Strona 10 z 62 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 611

Wątek: Olympus E400

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    no wlasnie miniaturyzacja miniaturyzacja... jak zwykle wszystko po swojemu - karty pomieci xD-Picture, a inni Secure Digital....
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez irek50
    Robin: Twoje wywody byłyby słuszne, gdyby powietrze było sporo gęściejsze... oraz gdyby
    Jak najbardzie słuszne- nieskromnie powiem. Trochę mialem doswiadczenia zawodowego w produkcji i projektowaniu obudów do urzadzeń powszechnego użytku w CBJW ( Centralne Biuro Badania Jakosci Wyrobów) było coś takiego w poprzednim systemie.

| OlyJedi Awatar WG
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzisiaj przeczytałem news'a o nowym O. Jestem zdruzgotany głupotą firmy. Jedno wielkie powtarzanie się. Po co wypuszczać kolejnego konkurenta dla E-330, E-500? Rożnice mało znaczące. I te obiektywy . Niech ktoś mi wytłumaczy polityke Olympusa. W związkuz tą zapowiedzią aż strach pomyśleć o następcy E-1.

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Jak już trochę ochłonełem po zobaczeniu pierwszych zdjęć tego cacka i oswojeniu się z jego wyglądem, to zaczynam mieć nadzieję, że jednak będzie się to cudo sprzedawało ... i to może nawet całkiem nieźle ...

A tak przy okazji skojarzeń, to proponuję nowy KIT E-400 nazywać nie Zuiko Digital, tylko Zenit Digital

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    WG IMHO no hurt hurt hurt dla zwyklych wyjadaczy... cos malego i fajnego zamiast kompakta. Pierwsze ze brzegu osoba ktora nie fascynuje sie na tyle fotografia zeby siedziec na forach, publikowac fotki w necie itp. odpowie zapewne tak: Duzo mega, maly aparat, no i lustrzanka - bo to teraz jest cool
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WG
    Dzisiaj przeczytałem news'a o nowym O. Jestem zdruzgotany głupotą firmy. Jedno wielkie powtarzanie się. Po co wypuszczać kolejnego konkurenta dla E-330, E-500? Rożnice mało znaczące. I te obiektywy
    Wbrew pozorom obiektywy mogą być nawet lepsze od starych (zastosowanie szkieł ED) ... ale to się okaże dopiero w praniu ...

Niech ktoś mi wytłumaczy polityke Olympusa. W związkuz tą zapowiedzią aż strach pomyśleć o następcy E-1.
    Spokojnie - przeżyliśmy E-330, przeżyjemy E-400, a z następcą E-1 może być już tylko lepiej

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jest piękny, do tego jeszcze Leica 25mm F1.4 i jazda, żeby jeszcze obudowała była z dobrego plastiku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    wyobraźcie sobie pod gwiastkę ulubiony przezent polaków e-400 dla dzieciaków w cenie na allegro 1500-1700 zł... ten aprat został od a do z zaprojektowany do takich celow
    Daję 1200 za E-400 i jeden obiektyw... a E-400 zlustruje nam rynek dslr w PL i okolicach.

Ceny dslr muszą zbliżyć się wkrótce do cen slr, bo w sumie to nie wiem dlaczego mam płacic 3 razy więcej tylko dlatego, że zapis jest na kartę, a nie na film. Taka historia jak body KM 7d kosztuje 699 pln w sklepie!

Cytat Zamieszczone przez robin
    Z perspektywy firmy jak najbardziej mądre posuniecie , ale nie z perspektywy klientów olkomanniaków takich jak MY tutaj.
    Robin, a ilu tych maniaków jest, aby opłacało się projektować nowe pudełka pod nową puszkę która jeszcze spełnia wymagania i nadzieje? Lepiej tłuc masę, a nie jakość idącą w parze z mniejszą ilością i perspektywa firmy koncentruje sie na właściwym punkcie.

Tak sobie myślę, że dzisiaj nie ma miejsca ani możliwości, aby w takim segmencie jak dslr zaistniała manufaktura i ręczna robota. Efektem jest E-400. Kiedyś funkcjonowało u mnie na podwórku powiedzenie - tanie wino jest dobre, bo jest tanie i dobre...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar sliwka
    Mieszka w
    GDYNIA
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No i Olek zawiódł tysiące czekających....Ta polityka jest jeszcze w powijakach i widać, że Olympus uderza w ludzi "początkujących" tylko tak jak większość z WAS pisze...po co te obiektywy profesjonalne???...może tylko po to by zgarniać nagrody tak jak TU:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4720
    Co do E-400 to mogli naprawde chociaż zrobić cokolwiek, oprócz wyglądu....w tych czsach USB 1.0??? Lepsze wrażenie na mnie zrobiłoby to usb 2.0 niz te 2mln mgpix, bo to czysty wyścig.
    Patrząc na to wszystko ciesze sie, że w ostatniej chwili załapałem sie na E-300, to stare dobre dobre czasy, a wykonanie podobne do E-1. W E-500 czuć już plastik i tak pozostanie w E-600, E-800 itd. TAKIE CZASY
    OLYMPUS E-300 + ZUIKO 14-45 + CF 512MB U II + HAMA UV + COBRA.
    "Jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre, to znaczy, że nie byłeś wystarczająco blisko" - R.Capy
    http://plfoto.com/101112/autor.html

Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    teraz dopiero zauwazylem ze zaczepy do paska ma z przodu jeje nowosc

http://www.photokina-show.com/0314/o...use400preview/ (linki na dole)