Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: ZATRZYMAJCIE MNIE!!! Argumenty abym nie kupował NIKONA.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Cytat Zamieszczone przez Aukcja Allegro
    t;]zakupiony w USA

a w Polsce http://skapiec.pl/site/cat/2/comp/62647
    W przypadku Olympusa - USA jako miejsce zakupu to nie jest wada - Olympus Polska uznaje gwarancję na sprzęt z USA.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Andrzej100
    W przypadku Olympusa - USA jako miejsce zakupu to nie jest wada - Olympus Polska uznaje gwarancję na sprzęt z USA.
    Ale gwarancje wtedy jest tylko na rok ... co jest już jakąś wadą ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    t;]zakupiony w USA

Chodzi o cenę, a nie każdy leci do USA na zakupy.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    t;]zakupiony w USA

Chodzi o cenę, a nie każdy leci do USA na zakupy.
    Ale akurat ten aparat jest do kupienia w Polsce ( w woj łódzkim), a nie w USA
    Poza tym znacznie lepiej kupic nowy aparat z USA z roczna gwarancja niz uzywany przez 10 m-cy z dwuletnią polska gwarancją .
    Pozdrawiam:
    Andrzej

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Poza tym znacznie lepiej kupic nowy aparat z USA z roczna gwarancja niz uzywany przez 10 m-cy z dwuletnią polska gwarancją .
    Co racja to racja
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    Fanatykiem Olympusa , to ja ja nie jestem i zanim kupiłem E-1 to trochę się nagłowiłem.
    Tyle ,że wtedy to jeszcze w niektórych sklepach leżały obok siebie na półkach D 70 i E-1 i co ciekawe nie gryzły się ze sobą. Brałem oba modele do rąk, dopasowywałem do siebie , E-1 trochę lepiej leżał w ręce, kalkulowałem za i przeciw, bo jednak jest trochę różnic między nimi , D-70 miał lampę, nikt mi nie podpowiadał a o forum jeszcze wtedy nie wiedziałem.
    Aż zdarzył się cud cenowowy i w ciągo roku E-1 potaniał z 13000 do 3500, czyli był z 14-54 tańszy od D 70 i podejrzewam, że w tamtym okresie to przeważyło na mojej decyzji.
    Parę lustrzanek analogowych innych firm już używałem, bez specjalnego przywiązania się do firmy, zwłaszcza finansowego bo nigdy nie wszdłem w tzw system. Tym co już w jakimś są, z obiektywami, lampami itp jest trudniej nagle wejść w coś nowego, nawet jeżeli mają świadomość , że coś by zyskali.
    A e-1 polecam bo jestem z niego zadowolony ale tak bez kitu, poważnie, swoje kredo przedstawiłem w gdybaniach o nowej lustrzance.
    I to czego jako amator potrzebuję od sprzętu. Z nowym jeżeli już się pojawia jest tak jak z kobietami , że każda nowa jest pociągająca. No ale nie każdej możemy zakosztować, ze sprzętem jest tak samo , nie pracuję na codzień Ani C..., ani N... , a szkoda , że nie mam takiej możliwości i dlatego nie krytykuję totalnie tych marek jak ten sprzedawca o którym wcześniej pisałem , bo ich nie znam. Chwalę oly bo daje mi więcej radości niż rozczarowań i dla innych staram się być wiarygodny o ocenie tego sprzetu , niekoniecznie muszę zmienić E-1 na coś nowszego, przy jego trwałości mam chyba jeszcze kilka lat focenia, a firmy nie są wieczne i kto wie czym będę focił w przyszłości.

Ja po długich rozważaniach i porównaniach, po przestudiowaniu recenzji i porównań w dpreview i na innych forach oraz po osobistym sprawdzeniu ergonomii zdecydowałem się na E-500.
    I nie żałuję.
    Ale gdybym teraz kupował aparat, to bez wątpienia wybrałbym Nikona D-80.
    Ma tylko jedną wadę: jest nieco droższy.
    Pozdrówka

Mieszka w
    Bialystok
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    A za ile chcial go odkupić?
    to nie tajemnica
    za 900 zł, w sklepie, aparat jest do wzięcia za ok 1090 zł, a dla mie 200-300 zł to nie problem. był moment, że chciałem to zrobic, ale po namyśle nie, i już....
    Spróbuj ten aparat kupić na allegro w tej cenie
    Jezeli ktoś naprawdę chcial od Ciebie kupić 10 m-czny SP500 za 900 zl to musial być niespelna rozumu, a Ty zrobiłes wielki błąd.
    http://www.allegro.pl/item132321678_..._uz_nowy_.html
    Z tego przykładu nic nie wynika.Każdy towar znajdzie swego właściciela,trzeba tylko spokojnie podchodzić do sprawy i olewać jątrzących krzykaczy którzy robią to przewaznie z nudów i w celu podniesienia swego zblazowanego ego.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez anwas
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    A za ile chcial go odkupić?
    to nie tajemnica
    za 900 zł, w sklepie, aparat jest do wzięcia za ok 1090 zł, a dla mie 200-300 zł to nie problem. był moment, że chciałem to zrobic, ale po namyśle nie, i już....
    Spróbuj ten aparat kupić na allegro w tej cenie
    Jezeli ktoś naprawdę chcial od Ciebie kupić 10 m-czny SP500 za 900 zl to musial być niespelna rozumu, a Ty zrobiłes wielki błąd.
    http://www.allegro.pl/item132321678_..._uz_nowy_.html
    Z tego przykładu nic nie wynika.Każdy towar znajdzie swego właściciela,trzeba tylko spokojnie podchodzić do sprawy i olewać jątrzących krzykaczy którzy robią to przewaznie z nudów i w celu podniesienia swego zblazowanego ego.
    Trzeba jeszcze umieć czytać ze zrozumieniem.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    moim zdaniem, w momencie wyjścia D200 a potem D80 optyka Zuiko, ergonomia E-1 i kolorki OLYCOLOR to ostatnie argumenty nie do obalenia przez konkurencję. najkony są szybsze, mają większe wizjery i "dwie rolki" bez łaski.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    moim zdaniem, w momencie wyjścia D200 a potem D80 optyka Zuiko, ergonomia E-1 i kolorki OLYCOLOR to ostatnie argumenty nie do obalenia przez konkurencję. najkony są szybsze, mają większe wizjery i "dwie rolki" bez łaski.
    i jeszcze LV w Olku
    pozdrawiam