Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: C-765UZ utopiony w rzece

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C-765UZ utopiony w rzece

Witam na forum!

Problem mam taki, ze pod koniec wakacji na Kaszubach aparat wpadl na splywie kajakowym do Slupi. Po jakiejs 1-2h zostal odnaleziony (woda tak metna ze nie byo widac) i wylowiony. Bateria od razu wyjeta (byla juz wyczerpana i tak) i karta tez. Z karty zdjecia sie zgraly, aparat rozkrecilem (sama tylna scianke) i przetarlem chusteczka higieniczna. Nastepnie zostawilem tak na noc. Pozniej zostal skrecony, przywieziony do domu i lezy od niedziel. Teraz woda juz tylko jest w obiektywie. Czy jest szansa na odratowanie go w serwisie Olympusa i ile to moze kosztowac? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    zbieraj chłopie na nowy
    c-5060 , A710IS , 1000D + kit 18-55IS , c50mm1.8 II

Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Woda na pewno wcisnęła się we wszystkie miejsca w aparacie, więc musiałbyś go całego rozebrać. Wystarczy, że gdzieś zostanie wilgoć np.pod przyciskami i aparat nie będzie dobrze funkcjonował. Pozostawienie go w temperaturze pokojowej aby się osuszył nie da dobrego rezultatu. Zwróć się do serwisu może mieli takie przypadki i może im się udało

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Myslalem o serwisie, tylko chcialem sie spytac, czy w praktyce jest szansa odratowania go inna niz kupno nowego. Pewnie optyka do wymiany, ale moze rezta do naprawy...

Awatar Gregorius
    Mieszka w
    Civitas Kielcensis
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DooMinick
    Myslalem o serwisie, tylko chcialem sie spytac, czy w praktyce jest szansa odratowania go inna niz kupno nowego. Pewnie optyka do wymiany, ale moze rezta do naprawy...
    Elektronika powinna dać się umyć, wysuszyć i powinno być OK Jeżeli oczywiście nie doszło w międzyczasie do zwarcia, ale warto spróbować.
    E500 double kit = 14-150

Mieszka w
    Kuźnica Czarnkowska
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam. Mozesz sprobowac wrzucic elektronike do jakiegos naczynia z czystym spirytusem i postawic na cos co wibruje i tak pozostawic na jakies 24 h, spiryt powinien wyplukac wode,po tym wysuszyc i skrecic. Elektronika powinna byc rozkrecona na czesci pierwsze.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Na takie cos nie mam za bardzo umiejetnosci - zawsze mi czesci zostaja na pozniej albo nie pamietam ktora srubka gdzie. Sprobuje w serwisie Olympusa, a jak nie to bede sam cos probowal. W ostatecznosci 700zl za nowy. Czy ktos moze zna jakis serwis dobry poza autoryzowanym, ktory podjalby sie ratowania go?

Mieszka w
    Włocławek
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam,

Od roku jestem posiadaczem olka C-765 jest "laikiem" w fotografi przyznaje i nie chce zawalac forum zakladajac nowy temat mam takie pytanie czy jest mozliwa wymiana oprogramowania w moim Olku aby wchodzily do niego karty o pojemnosci 1GB? bo z tego co wiem max to 512MB...? a w modelu C-770 juz wchodza 1GB... moze ktos juz to robil?

pozdrawiam