o matkoooooooo ale plaża.
o matkoooooooo ale plaża.
było sobie życie
'to jest masakra jakaś'
.
Porazka, porazka i jeszcze raz porazka... Strasznie wyszly te zdjecia testowe. Chyba nie ma sie co oklamywac, matryca Foveon to nie jest przyszlosc fotografii...
no chyba, że mocno poprawią technologię. póki co to straszna padakaczy aby na pewno mieli sprawny aparat do testów?
![]()
.
nie chce mi sie wierzyć że takie coś można wypuścić :/ z taśmy. Miejmy nadzieje ze to jakaś pomyłkaZamieszczone przez olifant
było sobie życie
Bez przesady - osobiście obstawiam po prostu błędy w sofcie. Zresztą jak już napisali - wyszło nowe oprogramowanie poprawiające bugsy z menu, zapewne wyjdzie i takie, któe zlikwiduje owe artystycznie piękne zielone placki.
Nie sądzę natomiast, by udało sięzlikwidować przebarwienia czerwieni przy wyższych ISO - tym charakteryzowały się również wcześniejsze modele z tą matrycą.
Tym niemniej najgorszą i nieakceptowalną wadą tej puszki jest jej cena.
Kupując aparat do studia, zdecydowanie wybrałbym Canona 5D. Tym bardziej, że bagnet Sigmy nie oferuje interesujących ogniskowych stałek.
A może po prostu Sigma tak ma, bo pracują tam sami pasjonaci (ów aparat, 200-500/2.8, 12-24/4.5-5.6)?
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Myślę, że dla samej SIGMA jej mocowanie jest już tylko balastem. SD14 to gniot.Zamieszczone przez Michu (Pentax)
1. to jest aparat dla pasjonatów, co jak co jednak FOVEON ma kilka zalet, których inną puszką nie przeskoczysz.
2. bagnet - hmm no własnie to jest problem, wielu ludzi kupiło by ja na druga puszkę jeżeli miałaby mozliwość podpięcia do szkiełek czegoś innego
3. cena - spadnie i to pardzo, tak jak było z poprzednikami.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.