Tadeusz! Mnie osobiscie najbardziej podoba się druga fotka. Tło jest ciekawsze, tzn. ciemniejsze, a kwiatki delikatne i ślicznie oswietlone. Dobry kadr i jakaś lekkość tej foty mnie przekonuje. Pajączek rewelacyjny, choć podświetlony od tyłu zachowuje wszystkie swoje detale. To podświetlenie fantastycznie rozkłada się na światło na pajęczynie. No i jeszcze to niebo z chmurkami - super!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
2 mi sie podoba , tak jakoś urokliwe jest.
Piotr, Robin,
Dziekuje za odzew. Druga fotka też wydaje mi sie najłagodniejsza, zarowno pod wzgledem wspołpracy tła z czerwienią kwiatkow, jak i światla. W trzeciej jest pewien nadmiar hałasu w tle, ale kwiatki tez nie są spokojne.
Pajaczek pod swiatlo, to byla dla mnie trudna sztuka, mogl doprowadzic kazdego do ataku lumbago, heksenschusu i innych bolow kregoslupa, oraz masowego ataku kleszczy, poniewaz takie obiekty sa usytuowane zwykle w róznych najdziwniejszych pozycjach, oświetleniach, otoczeniach, tylko nie w takich do spokojnego, komfortowego focenia.
Pzdr, TJ
pierwsze za ciemne drugie technicznie najlepsze choc ciekawe ono nie jest , z reszta jak pozostale 2
Nib,
Dziekuje. I to dobre.
Pzdr. TJ
Akurat moim zdaniem najlepsze dwie ostatnie...
pierwsza za ciemna druga za jasna...
3cia bardzo ładna i ciekawe tło..
w ostatniej fajny kadr choć szkoda ze nie widać dokładnego zarysu tej "siateczki" :P ładnie by wyglądało gdyby były zaczepione np kropelki...
2 mi sie podoba, dobry kolor tla
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
v3 i szklarz,
Dziękuję za opinie. Troszkę mam zastrzeżeń do określenia drugiej fotki jako zbyt ciemnej, bowiem załozyłem, że tak ma być, aby ujawniło sie lepiej światło przechodzące przez płatki, ale nie podważam takich opinii, bo to kwestia indywidualnych odczuć.
Szkoda, że w fotce z pajączkiem pajęczynka nie jest troszke lepiej wyrażona, bardziej kompletna, choć nie nie chciałem aby była całkowicie widoczna, tylko przydałoby się więcej tych świetlistych odcinków. W tym zdjęciu moim zdaniem pełna geometria pajęczyny by była zbyt narzucająca sie w tym jaskrawym oświetleniu i konkurowała by zbyt z pająkiem...a może nie... to tylko mozna było sprawdzić wykonując zdjęcie. W warunkach takiego światła, jak na wystawionej fotce nie dało sie tego wykonać.
Pzdr, TJ
A mnie pierwsze najbardziej pasuje. Takie mniej "zdjęciowe", a bardziej "graficzne". Tadeusz, napisz z czego wynika różnica między pierszym, a drugim ujęciem. Bo to te same kwiatki przecież. PSute?