Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Wątek: No to sie zaczyna - Sigma SD14

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    o matkoooooooo ale plaża.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    'to jest masakra jakaś'
    .

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Porazka, porazka i jeszcze raz porazka... Strasznie wyszly te zdjecia testowe. Chyba nie ma sie co oklamywac, matryca Foveon to nie jest przyszlosc fotografii...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    no chyba, że mocno poprawią technologię. póki co to straszna padaka czy aby na pewno mieli sprawny aparat do testów?
    .

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez olifant
    no chyba, że mocno poprawią technologię. póki co to straszna padaka czy aby na pewno mieli sprawny aparat do testów?
    nie chce mi sie wierzyć że takie coś można wypuścić :/ z taśmy. Miejmy nadzieje ze to jakaś pomyłka
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bez przesady - osobiście obstawiam po prostu błędy w sofcie. Zresztą jak już napisali - wyszło nowe oprogramowanie poprawiające bugsy z menu, zapewne wyjdzie i takie, któe zlikwiduje owe artystycznie piękne zielone placki.
    Nie sądzę natomiast, by udało sięzlikwidować przebarwienia czerwieni przy wyższych ISO - tym charakteryzowały się również wcześniejsze modele z tą matrycą.
    Tym niemniej najgorszą i nieakceptowalną wadą tej puszki jest jej cena.
    Kupując aparat do studia, zdecydowanie wybrałbym Canona 5D. Tym bardziej, że bagnet Sigmy nie oferuje interesujących ogniskowych stałek.
    A może po prostu Sigma tak ma, bo pracują tam sami pasjonaci (ów aparat, 200-500/2.8, 12-24/4.5-5.6)?
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Bez przesady - osobiście obstawiam po prostu błędy w sofcie. Zresztą jak już napisali - wyszło nowe oprogramowanie poprawiające bugsy z menu, zapewne wyjdzie i takie, któe zlikwiduje owe artystycznie piękne zielone placki.
    Nie sądzę natomiast, by udało sięzlikwidować przebarwienia czerwieni przy wyższych ISO - tym charakteryzowały się również wcześniejsze modele z tą matrycą.
    Tym niemniej najgorszą i nieakceptowalną wadą tej puszki jest jej cena.
    Kupując aparat do studia, zdecydowanie wybrałbym Canona 5D. Tym bardziej, że bagnet Sigmy nie oferuje interesujących ogniskowych stałek.
    A może po prostu Sigma tak ma, bo pracują tam sami pasjonaci (ów aparat, 200-500/2.8, 12-24/4.5-5.6)?
    Myślę, że dla samej SIGMA jej mocowanie jest już tylko balastem. SD14 to gniot.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    1. to jest aparat dla pasjonatów, co jak co jednak FOVEON ma kilka zalet, których inną puszką nie przeskoczysz.
    2. bagnet - hmm no własnie to jest problem, wielu ludzi kupiło by ja na druga puszkę jeżeli miałaby mozliwość podpięcia do szkiełek czegoś innego
    3. cena - spadnie i to pardzo, tak jak było z poprzednikami.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.