzie ono gorszę od tego jakiego widzimy w e500

Jedna rzecz, która martwi - wciąż ten sam procesor obrazu - już archaiczny... powiedzmy sobie szczerze....
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Przynajmniej na papierze ten aparat nie wygląda dobrze...dalej 3-punktowy AF, wepchnięte 10 mpix w małą matrycę, znów mały wizjer, wciąż USB 1.1. Nie napisali, co to za CCD - czyżby znów Kodak FFT?
    Mimo wszystko pewnie dzięki cenie będzie sprzedawał się jako-tako...

Pozdrawiam,
    Grzesiek