Owszem, owszem, ale już nie przerysujesz tak ładnie tym obiektywem jak 28 mm.Zamieszczone przez robin102
Owszem, owszem, ale już nie przerysujesz tak ładnie tym obiektywem jak 28 mm.Zamieszczone przez robin102
Do jakiś szerszych kadrów bym sobie 14-45 zostawił bo jakiś wyjątkowo dobry egzemplarz mi się trafil ,że aż żal sprzedawać za 300-400zl (cena 2 dobrych filtrów). A poza tym w ogóle nie focę architektury . Wolę zrobić zdjęcia dla psa lub konia. Tak naprawdę to do prawdziwych wygibasow to chyba trzeba 7-14 ale jakoś wtedy człowiek ginie w takim szerokim kadrze , człowiek czyli to co lubię focić.
Ja lubię podejść na metr - półtora - dwa do człowieka z 28 mm. Dla mnie to podstawowa ogniskowa. Mógłbym mieć drugi koniec krótszy.Zamieszczone przez robin102
Sorki za OT. Myli mi się ten wątek z "gdybaniem".
no noprosze gdybac w innym watku
no chyba ze o Sigmie. Szkoda ze nie ma Sigmy 70-300 dla Olka![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ciekawe jak dziala Sigma 50-500mm F4-6.3... takie szkielko z przyjemnoscia potestowalbym![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
jako ze nabralem troche doswiadczenia w tej materii, podziele sie opinia
kupilem wlasnie 2 szkla sigmy, jedna ze sklepu (po uprzednim przetestowaniu), druga z netu (nie widzialem jej wczesniej na oczy) - obie sa swietne optycznie, nic im nie dolega jesli chodzi o rozrzut jakosciowy czy ukryte wady
jest obiegowa opinia ze sigmy maja kiepska powtarzalnosc, co prawda nie znam nikogo kto sie nacial na wadliwy egzemplarz, ale pojawialy sie takie glosy na forach
w kazdym razie moj przypadek temu przeczy, zycze wszystkim udanych zakupow sigm
GARY Heee no to przyznaj się wreszcie jakie to szkiełka ostatnio dopadłeś . Pewnie jedno to 30mm f1,4 ?????/ a drugie ???
Ja też ostatnio kupiłem SIGME zomika do analoga i jest bardzo OKI.
Daj więcejZamieszczone przez gary
![]()
E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki
również pozdrawiam. Daj wiecej.pozdrowienia od Anki
było sobie życie