Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 211

Wątek: Sigma Photo Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    jakieś 2 latka temu E-100RS chadzały jeszcze na allegro. czytałem test tego cuda dawno temu, ba, nawet sprzetałem 8080 byłemu posiadaczowi E-100...

kawał czasu minęło a OLEK jakby się cofnął. szybkostrzelność opadła, stabilizacji brak, nawet na porcie USB oszczędzają... lenistwo?

robin102
    Gość
    A w temacie SIGMY to od 3 dni ma sigmę 28-105 2,8-4 do swojej analogowej Minolty . Na razie jestem z niego bardzo zadowolony . Fotki miodzio w porownaniu do kitowego jakiego używałem. Wykonanie powiem szczerze tyci tyci lepsze niż np 14-45 ale nie to co 14-54 . Głosny AF co mi się he he he podoba , no niestety AF jest bardzo wolny 14-45 przy nim to demon prędkosci , za to ostrzenie manualne tym szkielkiem to sama radocha. Zaczynam poważnie myśleć o zakupie tej sigmy pod 4/3 2,8 18-50 (36-100), jesli wykonanie nie jest gorsze od tego co kupilem i AF trochę szybszy to może warto. Fakt brak szerokigo kąta , ale za to jaśniej o działeczkę.Zostawiłbym sobie 14-45 jakby była potrzeba coś zrobić na szeroko. Kurde jak tu pomacać ten obiektyw . Może Radek załatwi je do testów.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    A w temacie SIGMY to od 3 dni ma sigmę 28-105 2,8-4 do swojej analogowej Minolty . Na razie jestem z niego bardzo zadowolony . Fotki miodzio w porownaniu do kitowego jakiego używałem.
    Czyli jak, masz obiektyw od 3 dni (rozumiem, że od piątku?) i już masz odbitki Szybki jesteś

robin102
    Gość
    odbitek nie robiłem tylko filmik w sobote wywołałem, 24 klatki poszło na głupie zdjęcia spacerowo testowe.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    odbitek nie robiłem tylko filmik w sobote wywołałem, 24 klatki poszło na głupie zdjęcia spacerowo testowe.
    kupowanie SIGMY to jak rosyjska ruletka, miałeś farta poprostu
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Zaczynam poważnie myśleć o zakupie tej sigmy pod 4/3 2,8 18-50 (36-100), jesli wykonanie nie jest gorsze od tego co kupilem i AF trochę szybszy to może warto. Fakt brak szerokigo kąta , ale za to jaśniej o działeczkę.Zostawiłbym sobie 14-45 jakby była potrzeba coś zrobić na szeroko. Kurde jak tu pomacać ten obiektyw . Może Radek załatwi je do testów.
    A są juz na rynku? Właśnie sprawdziłem kilka sklepów w UK i ciągle "coming soon".

robin102
    Gość
    W ofercie niby są , ale jak twierdzi RE fizycznie jeszcze nie ma ,ale jakiś tam sklep netowy chciał od mnie przyjać zamówienie za 1550 zł - moim zdaniem o 300 zl za drogo A ile to kosztuje w wielkim świecie. jak bedziesz znał cenę to podrzuć info.

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Taki na przykład Warehouse Express sprzedaje po 269,99 funtów, bez znaczenia jaki bagnet (Canon/Nikon/Minolta/Pentax/Sigma/Oly), Jessops ma po 287 do Canona ale za to po 319 do Nikosia. Dla mnie jest problemem mnożnik ogniskowej w Olku, mamy 36 mm na szerokim końcu a inni 27-29.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Dla mnie jest problemem mnożnik ogniskowej w Olku, mamy 36 mm na szerokim końcu a inni 27-29.
    Dla mnie także 36 mm na początku to zdecydowanie za wąsko. Dlatego na pewno nie kupię tego obiektywu.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Taki na przykład Warehouse Express sprzedaje po 269,99 funtów, bez znaczenia jaki bagnet (Canon/Nikon/Minolta/Pentax/Sigma/Oly), Jessops ma po 287 do Canona ale za to po 319 do Nikosia. Dla mnie jest problemem mnożnik ogniskowej w Olku, mamy 36 mm na szerokim końcu a inni 27-29.
    Eeeeee te 36 mm to spoko może być . Ja przez 3 lata fociłem Olkiem C5050 i tam od 35mm się zaczyna i jakoś sie przyzwyczaiłem . Jakby co to można odpalić zomm nożno-dreptany i już masz szerszą perspektywę. Wszystko zależy od ceny . U nasz tu w Polsce te ponad 1550 zł to i tak dużo bo dokladajac 300 zl można mieć nóweczke ZUIKO 14-54 i to trzeba przemyśleć. Ta sigma nie powinna być drozsza niż 1200-1300zł, chociażby dlatego że to sigma i że węższa i bez zabezpieczeń .