Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Drukarka dla E1

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ja różnych drukarek mam dużo, ale to kupiłem tylko dla formatu A3plus... (kolor ma wytrzymać 200lat)

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No to szkoda, że z tuszami lipa .. ogólnie hp chyba coś zaniżyło poziom.
    W biurze mam stare hp Deskjet 1120C właśnie a3 formatu i chodzi bezawaryjnie juz wiele lat.

W domu mam nowego hp - nie pamiętam numeru - do drukowania min zdjęć i zepsuł się już 2 razy w ciągu 6 miesięcy.

Kolegom nowe hp siadły ostatnio po miesiącu.

Miałem olbrzymie zaufanie do drukarek tej firmy, ale jakoś ostatnio mnie zawodzi.

Mam w pracy rózniez OKI w technologi diod termicznych i to jest wypas, do zdjęć kiepsko się nadaje, ale materiały reklamowe wyglądają z niej jak z drukarni

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Irku - szczerze współczuję ...

Ja też mam mieszane uczucia co do HP - kiedyś ich drukarki były naprawdę wytrzymałe, ale od jakiegoś czasu (paru lat ?) coś się z nimi dzieje. Mam znajomych w HP Germany i oni twierdzą, że mimo wszystko ich produkty dalej są ok, ale sam się sparzyłem jakiś czas temu - ok 2 lat temu kupiłem HP 3220 (chyba) i po wydrukowaniu może kilkuset stron i nie używaniu jej przez parę miesięcy nie daje jej się już używać - wciąga papier, potem go rwie i nic nie drukuje - koszmar!

Ostatnio musiałem kupić sobie nową drukarkę i z duszą na ramieniu wybrałem HP, ale tym razem model 59XX (chyba 5940 ) i póki co jest bardzo dobrze. Drukuje jak burza.
    Ok 2 tygodni temu postanowiłem zrobić mały test druku zdjęć i użyłem gratisowego pojemnika i paru kartek 10x15 i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony - jakość jak z labu. Być może wkrótce zrobię jakiś test większego formatu, ale póki co jest bardzo dobrze.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Inna mała drukarka HP 8250 chodzi zgodnie z oczekiwaniami --wygodna wymiana oddzielnych 6 tuszy --ekonomiczna do legitymacji, bardzo szybka i jakość zdjęć bez uwag.
    Przed chwilą technik z HP zalecił użycie kabla USB o maksymalnej długości 1,5m.
    Ale nie mogę tego sprawdzić bez tuszu!!! (objawy były takie, że jeden wydruk super, a powtórka zaczerniona --czarne pasy na zdjęciu)---jednak kolory są wyjątkowe --jeśli to będzie działać to chyba nie będę żałować wyboru...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    irek50:

są przewody USB ze wzmocnieniem sygnału, może obadaj ten temat?

aha, jeśli koszt atramentu jest taki, jak napisałeś to chyba nie widzę sensu inwestowania w taką drukarkę... 800 pln za atrament...

myślę, że HP kończy się jeśli chodzi o druk fotek, Canon i seria Pixma zjadają HP jakościowo i cenowo (eksploatacja).

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Kaarool: Nie zrozumiałeś dobrze--Każdy z ośmiu wkładów można kupować oddzielnie po 100zł (gdy dotrą do Polski). Cały komplet kosztuje ok. 800zł, ale ma bardzo duzą pojemność, więc tu jest OK. Jednak pierwszy zakup drukarki jest obciążony dodatkowym kosztem, bo tusze są oszukane ilościowo (załączone z drukarką), więc tak naprawdę ta drukarka kosztuje ponad 3tys zł...

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    irek50:

spoko, wiem że chodzi o komplet (nikt zdrowy nie dałby chyba 800 pln za jeden pojemnik)...

kamuń i tak zabija hp'ka na tym polu, nie wiem tylko czy z dużym formatem również.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Według zapowiedzi ta drukarka pod względem ekonomii itd. miała zabić kamunia... zobaczymy jak to będzie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przed chwilą technik z HP zalecił użycie kabla USB o maksymalnej długości 1,5m.
    Właśnie dziwna sprawa z tymi kablami. U mnie ta sama drukarka, na tym samym kablu z laptopem smiga az miło, a na stacjonarnym PC drukuje kartki do połowy. Nie wiem czy przypadkiem na PC nie mam jakiegoś problemu ze sterownikami pod USB lub pod drukarkę. Irek może u Ciebie też wystepuje problem z oprogramowaniem/sterownikami?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Witam
    tego się Irek obawiałem pisząc o plusach i minusach. Tusze HP ma drogie i dlatego ja przeszedłem na próbę na EPSONA. Nie jest także tanio, ale radzę sobie z zamiennikami za 30% ceny oryginału. Przyznam się, że nie zachęca mnie ta wysoka trwałość na 200 lat, bo pytanie czy papier tyle wytrzyma bez własnych przebarwień.
    Na razie interesuje mnie efekt doraźny- szybki wydruk.Z ploterem HP w pracy także nie mam najlepszych doświadczeń z wydrukami grafiki ale za to super sprawuje się w wydrukach wektorowych pod AutoCad. Tyle ,że tam są tylko 3 tusze po 200 zł za szt.
    Trzymam za Ciebie kciuki, bo rozumiem w jakim jesteś stresie.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu