Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 135

Wątek: E500 + 14-45 i problemy z autofocusem?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Tez radze walczyc o swoje. Szczegolnie, ze ludzie z Olympusa (w Warszawie) sa bardzo mili i pomocni, wyznaja zasade "klient nasz pan" i staraja sie jak moga, by nie zrobic na kliencie zlego wrazenia. Mysle, ze gdyby zaatakowac do nich, to by sie te sprawe jakos korzystnie dla Ciebie dalo zalatwic, np. wymiana obiektywu na nowy, sprawny. Tak czy siak, wlaczyc trzeba, bo Ty tracisz z winy firmy.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    z lasu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ręce normalnie opadają z tymi serwisami. Ja w moim samochodzie (też japoński) mam uszkodzony wyświetlacz komputera pokładowego. Walczę już z serwisami półtora roku o jego wymianę Niby przyjmują zgłoszenie, niby już zamówili nowy. I nie odzwaniają. Jak ja dzwonię, to ciągle odbiera ktoś nowy, albo kolega który się tym zajmuje jest na urlopie lub go w tej chwili nie ma. Mowią, że odzwonią i tak w kółko. W niejednym ASO takie sztuczki stosowali. Czas leci. Usterka nienaprawiona. I też nie mam pomysłu co z tym zrobić.

Także, kolego Gregorius, taka to chyba kultura sprzedaży w tym naszym kraju panuje. Określiłbym to jako "Kup i spadaj, a jak się zepsuje to nie marudź i kup nowy".

Pozostaje mieć tylko nadzieję. że rynek w Polsce rozwinie się na tyle, że na stałe zagoszczą u nas "PRĘŻNE" federacje konsumenckie, a nie tak jak do tej pory, nieruchawe i niewiele w praktyce znaczące namiastki.

Póki co, pozostaje niestety własna wytrwałość i wiara w to, że nie jest się wielbłądem.
    E-500, E-1, ZD 50mm, ZD 14-54mm, ZD 14-150mm, FL-36, OMZ 50mm/1:1.8, EX-25

Awatar Gregorius
    Mieszka w
    Civitas Kielcensis
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    W zeszłym tygodniu napisałem oficjalnego mejla do serwisu (z prośbą o wymianę sprzętu na nowy, wolny od wad).

Otrzymałem odpowiedź z prośbą o zdjęcia przykładowe.
    Zdjęcia wysłałem w poniedziałek, teraz czekam na odpowiedź zobaczymy co z tego wyjdzie.

W międzyczasie kupiłem sobie na Allegro Zuiko 17-45, szykuje się dużo okazji do zdjęć, może on chociaż będzie robił jako tako ostre zdjęcia.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    pokaz te fotki ktore wyslales to bedziemy mogli skonfrontowac jak Ci odpisza
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

czytam tak i czytam post po post-cie i powiem wam ze mnie bardzo zmartwiliscie
    od wczoraj jestesm szcesliwym posiadaczem olka dual kit E 500 ( oby tak pozostalo ) i jeszce nie mialem dokladnie okazji przetestowac mojego mniejszego obiektywu - i mam lekkie obawy co wyjdzie po tescie mam tylko nadzieje ze bedzie wszytsko oki i poczatek mojej wielkiej przygody z olkiem bedzie udany.......

pozdr

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafer7
    Witam

czytam tak i czytam post po post-cie i powiem wam ze mnie bardzo zmartwiliscie
    od wczoraj jestesm szcesliwym posiadaczem olka dual kit E 500 ( oby tak pozostalo ) i jeszce nie mialem dokladnie okazji przetestowac mojego mniejszego obiektywu - i mam lekkie obawy co wyjdzie po tescie mam tylko nadzieje ze bedzie wszytsko oki i poczatek mojej wielkiej przygody z olkiem bedzie udany.......

pozdr
    Zamiast się martwić rób zdjęcia i się ciesz z nich.
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    To, że nie którym coś szwankuje nie jest przecież regułą, jest wręcz odwrotnie podejrzewam. A że każda seria niezależnie jakiego urządzenia jakiej firmy ma wadliwe niektóre egzemplarze zdarza się. To mówiłem ja, któremu autofocus przedostrza

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999
    To, że nie którym coś szwankuje nie jest przecież regułą, jest wręcz odwrotnie podejrzewam. A że każda seria niezależnie jakiego urządzenia jakiej firmy ma wadliwe niektóre egzemplarze zdarza się. To mówiłem ja, któremu autofocus przedostrza
    Mam 14-45 i jakoś nic nie ma w nim złego, oprócz powolnego ostrzenia w ciemności...
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Mam 14-45 i jakoś nic nie ma w nim złego, oprócz powolnego ostrzenia w ciemności...
    Trzeba kupic FL36 (warto nie tylko dlatego) i 14-45 bedzie smigal. Z Fl36 moj 14-45 z E330 w ciemnosciach ostrzy szybko. Wspomaganie autofokusa jest bardzo przydatne.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Trzeba kupic FL36 (warto nie tylko dlatego) i 14-45 bedzie smigal. Z Fl36 moj 14-45 z E330 w ciemnosciach ostrzy szybko. Wspomaganie autofokusa jest bardzo przydatne.
    Pzdr
    No mogę ci powiedzieć więcej, z FL50 ostrzy też bardzo szybko. Ale jak radzisz FL36 to chyba muszę spróbować
    pozdrawiam
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła