jeśli komuś taka informacja pomoże to moja stara lampa Cullmann DC 32 współpracuje z e-330
jeśli komuś taka informacja pomoże to moja stara lampa Cullmann DC 32 współpracuje z e-330
Witam!
Od pewnego czasu testuję lampę SB-25, o której pisałem wcześniej. Śmiga jak złoto - gorąco polecam. Ogromny potencjał siedzi w tej zabawce. Tak mi się dobrze sprawuje, że dokupiłem jeszcze drugą - identyczną i obie odpalam w sposób opisany poprzednich postach.
Pozdrawiam - Michał
Hej! Szukam dobrej, taniej lampy do e-500. Coś na dobry początek. Co polecacie? Słyszałem że firma Metz robi dobre lampy. Dzięki.
Zalezy, co znaczy taniejZamieszczone przez tommeks
FL-36 kosztuje 700zl. Tanio to czy dorgo? Zalezy, ile kupujacy moze wydac.
A co myślicie o Metz seri 36? Który najdaje się do E-500? Czy trzeba zakupić jakąś kostke?
Daj sobie spokoj z tą seria. Czy gra warta swieczki kiedy mozesz kupic systemowa FL36 za okolo 750zl ? Duzo taniej nie wyrwiesz tego Metza, a systemowa zapewni ci spokoj.Zamieszczone przez tommeks
...był Olek jest A6000
Po jakims czasie takich poszukiwan lampy i sposobu jej przystosowania, doszedlem do wniosku , ze szkoda tej szarpaniny i trzeba wejsc w systemowa. Podobnie jak kisi, uwazam, ze to chyba najrozsadniejsze wyjscie. No chyba, ze ktos lubi sie bawic w Adama SlodowegoZamieszczone przez tommeks
![]()
Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!
Nie wyrwiesz dużo taniej? Ten metz kosztuje 250 zł, nic nie trzeba przystosowywać, świetnie sprawdza się z E-1 (używa jej Nimnul). Ma własny pomiar błysku - cała niedogodnośc polega na koneiczności ręcznego ustawienia ustawień lampie - tyle tylko, że fotografując lampą i tak masz zazwyczaj migawkę 1/60 i przesłonę stałą. Jest to jakaś niedogodność (z lamą systemową nie trzeba zawracać sobie tym głowy).Zamieszczone przez kisi
http://allegro.pl/item245774742_metz...a_faktura.html
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Witam a ja mam pytanko jaką prędkość ustawić migawki w e510 w zestawie z fl36Zamieszczone przez mariush
![]()
( X_SYNCH)- to jest to![]()
Nie krótszą niż 1/180Zamieszczone przez witekrozak
1/60 spokkojnie wystarczy.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.