Chyba chodzi Ci o 24/1.8.Zamieszczone przez pleg
Podobno ostrzejsza od 30, ale 30 jaśniejsza![]()
Wybór utrudni również rozrzut jakościowy Sigm, jak się trafi dobry egzemplarz to może być git![]()
Chyba chodzi Ci o 24/1.8.Zamieszczone przez pleg
Podobno ostrzejsza od 30, ale 30 jaśniejsza![]()
Wybór utrudni również rozrzut jakościowy Sigm, jak się trafi dobry egzemplarz to może być git![]()
E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII
Tylko jak kupić tą SIGME żeby skuchy nie zrobic . Macie jakiś patent ???
Robin - dość prosty. Idziesz do sklepu ze swoją puszką. Wybierasz jeden obiektyw, strzelasz foty, zapisujesz numer owego szkła, wracasz do domu, oglądasz na monitorze sample. Jeśli pasują - wracasz i kupujesz. Jeśli nie pasi, powtarzasz ową czynność do skutku.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Myślę, że z jakością w przypadku Olka będzie ok - w końcu nie muszą robić komunikacji na zasadzie reverse-engineeringu. Poza tym jeżeli chcą dogonić "legendardną" jakość ZD, to muszą się lepiej postarać![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
taaa , a gdzie ja tu w puszczy mam sklep ??? chyba ,że z Żubrem. Musialbym w jakimś netowym zamówć. Zgrozo jak przywiozą mydlarnie to nawet nie bedę wiedział jak ona sie ma do innych.Zamieszczone przez Michu (Pentax)
Robin - jak jedziesz na spotkanie do Wawy, to i za obiektywem pojedziesz ... tylko najpierw się spytaj czy mają na stanie z 10 sztuk - zawsze jakiś wybierzeszZamieszczone przez robin102
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Czy TO szkło (24 mm/1.jest już dostępne z mocowaniem 4/3? Czasami będąc na zachodzie Europy czuje się bardziej do tyłu niż na wschodzie...
Jak już wielokrotnie pisałem jestem zainteresowany zakupem jasnego obiektywu portretowego. Już mam (prawie) pieniądze: w grę wchodzą dwie sigmy, leica będzie za drogaZamieszczone przez motoko
30 1.4 EX DC HSM
SIGMA 24mm f/1.8 EX DG ASPHERICAL MACRO
przy tej drugiej są słowa macro - czy to znaczy, że do portretów niezbyt się nadaje (za duży kąt widzenia
i drugie czy w W-wie jest sklep sigmy?
E - 300 Dual KIT + SIGMA 30 F1.4 EX + Fl-36 + CF 1 GB plus przystawki
Podobno jestNie wiem, nie byłem. Adres jest na stronie http://www.sigma-foto.pl/?q=node/39. Pierwsza pozycja z listy adresów w W-wie to Sigma Pro Centrum.
E - trójka plus trochę Z - coś tam...
Ten sklep Sigmy to sklep fotograficzny w Blue City. Mozna w nim wypozyczac obiektywy Sigmy (za oplata i kaucja), co jest swietnym pomyslem, bo pozwala przetestowac obiektyw przed zakupem. Nie wypozyczalem tam nigdy obiektywow, wiec nie wiem, jak to dziala. Nie wiem tez dokladnie ile obiektywow maja tam z mocowaniem do 4/3, ale to mozna sprawdzic dzwoniac do nich. Wiem tylko, ze taka opcja jest.