A to porównanie "firmowe".
A to porównanie "firmowe".
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
przetlumacz to co zacytowales albo nie siej dezinformacjiZamieszczone przez komar
![]()
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Cra3y - nie sieje dezinformacji, dlatego wlasnie napisalem "czy dobrze przeczytalem" , a nie ze ma.
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Radosław,
Dla jakiej ogniskowej są wyliczone te ograniczenia?
Pzdr, TJ
Jeśli E-400 ma wykosić hybrydy to live view by się przydał. Na pewno podniosłoby to cenę, ale nie wiem, czy ci, którzy ledwo dostrzegają różnicę miedzy lustrem a hydrydą kupią taki "przestarzały" aparat bez bajerów. Stabilizacji też nie ma, filmów nie można nagrywać, w czym niby ma byc lepszy? ;)
A ten niby retro-design? Już widzę dzieci komunijne, które dostaja E-400 w prezencie i krzyczą "Super, jaki podobny do starych, dobrych OMek!". Zwłaszcza, że wcale nie podobny. Jak już poświęcać ergonomię na rzecz oldskulowości to lepiej iść na całość, jak to zrobił Panas z L1.
Ale życzę Olkowi jak najlepiej.
moim zdaniem nie jest tak źle:Zamieszczone przez robin102
1. Olkowi chodzi o zdobycie jak największej klienteli na system, stąd takie body, które trafi w gusta cenowo i rozmiarowo do użytkowników kompaktów. Będą mieli zagwozdkę na co się przesiąść, a nie wszechobecny 350d.
2. Musi to być tanie bo na obiektywach nie ma napisu Zuiko digital (wie ktoś dlaczego?),w ogóle Olek w tej chwili przy wprowadzeniu wszędzie oczyszcania matrycy może zagrywać głownie cenowo i kombinować dalej
3. dużo pikseli i mały rozmiar to dla kogoś kogo przerażają te wszystkie wypasione profesjonalne lustrzanki to plus nie minus (vide użytkownik kompaktu)
4. wraca pytanie kto tak naprawdę kupi następce e-1-na tym forum kilka osób ( głównie z uwagi na cenę).
5. przypomina mi to gdybanie na forum Canona po wejściu 400D, a że to , a że tamto.
zwykłe typowo polskie malkontenctwo.
Zamiast sie cieszyć, że coś się dzieje to ogólne narzekanie.
I tak większości nie stać na te profi szkła i profi body ( jeśli takie wyjdzie)
Podsumowując wydaje mi sie, że ideałem byłby Canon mark II w cenie 1500 zł i wtedy byłoby hura.
Wiecej realizmu i zadowolenia z życia proponuję![]()
![]()
a ja proponuje gdybac o nowych funkcjach e400, a nie ciagle o E1! Podczas targow bedzie znowu dzialal watek "GDYBANIE" i bedziecie mogli plakac lub sie cieszyc...Zamieszczone przez Lakuta
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Olympus E-400 dostępny będzie na rynku od października 2006 w cenie:
E-400 korpus - 3099 PLN brutto
E-400 + obiektyw 14-45 mm - 3499 PLN brutto
E-400 + komplet obiektywów (14-45 mm + 40-150 mm) - 3699 PLN brutto.
Link
/*...................*/
/* ...........................*/
no czyli jak powiedzialem... miniaturyzacja kosztuje :P Ciekawe jak przecietny czlowiek wybierze. Male i drogie czy tansze i wieksze![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać