Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Zbajerowane wodne oczko z widoczkiem ;)

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Zbajerowane wodne oczko z widoczkiem ;)

Witam

Podoba Wam się trochę ?

Fotka robiona późnym wieczorem, 15s, wiem - leci w lewo i przepalenia - budynek w tle, po prawej coś - ale mi trochę podchodzi
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sadzawka_121.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	95,1 KB
ID:	227  
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Awatar nib
    Mieszka w
    poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    fajny efekt fontanny ale zdjecie jako calosc absolutnie nie

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Jako statyw posłużył kamień, wokoło nieciekawe klimaty - tak więc wymieszałem fontannę z jakimś budynkiem, do tego moja córeczka była pod moją kontrolą - nie miałem za dużo czasu do myślenia (i tak mi zwiała - dostało mi się po uszach od żony)
    fotka robiona w Chłopach nad morzem

Pzdr

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    dlatego cos nie tego bo nie wiadomo czy uwieczniles fontanne, czy dziwny budynek po lewo. jesli budynek ma znaczenie w twojej kompozycji to brzydko jest polozony.
    atak na sama fontanne nalezalo by przeprowadzic z innej manki. rozumiem, ze warunki ciezkie, ale sam wiesz..

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    John100 bajer fontanny wyszedł calkiem fajnie. Podobają mi się kolorki i efekt jaki wytwarza spadająca woda. Dobrze to pokazałeś. Troszkę szkoda że nie wybrałeś innego kadru. Tak żeby nie było na zdjęciu linii zasilającej i tego białego budynku po prawej stronie. Biorać pod uwagę warunki jakie zastałeś na miejscu akcji, statyw z kamienia, uciekająca córeczka i dziwna dzielnica to jesteś usprawiedliwiony

ps. Już nieraz powtarzałem że żaden ze mnie autorytet w dziedzinie fotografii. Sam mam jeszcze duuużo do zrobienia. Pamiętam Twoje pierwsze fotki. Patrząc na to co wystawiasz teraz, w szczególności ostatnie makro można chyba spokojnie powiedzieć że zrobiłeś duży krok w przód.

Pozdrawiam,
    Nurek
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam
    Cytat Zamieszczone przez dka
    dlatego cos nie tego bo nie wiadomo czy uwieczniles fontanne, czy dziwny budynek po lewo. ....
    Dokładnie - kompozycja bez sensu.

Kolego nurek aż się zaczerwieniłem - te kroki jeszcze słabe są
    Wielkie dzięki za wsparcie! W sumie to dzięki Tobie jeszcze tu jestem, każdy powinien mieć takiego promotora jako początkujący na forum.

Pozdrowienia

robin102
    Gość
    ładne cieple zdjecie , woda nieczęsto kojarzy się z ciepłem. Kadr też w sumei może być , tylko coś dziwnego obserwuje . Budyenk w tle stoi prosto na baczność ,a lustro wody jakoś leci i nie trzyma poziomu ??,

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    ładne cieple zdjecie , woda nieczęsto kojarzy się z ciepłem. Kadr też w sumei może być , tylko coś dziwnego obserwuje . Budyenk w tle stoi prosto na baczność ,a lustro wody jakoś leci i nie trzyma poziomu ??,
    Tak dokładnie, dlatego nic nie robiłem ze zdjeciem - bo wtedy budynek by leciał - zresztą nie wiem jak to się prostuje programowo - a może to jest wina aparatu ?

Pzdr