Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Informacja o właścicielu zapisana w body

Mieszka w
    Chełmno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jack- owszem trial jest to wersja testowa i darmowa i o tym chyba wiedza wszysy, lecz przeczytak mojego posta troszke dokladniej.

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    siwyjohn wszedłem w te ustawienia ,ale tą opcję mam bladą ,nie aktywną ale aparat był nie podłaczony ,czy ma być podłaczony i w tedy można zmieniać .
    E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak, musisz podłączyć korpus do kompa - to ustawienie zapisuje się własnie w nim.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    siwyjohn jednak nie udało mi się to zrobić .Po podłaczeniu aparatu do kompa dalej opcja : Other Setings jest blada . Gdy mam ustawione w PC Mode Control lub Storage wyskakuje mi komunikat po angielsku a że jestem noga z tego języka to proszę o dalszą pomoc :
    This application is unable to find a camera control mode. Please make sure that the camera is connected tothe computer and (PC Mode) on the camera's menu is to (control) mode

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    w skrócie: przełącz w MENU aparat z trybu STORAGE na PC (tak samo jak do aktualizacji).

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irupo
    This application is unable to find a camera control mode. Please make sure that the camera is connected to the computer and (PC Mode) on the camera's menu is to (control) mode
    tłumacznie: soft nie mógł nawiązać transmisji z aparatem. Sprawdź czy tryb transmisji w aparacie został ustawiony na control. (kabel to nie wątpię, ze podłączyłeś )

Problem moge polegać na braku drivera do aparatu w systemie. Z tego co pamiętam nie instaluje się on automagicznie razem z Oly Studio.

1. Zainstaluj driver <link>

2. Restart systemu

3. Podłącz i włącz aparat

4. Odpal Oly Studio

5. Daj znać czy działa
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Poradziłem sobie , ale jak zawsze jest jedno ale .Informację o ID aparatu z przypisanym użytkownikiem jest przypisana tylko w programie IrfanView . Nie ma w ACDSEE i Olympus Studio

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    chyba sobie triala sciagne i sprawdze czy u mnie pojdzie...

a czy w WinXP we właściwościach pliku cos widac? zreszta najlepiej sprawdzic Exifer'em (grunt ze jest w EXIFie)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    W windzie tego nie ma....
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska