jestem bardzo ciekaw tego aparatu,
plastikowość, czy kółka nastawcze, czy nie rozbujane iso nie mają znaczenia;
interesuje mnie na ile ta rewolucyjność objawi się w jakości zdjęć
pozdrawiam
jestem bardzo ciekaw tego aparatu,
plastikowość, czy kółka nastawcze, czy nie rozbujane iso nie mają znaczenia;
interesuje mnie na ile ta rewolucyjność objawi się w jakości zdjęć
pozdrawiam
Ale widziałeś jakie zdjęcia robi? To jeden z aparatów, nad którym się zastanawiam. Odstrasza mnie rodzaj mocowania, brak aktywnego wsparcia ze strony dystrybutora (próbowałem się dodzwonić do K-Consult, czy jak tam się oni zowią, niegdyś, po trzecim razie zrejtorowałem) oraz to, że użytkowników tego systemu w Polsce wynosi około 10. Bo reszta... sam mnjut.Zamieszczone przez PrzemQ_09
na PMA pojawi się Sigma w 4/3 z fevonem (najprawdopodobniej)Zamieszczone przez lgrabun
było sobie życie
Słyszałem tę plotkę. Nie wiem, czy to prawda - jeśli tak, biorę w ciemno.Zamieszczone przez fotomic
podobno prawda, Sigma już od dawna zapowiadała wejście w 4/3 (nie tylko szkła). Myślę że dlatego ogłosili że wszystkie szkła S będa zgodne z 4/3(wchodza w poważniej)Zamieszczone przez lgrabun
było sobie życie
O, SD14 4/3? To bedzie cos! Tylko zeby z cena nie przesadzili. Ciekaw jestem tez jak sie bedzie sprawowala ta matryca. O matrycy z SD10, pomimo "tylko" 3,4 mpx czytalem sporo dobrego. Ta ma ich wiecej, moze bedzie jeszcze lepiej? Zobaczymy. sa gdzies jakies sample z tego apartu?
sadze, ze szybko pojawia sie tutaj (juz go obmacali dokladnie)Zamieszczone przez suchar
EDIT:
obmacali sigme z mocowaniem sigmy czyli SD, o 4/3 nic nie wiem
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
Obmacali sigmę z mocowaniem 4/3???Zamieszczone przez cra3y
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ciekawe rzeczy mówicie, w sumie miałoby to sens. hurtowo, szklarnia pod OLKA a potem Sigma zamiast/obok OLKA. charytatywnie tego nie robią, z ichniego mocowania prawie nikt nie korzysta a poletko 4/3 jest już wstępnie zaorane, tylko body brak.
w sumie jak na to wszystko patrzę, to śmiesznie się robi że Panas wypuścił jedno lustro oparte na OLKU i od razu zdeklasował pierwowzór. OLEK nie ma w tej chwili nic mocniejszego niż retro-Panas, ciekawe jak szefostwo się czuje...
może w przyszłym roku Panas też da coś dla ludzi?
Stawiam skrzynkę, że w 2007 zobaczymy 7 nowych korpusów 4/3Zamieszczone przez KaarooL
![]()