no wlasnie miniaturyzacja miniaturyzacja... jak zwykle wszystko po swojemu - karty pomieci xD-Picture, a inni Secure Digital....
no wlasnie miniaturyzacja miniaturyzacja... jak zwykle wszystko po swojemu - karty pomieci xD-Picture, a inni Secure Digital....
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jak najbardzie słuszne- nieskromnie powiem. Trochę mialem doswiadczenia zawodowego w produkcji i projektowaniu obudów do urzadzeń powszechnego użytku w CBJW ( Centralne Biuro Badania Jakosci Wyrobów) było coś takiego w poprzednim systemie.Zamieszczone przez irek50
Dzisiaj przeczytałem news'a o nowym O. Jestem zdruzgotany głupotą firmy. Jedno wielkie powtarzanie się. Po co wypuszczać kolejnego konkurenta dla E-330, E-500? Rożnice mało znaczące. I te obiektywy. Niech ktoś mi wytłumaczy polityke Olympusa. W związkuz tą zapowiedzią aż strach pomyśleć o następcy E-1.
Jak już trochę ochłonełem po zobaczeniu pierwszych zdjęć tego cacka i oswojeniu się z jego wyglądem, to zaczynam mieć nadzieję, że jednak będzie się to cudo sprzedawało ... i to może nawet całkiem nieźle ...
A tak przy okazji skojarzeń, to proponuję nowy KIT E-400 nazywać nie Zuiko Digital, tylko Zenit Digital![]()
![]()
WG IMHO no hurt hurt hurt dla zwyklych wyjadaczy... cos malego i fajnego zamiast kompakta. Pierwsze ze brzegu osoba ktora nie fascynuje sie na tyle fotografia zeby siedziec na forach, publikowac fotki w necie itp. odpowie zapewne tak: Duzo mega, maly aparat, no i lustrzanka - bo to teraz jest cool
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Wbrew pozorom obiektywy mogą być nawet lepsze od starych (zastosowanie szkieł ED) ... ale to się okaże dopiero w praniu ...Zamieszczone przez WG
Spokojnie - przeżyliśmy E-330, przeżyjemy E-400, a z następcą E-1 może być już tylko lepiejNiech ktoś mi wytłumaczy polityke Olympusa. W związkuz tą zapowiedzią aż strach pomyśleć o następcy E-1.![]()
Jest piękny, do tego jeszcze Leica 25mm F1.4 i jazda, żeby jeszcze obudowała była z dobrego plastiku.
Daję 1200 za E-400 i jeden obiektyw...Zamieszczone przez andytown
a E-400 zlustruje nam rynek dslr w PL i okolicach.
Ceny dslr muszą zbliżyć się wkrótce do cen slr, bo w sumie to nie wiem dlaczego mam płacic 3 razy więcej tylko dlatego, że zapis jest na kartę, a nie na film. Taka historia jak body KM 7d kosztuje 699 pln w sklepie!![]()
Robin, a ilu tych maniaków jest, aby opłacało się projektować nowe pudełka pod nową puszkę która jeszcze spełnia wymagania i nadzieje? Lepiej tłuc masę, a nie jakość idącą w parze z mniejszą ilością i perspektywa firmy koncentruje sie na właściwym punkcie.Zamieszczone przez robin
Tak sobie myślę, że dzisiaj nie ma miejsca ani możliwości, aby w takim segmencie jak dslr zaistniała manufaktura i ręczna robota. Efektem jest E-400. Kiedyś funkcjonowało u mnie na podwórku powiedzenie - tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre...![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
No i Olek zawiódł tysiące czekających....Ta polityka jest jeszcze w powijakach i widać, że Olympus uderza w ludzi "początkujących" tylko tak jak większość z WAS pisze...po co te obiektywy profesjonalne???...może tylko po to by zgarniać nagrody tak jak TU:
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4720
Co do E-400 to mogli naprawde chociaż zrobić cokolwiek, oprócz wyglądu....w tych czsach USB 1.0???Lepsze wrażenie na mnie zrobiłoby to usb 2.0 niz te 2mln mgpix, bo to czysty wyścig.
Patrząc na to wszystko ciesze sie, że w ostatniej chwili załapałem sie na E-300, to stare dobre dobre czasy, a wykonanie podobne do E-1. W E-500 czuć już plastik i tak pozostanie w E-600, E-800 itd. TAKIE CZASY![]()
OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
"Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
http://plfoto.com/101112/autor.html
teraz dopiero zauwazylem ze zaczepy do paska ma z przodujeje nowosc
![]()
http://www.photokina-show.com/0314/o...use400preview/ (linki na dole)