gary czy te fotki ktore tu pokazales to sa Sigma + Olek? czy Sigma + Nikon? bo sie zamotalem....Zamieszczone przez blady
gary czy te fotki ktore tu pokazales to sa Sigma + Olek? czy Sigma + Nikon? bo sie zamotalem....Zamieszczone przez blady
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Jeronimo !!! Gary lubi Olympusy , ale na codzień używa NIKONA
gary, ale ja właśnie o tym zagajam - co komu potrzeba... mi chodzi o jakość obrazu i małą GO, do zdjęć w poblizu 30mm wybrałbym cuś innego. Co do tej sigmy mam watpliwosci, jak sie zachowuje na matrycach olka, natmiast jak pracuje zd 50mm wiem i raczej bym szedł w tym kierunku.Zamieszczone przez gary
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
błąd - gary, lubi ludzi którzy używają aparatów marki trOlek.Zamieszczone przez robin102
![]()
a Olympusa by do ręki na dłużej niż 5 min nie wziął![]()
blady
Jeronimo spojrz na zdjecie Anki - przeciez na 100km widac ze to trupie nikonowskie kolorki (zdjecie nieobrabiane oprocz kontrastu)
![]()
wszystko to d70
blady a co masz jasnego okolo 30mm w 4/3? chyba nie mowisz o f3,5? to nie jest jasno
bedzie jasno jak bedzie 25/1,4
gary, nic nie rozumiesz... dla ogniskowej brałbym 35mm, dla ogniskowej...Zamieszczone przez gary
Ale jak potrzeba komuś, f1.4 i 30mm no to tylko Sigma. Dalej mam watpliwosci. Moze Robin fundnie sobie ta sigme i bedzie beta testerem w e-systemie.pl? Co Ty na to Robin?
blady
no wlasnie zobaczylem EXIFy!Zamieszczone przez gary
Kurcze wprowadzasz ludzi w blad!
to sa zdjecia Sigma + Nikon !
nastepne zdjecia z nikona wywalam na inne forum - przeciez to E-system.
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
no ale watek jest o obiektywie SIGMY... wiec zdjecia przynajmniej w 50% zgadzaja sie z tematem...to sa zdjecia Sigma + Nikon !
nastepne zdjecia z nikona wywalam na inne forum - przeciez to E-system![]()
blady
spoko, nastepnych nie bedzieZamieszczone przez Jeronimo
najgorsze jest to ze podobaja mi sie te fotki... te "trupie nikonowskie kolorki" jezu... nie moge brac do reki Nikona
P.S.
na drugi raz przynajmniej zaznacz ze to z nikona... bo nie chce pisac ze mi sie Nikon podoba![]()
/EDIT
jak sa chetni na ogladanie zdjec sigmy z nikonem to nie rozumiem dlaczego dla nich nie mozesz wrzucic fotek do watku na forum Aparaty cyfrowe pozostałych firm
/EDIT2
o ten obiektyw mi chodzilo (na mocowanie 4/3) - http://www.four-thirds.org/en/products/single.html#02