Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: ZATRZYMAJCIE MNIE!!! Argumenty abym nie kupował NIKONA.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Re: ZATRZYMAJCIE MNIE!!! Argumenty abym nie kupował NIKONA.

Cytat Zamieszczone przez inflator
    Już mam dosyć tego bełkotu Olympusa, który za nic ma klienta i zbywa tylko jakąś nierealną obietnicą której ziszczenie jest tak prawdopodobne jak wygrana w LOTTO.
    Chyba opuszcze ten pięknie zapowiadający się system który zasnął pod grubą pierzyną i przejdę do Nikona. Chyba, że .....
    No właśnie tu chciałbym usłyszeć poraz 10000krotny dlaczego Olympus a nie Nikon
    P L E A S E
    Ty sie chyba nie czytasz i nie slyszysz! Juz dawno nie czytalem tak idiotycznego tekstu!
    Kup co chcesz, a kogo to obchodzi? Jakis film poogladaj, wypij piwko, pogtadaj o kobitkach ( nam to na forum dobrze robi), wyskocz do psychoanalityka, poopowiadaj mu o swoich problemach. 15 sesji 2 godzinnych, za jedyne 200 zl za sesje. I masz problem wyboru aparatu z glowy. Jedno malzenstwo chcialo bardzo podzielic majatek po rozwodzie, ale wszystko przchlapali u psychoanalityka. Bylo po problemie. Zeszli sie biedni i szczesliwi. Slub drugi wzieli. Pstrykalem to Olkiem.
    Czesc.Ch.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    wyskocz do psychoanalityka,
    My żeśmy mu wypas owiec doradzali

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Re: ZATRZYMAJCIE MNIE!!! Argumenty abym nie kupował NIKONA.

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Jedno malzenstwo chcialo bardzo podzielic majatek po rozwodzie, ale wszystko przchlapali u psychoanalityka. Bylo po problemie. Zeszli sie biedni i szczesliwi. Slub drugi wzieli. Pstrykalem to Olkiem.
    a to ciekawe... i tak wszystko tym olkiem? pierwszy slub? podział majątku? sesje u psychoanalityka? zejscie się? drugi slub??
    Jak pragnę zdrowia! To jest idealna maszyna do focenia! Tyle zdjęć dała radę zrobić, ufff

co Ty chcesz nam trollejbusa wykolejć ? Ty zamochowcu jeden, sabotażysto .........
    Składam oficjalny protest na ręce gospodarza domu. Protestuję przeciwko wykolejaniu trOllejbusa i innym działaniom, zmierzającym do zmiany kierunku jazdy pojazdu i utrudnianiu prowadzenia prac badawczych nad przebudową trollejbusa w formułę E.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ech - banan jest dla kierowcy.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ja to podsumuję tak: kolega mój kolega, który uważa się za profi, bo robi zdjęcia na ślubach i komuniach, na imprezach zakładowych ma dziwną manierę, aha zapomniałem dodać, że pracuje aktualnie lustrzanką firmy C, a wcześniej miał już chyba wszystkie inne po za Oly marki , co mnie spotka to zadaje pytanie co tam nowego kupiłeś? a ja na to że nic, spokojnie pracuję swoim E-1 i składam kasę na nowe szkła, na to on z niesmakiem stwierdza, że właśnie zmienia model body na nowszy, bo ten nowy jest super hiper , leży w dłoni jak pewna część kobiecego ciała.
    I taka sytuacja ,z pewnym opóźnieniem ma miejsce zawsze po ukazaniu się nowego sprzętu.
    Domniemywam, że albo nie lubi swojego sprzętu, albo nie jest z niego i jego jakości zadowolony albo jest uzależniony od lipy jaką wciskają marketingowcy.
    Nie mogę namówić go na lustrzankę Olka , choć kompakt oly wspomina dobrze i mówi , że dawał super kolory.
    Rzuca kalumny na naszą markę w stylu: duże szumy, droga optyka, wolny, mało profesjonalny..... a co ciekawe sam nigdy nie wyszedł po za amatorski poziom sprzętu, bo mówi ,że profi za drogi.
    Nie przekonujmy więc innych do Olków , jeżeli uważają , że N lub C jest lepszy , może dla nich jest i im pasuje. Może nie widzą tych wyblakłych kolorów i liftingów w nowych modelach, które nie mają rewolucyjnych rozwiązań ale dobry marketing.
    Problem często leży w tym, że albo sklep nie ma pełnej oferty sprzętu i klient nie może sam sprawdzić Olka , Canona i Nikona, albo bierze to co mu podsuwa lub podpowiada sprzedawca. Znam to z autopsji. We wrocławskim Mwdia Markt (dobrz mówią , że nie dla idiotów, już tam nie bywam) chciałem z synem kupić E-300, bo chodził w dobrej cenie z dual kitem.
    Oczywiście nie mieli a sprzedawca z niesmakiem stwierdził , że szkoda kasy na taki sprzęt i proponuje w ciemno D-50 albo D-70.On jest fachowiec , robił foty do jednej z lokalnych gazet i wie co dobre i takim szajsem jak E-jakiś tam to nikt nie pracuje.
    Zapytany o E-1 zaczął coś pobąkiwać ale raczej bez sensu.
    Powiem krótko : piany na ustach nie miałem, ale wyjąłem z torby mojego E-1 wsadziłem mu w rękę z pytanie a to to pan kiedyś widział, robił tym zdjęcia? Gość zbaraniał, zaczerwienił się jak burak, bo juz zrobił się przy nas mały krąg ciekawskich i spokorniał.
    Dałem mu się chwilę pobawić sprzętem i stwierdził , że nie zdawał sobie sprawy , że jest coś takiego jak E-1 w tak dobrej cenie.
    Jego kolega sprzedawca z tego samego stoiska później, na boku powiedział nam ,że bardzo nam dziękuje za tę prezentację Olympusa, bo kolega uważa się za super eksperta od sprzętu i preferuje tylko to co zna , czyli nie Oly.
    A wracając do tematu to nie atakujcie kolegi który ma dylemat co kupić.
    Panowie obie firmy robią dobry sprzęt my wiemy który jest lepszy on jeszcze nie, dlatego się nas radzi.
    Taką postawą nie zachęcimy go do kupna Olka. Rada jest prosta musi sam wypróbować obie marki, a przynajmniej pobawić się nimi w sklepie.I dobrać sprzęt pod siebie.
    A na koniec powtórzę czyjeś mądre słowa :Nikon robi najlepsze na świecie aparaty, ale OLYMPUS robi najlepsze na świecie zdjęcia. Może to go przekona
    I to by było na tyle.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

