Jack- owszem trial jest to wersja testowa i darmowa i o tym chyba wiedza wszysy, lecz przeczytak mojego posta troszke dokladniej.
Jack- owszem trial jest to wersja testowa i darmowa i o tym chyba wiedza wszysy, lecz przeczytak mojego posta troszke dokladniej.
Tak, musisz podłączyć korpus do kompa - to ustawienie zapisuje się własnie w nim.
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
siwyjohn jednak nie udało mi się to zrobić .Po podłaczeniu aparatu do kompa dalej opcja : Other Setings jest blada . Gdy mam ustawione w PC Mode Control lub Storage wyskakuje mi komunikat po angielsku a że jestem noga z tego języka to proszę o dalszą pomoc :
This application is unable to find a camera control mode. Please make sure that the camera is connected tothe computer and (PC Mode) on the camera's menu is to (control) mode
E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2
w skrócie: przełącz w MENU aparat z trybu STORAGE na PC (tak samo jak do aktualizacji).
tłumacznie: soft nie mógł nawiązać transmisji z aparatem. Sprawdź czy tryb transmisji w aparacie został ustawiony na control. (kabel to nie wątpię, ze podłączyłeśZamieszczone przez irupo
)
Problem moge polegać na braku drivera do aparatu w systemie. Z tego co pamiętam nie instaluje się on automagicznie razem z Oly Studio.
1. Zainstaluj driver <link>
2. Restart systemu
3. Podłącz i włącz aparat
4. Odpal Oly Studio
5. Daj znać czy działa![]()
E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8
Poradziłem sobie , ale jak zawsze jest jedno ale .Informację o ID aparatu z przypisanym użytkownikiem jest przypisana tylko w programie IrfanView . Nie ma w ACDSEE i Olympus Studio
E-1 14-54 +ZD 50 /2+ PS-SHLD2 + FL-50 +UV HOYA HMC Super +EP-2
chyba sobie triala sciagne i sprawdze czy u mnie pojdzie...
a czy w WinXP we właściwościach pliku cos widac? zreszta najlepiej sprawdzic Exifer'em (grunt ze jest w EXIFie)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
W windzie tego nie ma....
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska