Dadu ale pomimo tego nadal trzeba przestrzegac napiecia na stopce do 100v ??
Dadu ale pomimo tego nadal trzeba przestrzegac napiecia na stopce do 100v ??
To jeśli aparat pozwala na korzystanie ze starszych konstrukcji, to po co się tak trudzicie z tym układem? Sam tyrystor to za mało?
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Podejrzewam że ta przeróbka jest niepotrzebna. Problem w tym że tak naprawdę nie znamy parametrów tego tyrystora szczególnie napięcia maxymalnego. Osobiście zalecam taką modernizację lampy.
Darek
Tak myślałem. Nie ma możliwości pomiaru Vmax tyrystora podłączając miernik do stopki aparatu?
W instrukcji nic nie ma o tym, żeby nie używać lamp starszego typu albo, że może spowodować to uszkodzenie aparatu. Jest tylko wzmianka, co by nie używac lamp z dodatkowymi protokołami komunikacyjnymi. A dla mnie to oznacza, że mogę podłączyć każdą lampę manualną lub mającą komunikację zgodną z aparatem.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Oczywiście jest to możliwe, ale to złożone zagadnienie.Zamieszczone przez blady
Podaję zmodernizowany schemat ( dwie wersje ) modernizacji lampy do zastosowania z aparatami cyfrowymi również z wyjściem tyrystorowym jak np: E500
Darek
Dadu czy zamiast bc557 moge uzyc a608 ??
Panowie, śledzę Waszą dyskusję od 2 dni. Doszedłem do wniosku, że jesteście agentami obcych wywiadów. Szyfrujecie informacje, ale i tak Wasserman Dodatni rozszyfruje Wasze niecne zamiary.![]()
Dadu Jestes WIELKI.
Lampa cyka jak mazenie, przy zdjeciach seryjnych cyka co druga klatke.
Teraz tylko musze to latnie poskladac i upakowac do obudowy bo narazie mam pajaka
Wielkie Dzieki
Komar
Darek