Nie rozumiesz kontekstu. Przecież można zbierać na aparat który kiedyś się pojawi. Ale lepiej zbierać i kupić szkło, a nie gonić za kosmetycznymi zmianami. Widzisz sens zmiany np 350D na 400D? Postęp marny. Dopiero canon 30D wnosi więcej zmian, ale postęp w stosunku do 20D to mały kroczek. Czyli rozumiem, ze użytkownik 350D powinien nabyć teraz 30D, żeby zauważyć różnicę między aparatami?Zamieszczone przez gary
Bardziej innowacyjny jest już nikon, ale każe sobie za to słono płacić. Masz rację, że każdy jest zadowolony i dlatego są wojny, ale jedni są mniej zadowoleni inni bardziej, mi chodzi o to, że w olku jest największy odsetek tych zadowolonych.
Zastanawiałem się przez chwilę nad zmianą e-500 na D80, ale po pierwsze, dużo lepszych zdjęć d80 nie zrobię, po drugie, d80 jest drogi, po trzecie to na czym mi zależy nie jest az tak spektakularnie lepsze od E-500, i przestała mi się kalkulować jakakolwiek zmiana. Jeśli Olympus coś wypuści, a okaże się, że zmiany są zbyt małe w stosunku do dslr jaki posiadam, to też nie kupię takiego modelu tylko poczekam na trzecią generację olków/nikonów/canonów i będę się wtedy zastanawiał.
Olympus jest specyficznym zjawiskiem na rynku, dający fotografującym nieokrojone aparaty z funkcji i możliwości, i o tym trzeba wiedzieć.