Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kinga

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Przepraszam Cię luc4s ale mi te zdjęcia się nie podobają. Wg mnie tło zupełenie nie pasuje, wygląda sztucznie. Poza tym oświetlenie wydaje mi się zbyt nienaturalnie.
    Ja nawet nie biorę się za portret, nie wychodzi mi. Kilka razy próbowałem i wiem jakie to trudne. Pewnie takich jak Ty nie potrafiłbym strzelić.

Powodzenia w dalszych próbach i pozdrowienia dla dzielnej siostry
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

robin102
    Gość
    technika prawie OK tylko trochę jakieś "paszportowe" wyszły - jakieś za sterylne.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    technika prawie OK tylko trochę jakieś "paszportowe" wyszły - jakieś za sterylne.
    Dobrze wiedzieC wlasnie musze sobie takie zrobic, ciekawe czy sprostam wymaganiom nowej ustawy
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Robin,
    Masz rację, oświetlenie nie jest wyszukane, jest płaskie i daje po oczach tworząc odblaski na skórze. Niemniej jednak zdjęcia mają bardziej charakter reportażowy i przy takim zaklasyfikowaniu fotek mozna autorowi dużo wybaczyć, także niesamowicie cukierkowe kolory. Moim zdaniem uchwycenie właściwego momentu jest dla tego typu zdjęć trochę ważniejsze niż oświetlenie, choć chciało by się widzieć milsze światełko na tych portrecikach.
    Pzdr, TJ

robin102
    Gość
    same kadry są j ak najbardziej OKi , można by udać ,że nie pozowane , choć wiadomo jakie są.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Co do oświetlenia, to dysponuję skromnym budżetem i mam 2 amatorskie lamki więc na rożne blendy snooty, plastry miodu pozwolić sobie w tej chwili nie mogę, ale w zimie, gdy na polu będzie mróz szczypał zaproszę sobie swoją modeleczkę i wtedy jakieś bardziej wyszukane foty będę, siostrze już dam spokój

Jeszcze może zdjęcie co na CF się ludziom podobało, a tutaj mi umknęło.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów