dla nas, dla nas... czy ta sigma miała byc na 4/3 czy nie... bo jakoś tego nigdzie oficjalnie nie wyczytałem ;/
dla nas, dla nas... czy ta sigma miała byc na 4/3 czy nie... bo jakoś tego nigdzie oficjalnie nie wyczytałem ;/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
jakby miała być w 4/3 to byś wyczytał - nawet wielokrotnie![]()
No własnie ;p
sigma nie jest aż takim graczem, żeby olek miał się jej bać.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
w sumie to mogli by to mocowanie wreszcie ujednolicić z 4/3 ktoś chyba kiedyś sprawdzał wielkość matrycy (linijką) i miała pasować
![]()
co w tym foveonie takiego zachwycającego? dajcie jakieś namiary żebym zakminił że to taka rewolucja...no i są jakieś foty do obejrzenia z tego cuda?
watpię w te 7 body ale niech będzie chociaż jedno porządne....
już znalazłem tego foveona...ale chciałbym jakieś ładne sample
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
nie musi być nic zachwycającego - ale wybór w 4/3 zwiększył by jego siłę..
panująca obiegowa opinia - to fantastyczne kolory, może i rozpiętość tonalna i makabryczne szumy (coś jak początkowe olki- tylko drastyczniej)
W specyfikacji Sigmy SD14, jaka znalazlem na Fotopolis jest taki fragment:
ISO 100
ISO 200
ISO 400
ISO 800
ISO 1600 (rozszerzony)
Coz, skoro nawet nie udaja, ze ISO 3200 jest dostepne, to z tymi szumami pewnie najlepiej nie jest... :/ Ale trzeba poczekac na sample i pierwszego testera![]()
Nowa Sigma ma być do kupienia w marcu 2007:
fotopolis
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Jak ktoś ma możliwość to tutaj http://skocz.pl/cuaa można pewnie szybciej i taniej![]()
pozdrawiam
Michał L.