blady to ty sobie skalibruj monitor i sprawdz histogramy zdjec a nie glupoty gadasz![]()
blady to ty sobie skalibruj monitor i sprawdz histogramy zdjec a nie glupoty gadasz![]()
Może Ci histogram poleciał w lewo przez tą czarną ramkę?![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Witam,
dla mnie dziewczyna jest sztywna jak przed sesja, niekoniecznie fotograficzna. Do teg oztucznosc widoczna n aprawie ze kazym zdjeciu jakos nie chce dodac jej urody.
Proba idaca w dobrym kierunku, dobrze byloby jednak przed sesja modelke zapewnic, ze nic zlego jej sie nie stanie.
blady,
i na moim PC zdjecia sa baaaardzo ciemne, a czarne ramki dodaja im tylko przygnebienia.
pozdrawiam,
excel
ramki w zasadzie mi nie przeszkadzaja ale pod warunkiem ze maja 15px a nie tak duzo jak tutaj!
zdjecia sa z lekka ciemne... przy foceniu bialych ciuchow trzeba troche recznie skorygowac bo automatyka aparatu glupieje
/EDIT
zapomnialem dopisac ze widzialem ten post na 3 roznych komputerach z monitorami CRT![]()
pozdro
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Chłopaki - nie regulujcie monitorów!!!
Jest wszystko OK.
Powiem tak: zmieniam zdanie, zdjęcia w większości są zaciemne i nie da się ich oglądać - mówię teraz poważnie.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Moje osobiste widzenie fotek:
Trudno przenieść rozpiętość tonalną sceny, gdy modelka jest ubrana na biało, te fotki sa przykładem. W fotkach na widowni bardzo przeszkadza kontrast pomiędzy ławkami, a ubiorem modelki. Ubior jest zbyt jaskrawy, jeśli chodzi o tego typu portrety plenerowe. Na jednej czy więcej fotkach (nie pamiętam, bo ich nie mam przed sobą to pisząc, poza tym jest ich za dużo, sa powtórzenia) dziewczyna jest ujęta od strony nóg, co mi się bardzo nie widzi.
Na zdjęciach bardzo jest widoczne pozowanie, na niektórych widac nawet komendę fotografa "nie ruszaj się". Autor w zasadzie skupił się na fotografowaniu całej postaci, zgrabnej sylwetki i ciasnego ubioru eksponującego biodra i piersi. Wybrał dość nieskomplikowaną drogę, aby oznajmić - patrzcie, jaka jest. Na niektórych fotkach przerysowania, zbyt frontalnie jest ujęta twarz, ta modelka wymagałaby troszke z boku.
Dostrzegam ładne światło.
Tak dluga seria nie pozwala się skupić oglądającemu.
Mimo tych wszystkich uwag uważam sesję jako udaną pod względem poszukiwań i doskonalenia swoich umiejętności.
Pzdr, TJ