Strona 19 z 62 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 611

Wątek: Olympus E400

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Patrzac na cene

Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    dyby z obiektywem kosztował 2500-3000 to by wykosił high-endowe kompakty
    high endowe kompakty maja przynajmniej jasne szkla i stabilizacje i live view

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    sciemnili szkla zeby bylo wszystko mniejsze... tylko czy takie rozwiazanie bedzie dobre... tak naprawde to rynek pokaze (czy ludziska beda to kupowac).
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No i właśnie to jest przewaga lustrzanki. Można sobie kupić obiektyw jasny - szeroki i tele. I oddzielnie macro i inne pierścienie konwertery i takie duperele...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

robin102
    Gość
    E -400 odniesie pewnie taki sukces rynkowy jak obiektyw ZD 17-45 . (tak moim zdaniem)

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    marzyłem sobie żeby na jesień wyszedł duży OLEK, którego mógłbym w przyszłe lato zakupić a tu ****.

jeśli pojawi się na wiosnę 2007, to w lato nie będę mógł go kupić (za wcześnie, za drogo, za wiele w plecy w krótkim czasie) i cały misterny plan pójdzie się walić.
    przerzucam się na obserwację Pentax'a, FUJI no i kolejnych E-mydelniczek.
    Nie flugaj, proszę.
    Planowana cena następcy E1, którą widziałem, nie była astronomiczna (jak po wprowadzeniu na rynek E1). Świat fotograficzny przyspieszył i dostępność szprzętu po premierze jest "błyskawiczna".
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    RadioErewan:
    Całkiem niezła jakość zdjęć z tego E-400 Dlaczego wszystkie przy iso100 ????

Jeśli chodzi o konstrukcję spodziewałem sie czegoś lepszego...

Może Olympus na photokinie jeszcze nas zaskoczy...???

| OlyJedi Awatar szklarz
    Mieszka w
    Tarnów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja dodam tylko ze to rzadna nowosc i tak pewnie 330 bedzie lepszy pomimo mniejszej matrycy
    http://www.letsgodigital.org/en/10172/olympus_e400/
    Pozdrawiam
    Adam Gandziarowski

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    sadze, ze osoba, ktora robila zdjecia - nie miala zbyt wiele czasu, niedlugo powinnismy sie doczekac porzadniejszych sampli - moze rawow

Jeśli chodzi o konstrukcję spodziewałem sie czegoś lepszego...

nie jest zle - olympus szuka targetu niezdominowanego przez innych - ale mogl odwrocic kolejnosc - najpierw pro body a nie odwrotnie ....
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tak sobie czytam i czytam, az sie postanowilem zarejestrowac i nieco udzielic na forum

Na wstepie witam wszystkich!

A przechodzac do rzeczy. Nikt nie wspomnial (chyba), ze nowy e-400 bedzie cudnie wygladal z nowym szklem Leici 25/1.4. Ten klasyczny, nawiazujacy do OM-ow i starych lustrzanek wyglad plus takie fajne szkielko.... przypomina mi to Pentaksa SuperA wlasnie z obiektywem 50/1.4 ktory lezy tutaj na biurku. W zasadzie to nigdy nie zwracam na to uwagi, ale na tego Pentaksa zawsze patrze z przyjemnoscia, podobnie patrzylbym na e-400 w podobnym zestawie.

Inna sprawia to 10 megapikseli. Ludzie na dpreview jeczeli, ze brakuje im rozdzielczosci gdy fotografuja dla stockow. Teraz to sie skonczy. Tak samo jak ktos robi portrety itd. Aparat w takim przypadku to tylko puszka, ktora sie sadza na statywie a pomiar, swiatlo i reszte robi sie recznie.

Niektorzy zerkaja na Pentaksa K10D. Coz, jako pentaksiarz musze potwierdzic to, co inni pisali. Pentax, ktory jeszcze w erze manuali robil super wypasione aparaty (LX!!!), w erze AF troche podupadl (MZ-S to byl aparat na poziomie Eosa 33, czyli jednak nie najwyzsza polka), wypuscil kilka lat temu na poczatku swojej przygody z cyfra *istD, a potem byla juz tylko rownia pochyla i coraz bardziej amatorskie puszki. Ile ja sie naczytalem o tym, ze czas przejsc do konkurencji i ze Pentax wypial sie na bardziej wymagajacych klientow...

Miedzy innymi dlatego kupilem E1. Lecz czy ta sytuacja nie wyglada dla Was znajomo?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    RadioErewan:
    Dzięku uprzejmości Jacka Kowalczyka mamy te kilka kadrów. Ten egzemplarz aparatu przeleciał przez polskie przedstawicielstwo jak rakieta i już jest gdzieś u dziennikarzy.
    Hehehehe, co prawda ja straciłem nadzieję. Tylko mnie frustracje napadły miesiac temu, jak Olek zapowiedział, że nie pokaże E3 - wyobrażałem sobie jojczenie na E400. Teraz mi przeszło.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto