Skow: drobiazg, ale powiedz mi czy takie hoty są normalne czy cos nie tak z matrycą w moim aparacie? Te "algorytmy medianowe" to znaczy ze w PSie moge sie pozbyc tych pixeli?
Skow: drobiazg, ale powiedz mi czy takie hoty są normalne czy cos nie tak z matrycą w moim aparacie? Te "algorytmy medianowe" to znaczy ze w PSie moge sie pozbyc tych pixeli?
Szczerze mówiąc nie wiem. Musiała by się zebrać jakaś grupka użytkownikó E-330 i zrobić testy w identycznych warunkach by stwierdzić, że to normalne w tym aparacie. Ty i RE to trochę za małoZamieszczone przez rogal
![]()
Nie sądzę, to są moje wynalazki jeśli chodzi o interpolację.Te "algorytmy medianowe" to znaczy ze w PSie moge sie pozbyc tych pixeli?
Jeśli chodzi o sam filtr medianowy to chyba powinien być (nigdy w życiu nie używałem PSwg googla jest w Filtr>Szum>Mediana.) ale jak to filtr może powodować lekką utratę ostrości zdjęcia. Zauważ że ja filtrowałem to przy 32M a nie przy 8M.
Sorry wiem, że to są raczej teoretyczne ględzenie i Tobie w praktyce nie wiele pomoże.