Awatar Dudi_
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Madre słowa, szacunek Panie S.

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stanisław Rozalski
    co mnie spotka to zadaje pytanie co tam nowego kupiłeś? a ja na to że nic, spokojnie pracuję swoim E-1 i składam kasę na nowe szkła
    czyli robisz de facto to samo co on z ta roznica ze go stac na nowy sprzet a Ty wciaz na niego zbierasz - nie widze roznicy w waszym postepowaniu
    Tak samo nie widzę róznicy w postepowaniu twoim i tego sprzedawcy - on foci pewnie nikonem i tylko go zachwala - tak samo ty focisz olkiem i zachwalasz tylko i wylacznie jego, pokazanie mu olka w sklepie to taki sam fanatyzm jak polecanie tylko nikonow jako jedynych aparatow. Jednym slowem spotkal fanatyk fanatyka.
    A tak na prawde co to za roznica olek czy nikon czy canon?

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gary, Stanisław zbiera na SZKŁA, nie na puszkę jak jego kolega, a to drobna różnica celów.

A tak na prawde co to za roznica olek czy nikon czy canon?
    Są drobne różnice, które w pojedynczych aspektach decydują o tym, że wybieramy ten model, a nie inny. Jak się przyjzec blizej, to uzyszkodnicy olka sa najbardziej usatysfakcjonowani z wyboru marki (są nawet badania potwierdzjace taki stan rzeczy). Jak myślicie dlaczego? Marketing czy naprawdę tak jest?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    nie kupuje nowego body bo go nie ma - proste, nie ma innego wyboru niz tylko zbierac na szkla
    a nikoniarze lub camuniarze to nie sa zadowoleni ze swoich aparatow? to niby dlaczego sa wojny? kazdy jest zadowolony ze swojego aparatu
    to ze jest paru camuniarzy ktorzy zmieniaja sprzet na inny to malutki % w ogromnej liczbie uzytkownikow canona

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Stanisławie,
    Przeczytałem z zainteresowaniem Twoją szeroką wypowiedź. Spodobała mi sie Twoja opinia, ze Oly ma najlepszy stosunek cena/jakosc.
    Tez zauwazam, ze Oly ma bardzo slaby marketing, i ze taka sytuacja promuje Canikony. Oly jest mniej dostrzegalny na rynku, a większość nabywcow, to efekciarze, stąd tak duże zawierzenie, nieraz ślepe tym dwom firmom. Robią dobre kamery, najlepsze na rynku, ale stosunku cena/jakość Oly nie mogą przebić oraz kilku innych specyficznych dla Oly spraw, jak np. kolor. Dodam jeszcze, ze nie uważam, aby Twoja wypowiedź zawierała akcenty fanatyczne.
    Pzdr, TJ