Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: David Gilmour w Gdansku

excel
    Gość

David Gilmour w Gdansku

Witam,
    moja pierwsza proba focenia na koncercie. Odleglosc ok. 150m od podium - E-500, 40-150mm, ISO1600. Zadnej obrobki w PS.

Pozdrawiam,
    excel
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	davidgilmourgdansk2006_510.jpg
Wyświetleń:	102
Rozmiar:	217,3 KB
ID:	265   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	davidgilmourgdanskii2006_186.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	222,2 KB
ID:	268   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	davidgilmourgdanskiii2006_120.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	233,0 KB
ID:	269  

robin102
    Gość
    fajne te snopy swiatla , ech te 150m ,żeby tak o 50 bylo bliżej....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Pobobają mi się. Lubię zdjęcia z koncertów, bo lubię koncerty. A olkowy kolorowy szum jest jakby stworzony do focenia takich imprez.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Klimat dobry, ale ja bym ciaśniej kadrował. I z krytyki to mi się nie podoba zbyt dużo ciemnego tła na dole i np w DavidGilmourGdanskII2006.jpg
    głowy zasłaniające scenę. Głowy czasami są dobre na koncertach, ale nie tutaj. Laserki wyszły bardzo dobrze.

Excel, robiłeś rawy, włączyłeś NR? Czy jpg bez NR?
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

excel
    Gość
    Robin, Rafal, blady,

zdjecia wykonane z reki, stojac na palcach wyszukiwalem szczelinki miedzy glowami, aby cokolwiek uchwycic. Kiedy dowiedzialem sie o koncercie, jedynymi biletami do zdobycia byly miejsca stojace. Na terenie stoczni nie bylo nawet starego wiadra, aby na nim stanac. Wydaje mi sie jednak, ze w tak spartanskich warunkach, w jakich mi przyszlo focic, to calkiem niezle.
    Jestem zdziwiony wiernoscia kolorow. Od krwisto czerwonego, przez roze, fiolety niebieskie, zielone, itd. ze wszystkim Oleczek radzil sobie doskonale.

Blady
    , dzien wczesniej bylem w Poznaniu na "Ca Ira". Wspaniale widowisko, Waters zaskakiwal coraz to nowymi pomyslami przekazania w sposob wyjatkowy swojego przeslania. Nie zabralem aparatu, poniewaz mowiono, ze zabronione jest wnoszenie sprzetu fotograficznego. Okazalo sie, ze mozna bylo focic. nie moge odzalowac. Tam byl autentyczny spektakl!
    Jadac do Gdanska nie moglem poddac sie opowiesciom zyczliwych. Zabralem ze soba aparat, skrzetnie umiescilem w plecaku, aby w razie kontroli nie podpadlo. Udalo sie, sprawdzali, pewnie ze tak, ale pani niczego nie wykryla.

Robilem RAWy i jpg. NR wlaczylem. RAWow jeszcze nie ruszalem. Zdjecia powyzej sa na szybko wklejone. Mam ogromnie bogaty reportaz. Jak tylko czas pozwoli podejde do nich z wieksza uwaga.

Zwariowane dwa dni. Pokonalem mnostwo kilometrow dla obejrzenia Watersa i Gilmoura. To juz 7 koncert Pink Floyd (jakos mi trudno odzwyczaic sie od tej nazwy), jednak jak zawsze spektakularny, dopracowany do ostatniej niteczki. A prawie kazda piosenka wykonana live,niczym nie roznila sie od tej na plycie.

Pozdrawiam,
    excel

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    excel,
    Szkoda, ze te głowy na pierwszym planie zakłócaja. Staram sie je zignorowac, wtedy widze koncert - muzycy (choć troszkę daleko), efekty swietlne, dymy. Atmosfera jest.
    Twoj komentarz pozwala przyjąć, że jestes fanem Pink Floydów. Oblecieć dwa koncerty dzień po dniu, to trzeba byc wyznawcą ich muzyki, co napełnia mnie uznaniem. Fotki te mimo, ze są robione w super trudnej sytuacji, sa dobrym potwierdzeniem wiary w muzyczną wielkość zespołu.
    Pzdr. TJ

robin102
    Gość
    Heee, fanem Floydów to ja też jestem od zawsze chyba !!! ich muza jest tak dopracowana jak obudowy olympusów he he he

sorki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Heee, fanem Floydów to ja też jestem od zawsze chyba
    To jest nas więcej. Excel, zazdroszczę ci tych koncertów.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    byłem bardzo dawno temu na ich koncercie w Pradze , super było , no ale fotek żadnych nie mam niestety bo zenitem się nie dało( niby) he he he

excel
    Gość
    Tadeusz, Robin, Rafal,,

dziekuje za komentarze.

Otoz wlasnie to! Nawet jak moim zdjeciom daaaaaaleko do WOUW, to mam pamiatke i wnukom kiedys pokaze.
    Wracajac do koncertow panow, ktorych glowki sa juz bardzo sreberkiem posypane, to musze Wam powiedziec, ze to jest perfekcja wykonania, aranzacji, harmonia swiatla z dzwiekiem, itd. Dlugo by o tym pisac.
    Jedno jest pewne - macie mi czego zazdroscic. Spontaniczna akcja na 3 dni przed koncertem w Gdansku, 1 dzien przed Watersem w Poznaniu. Telefony, decyzje skrzykniete w calosc, urlop, wyjazd, dluuuuuga droga....i jestem! Niezapomniana, piekna sprawa!

pozdrawiam,
    excel

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów