A od czego voltomierz? Bierzesz i mierzysz, ale watpie ze sie cos takiego znajdzie. Jakby bylo to juz by zrobili np wspomaganie af na jedna diode biala zasilana z korpusu![]()
A od czego voltomierz? Bierzesz i mierzysz, ale watpie ze sie cos takiego znajdzie. Jakby bylo to juz by zrobili np wspomaganie af na jedna diode biala zasilana z korpusu![]()
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Wziąłem multimetr i znalazłem 3,3V które NIBY JEST na stałe. Tylko co z tego ? Obciążenia badał nie będę bo na drugiego Olka jeszcze nie oszczędziłem. Teraz podczepię pod oscyloskop, czy TO jest rzeczywiście STAŁE i czy centralny przy wyzwalaniu rzeczywiście daje masę (tak się domyślam) . Jak bym miał opis to co innego.. Inna sprawa to sanki ( od strony lampy) ze stykami Olka , przydał by się jakiś złom.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A z diodą,to swoją drogą zrobię eksperyment. 2 -3 mA obciążenia powinien wytrzymać.
![]()
Ostatnio edytowane przez Peterek ; 23.10.09 o 20:08 Powód: Automatyczne scalenie postów
veritas temporis filia est
DLP czy szkło ?
Zrobiłem sprzęg z baterią zewnętrzną i optotriakiem 800V. Nie jest to TTL ale w trybie ręcznym działa.
veritas temporis filia est
DLP czy szkło ?