Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: E-1 i 14-54 obrażony !

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

E-1 i 14-54 obrażony !

Nie mam na celu podsycac was do jakieś walki ani też wzbudzać w was złość, jednak na innym forum (chyba mniej kulturalny) można poczytać krytyczne opinie na temat E-1 i 14-54 - http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....r=asc&start=15

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Krishu:

odgrzewasz stare kotlety? tu nie sekta, niech sobie piszą skoro Im to pomaga. leją na olka, ja leję na najkona i to nie tylko ja, bo znaczek taki żółty jakiś...

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: E-1 i 14-54 obrażony !

Cytat Zamieszczone przez krishu
    Nie mam na celu podsycac was do jakieś walki ani też wzbudzać w was złość, jednak na innym forum (chyba mniej kulturalny) można poczytać krytyczne opinie na temat E-1 i 14-54 - http://forum.nikon.org.pl/viewtopic....r=asc&start=15
    Czytał ja to i powiem tak, zacietrzewiony ignorant jeden z drugim uprawia sprzęto dyrdymały bez dotykania sprzętu... ale cóż żyjemy w wolnym kraju (prawie)...
    Pozdrowionka

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    krishu przeczytałem - zauważyłem Twoją wypowiedź na forum Nikona o braku lamp z trybem highspeed do olympusa - otóż i FL-36 i FL-50 MAJĄ TRYB HIGHSPEED (dokładnie w nomenklaturze Olympusa high-speed synchronisation), a obecnie można też kupić Metz'a 44 AF-4 O z obsługą trybu HSS... tak więc o ile punkt o braku tanich stałek w Olym jest prawdziwy (chyba, że bierzesz pod uwagę M42), to z lampami nie rozpoznałeś dokładnie rynku
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    fakt może myle dwa pojecia, albo sa podobnie nazywane a chodzi o dwie rozne rzeczy.

nie chodzi mi o szybki czas synchronizacji co pewnie w wiekszosci przypadkow nazywa sie high speed , tylko o stroboskop czyli szybkosc blyskow na min. czyli speed light

| OlyJedi Awatar Dempsey
    Mieszka w
    Poznań/Buk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    hmmm... krishu nie bardzo wiem o co chodzi, więc wierzę na słowo, że Oly tego nie ma... choć podejrzewam, że lampa FL-50 w dodatkowym HighVoltage unit'em ładuje się bardzo szybko i pozwala na dużą szybkostrzelność.
    OLYMPUS E-500, ZD 12-60/2.8-4.0, ZD 14-45/3.5-5.6, ZD 40-150/3.5-4.5, FL-36, filry HOYA polaryzacyjny LINIOWY i połówkowy-szary

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    potwierdzam, bo mam
    FL-50 na uchycie zasilającym (nawet nie z power packiem) ładuje sie błyskawicznie, patrz: niezauważalnie szybko

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ani FL30 ani FL50 nie ma strobo. A szkoda.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar LubMich
    Mieszka w
    Kraków/Gdańsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    strobo to jest kilka blyskow w trakcie jednego naswietlania?

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: E-1 i 14-54 obrażony !

[quote="nex"]
    Cytat Zamieszczone przez krishu
    Czytał ja to i powiem tak, zacietrzewiony ignorant jeden z drugim uprawia sprzęto dyrdymały bez dotykania sprzętu... ale cóż żyjemy w wolnym kraju (prawie)...
    Ja rozumiem , że gdyby napisał jeden nikoniarz z drugim, że każdy posiadacz Olka ma np małego siusiaka to może byłoby jeszcze z czego raban podnosić by bronić honoru żon... Ale że jedno dziecko powiedziało drugiemu , że jego łopatka do piasku ładniejsza...

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów