co do jakosci to dla mnie bomba ale rzeczywiście malizna jak na taką odległość...widziałbym tu ze 400mm jak nic.
co do jakosci to dla mnie bomba ale rzeczywiście malizna jak na taką odległość...widziałbym tu ze 400mm jak nic.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Z zuiko 50-200 trzeba poprostu bliso podejsc. Daje to wieksza frajde. Nie mam czasu i samozaparcia na zasiadki, wiec robie podchody. Ponizej link do zdjecia.
Leciutko wykadrowane 200mm, ISO 400.
Galezie troche przeszkadzaly dlatego kontrast slaby.
https://galeria.olympusclub.pl/displ...album=14&pos=8
No tak, a wyobraź sobie, że za Tobą przebiera nóżkami Twoje Kochanie w jaskrawej kurteczce, co chwile pyta czy już zrobiłeś to zdjęcie, chce siusi, jest jej zimno, chce jeść i to wszystko w momencie jak wciskasz spust, a od czekania na kucaka dostajesz skurczy, do tego słyszysz nie siadaj na tej mokrej ziemi, bo się przeziębisz, a jak na chwilę przystaniesz, bo zauważyłeś jakiegoś ptaszka na wyciągnięciu ręki to cie wyprzedzi i stwierdzi, że się ociągaszZamieszczone przez maly16
![]()
Powiem Ci tylko, ze wtedy wlasnie moje kochanie na szczescie nie chcialo ze mna isc. Pewnie nie zrobilbym tego zdjecia gdyby jak zwykle marudzila mi nad uchem. Nie kucam i nie siadam tylko stoje w bezruchu, nogi sie tak nie mecza.No tak, a wyobraz´ sobie, z˙e za Toba˛ przebiera nóz˙kami Twoje Kochanie w jaskrawej kurteczce, co chwile pyta czy juz˙ zrobi?es´ to zdje˛cie, chce siusi, jest jej zimno, chce jes´c´ i to wszystko w momencie jak wciskasz spust, a od czekania na kucaka dostajesz skurczy, do tego s?yszysz nie siadaj na tej mokrej ziemi, bo sie˛ przezie˛bisz, a jak na chwile˛ przystaniesz, bo zauwaz˙y?es´ jakiegos´ ptaszka na wycia˛gnie˛ciu re˛ki to cie wyprzedzi i stwierdzi, z˙e sie˛ ocia˛gasz
Kochanie jednak moze sie przydac czasami do naganiania zwierzyny.
Z tym naganieniem to też może być ciężko - boi się żubrów i dzikówZamieszczone przez maly16
![]()
generalnie to zdjęcia z kochaniem wychodzą dobre tylko wtedy jak jest modelką i dodatkowo w "formie", ptactwo na ogół płoszą, dziwią się że się to foci, marudzą że zimno, ciepło itd...
Generalnie to kochanie do sypialni a nie na wycieczki foto. Tyle w temacie.
A jak ktoś już znajdzie kochanie co lubi być fotografowane wszedzie i zawsze, niezależnie od "tłustych włosów" to pielgrzymka do Częstochowy na kolanach i codziennie paciorek o jeszcze....
Na moje potrzeby 200mm to nadal trochę mało, choć zawsze to 100mm więcej od 40-150 - jaśniej i chyba ciut szybciej.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Moim zdaniem 200mm z reki to max. Nie chodzi mi o ogniskowa ale o ciezar. Do dluzszych szkiel potrzebny juz statyw lub monopod. 50-200 zuiko to niezly kompromis jakosci, jasnosci, dlugosci ogniskowej i ciezaru. Z reki calkiem przyjemnie sie foci.
Moje Kochanie też robi zdjęcia ;p więc nie marudzi![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
dzis bylem na warsztatach sigmy
spytalem sie o dostepna sigme dla 4/3: na dzis w wawie jest do wypozyczenia i do kupienia w wawie w sigma pro centrum 18-125/3,5-5,6 oraz 30/1,4 oraz jeszcze jakis dluzszy z mocowaniem 4/3.
Od nowego roku bedzie 24/1,8 i 18-50/2,8
dzięki za info. a co to były za warsztaty?Zamieszczone przez gary
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3