Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Bezpośredni wydruk z E1

Hal
    Gość

Bezpośredni wydruk z E1

Kupiłem sobie drukarkę termosublimacyjną Canon CP 510.Przetestowałem ją po podłączeniu do komputera działa świetnie Niestety po podłączeniu do Olka E1 nie działa Szukałem w instrukcji ale nie znalazłem nic na ten temat . Drukarkę podłączyłem do kompaktowego "Kaniona" który ma PictureBridge i działa świetnie. Czyżby E1 był aż tak stary że nie ma możliwości bezpośredniego wydruku? Może ktoś spotkał się z tym problemem...jak to rozwiązać?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    1. Instrukcja powinna o tym cos powiedziec.
    2. Firmware
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    E1 nie ma pictbridge - przynajmniej tak twierdzi olympus polska. Jeśli masz jednak na stanie kompaktowego canona i jest on na cf to po prostu przekładasz kartę z E1 do canona i drukujesz zdjęcia z E1 na canonie. Sprawdzone na modelu A80 i na CP510.

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Drukowanie prosto z aparatu bez obróbki na kompie?????

Mnie średnio jedno na 100 zdjęć udaje się tak wykadrować, wycyrklować WB, ekspozycję, by prosto z aparatu wydrukować.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    No cóż.. komputery powoli stają się coraz mniej potrzebne , a szybki wydruk powala często ludzi na kolana. Pictbridge to przydatna rzecz i w E-300 już działa. Być może zrobią jeszcze jakieś firmware do E1...

Awatar nurek
    Mieszka w
    Kuj-Pom.
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Mnie średnio jedno na 100 zdjęć udaje się tak wykadrować, wycyrklować WB, ekspozycję, by prosto z aparatu wydrukować.
    Dobrze wiedzieć Rafał. A myślałem że to tylko mi się zdarza .

ps. Co do wydruku prosto z E1 to nie mam pojęcia.
    Patrząc na rynek to PictureBridge`m zaczęli się chwalić od niedawna więc pewnie dziadek Olek tego nie ma. No bo niby kto byłby taki odważny i drukował zdjęcia prosto z aparatu mającego tak wielki wyświetlacz jak E1? Pewnie niewielu by ryzykowało.

Pozdro !
    E-1 // C-5060 // ZD 14-54 // 40-150 // 35 Macro // FL-50 // EP-2 // SHLD-2

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    dla mnie E-1 to ORF i obróbka, przynajmniej 2 minuty na fotkę i mam zupełnie inną jakość zdjęć (high function!). czasami trzeba też coś lekko wyprostować itp. E-1 z założenia nie jest chyba tego typu sprzętem, z którego puszczamy pliki na drukarkę.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    No rzeczywiście czasem trochę brakuje możliwości korekcji zrobionego już zdjęcia z poziomu aparatu - przynajmniej przy pictbridge w E300 i w can A80 nie dopatrzyłem się takich funkcji.

W E1 jest tylko DPOF co - jak mówi instr. pozwala dokonać rezerwacji do wydruku dla drukarek pracujących w tym standardzie. Możesz sobie wcześniej wybrać z poziomu aparatu, które zdjęcia ma później drukarka wydrukować, druk indeksowy i może coś tam jeszcze. DPOF nie ma możliwości bezpośredniego wydruku z aparatu, ale możesz drukować wyciągając kartę CF z aparatu i włożyć ją do odp. czytnika, który bezpośrednio podłączony jest z drukarką DPOF.

pozdr.

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    bezposrednio na drukarke to taki chwyt marketingowy, ze bez uczestnictwa fotolabu mozna sobie swoje fotki znad morza z cyfraka samemu wydrukwac.

choc zdjecie jest ok prosto z aparatu i tak musze popchnac suwakiem kontrast i nim wrocic i zapisac

Hal
    Gość
    Ja też generalnie muszę coś pokombinować ale skoro jest możliwość wysłania kartki pocztowej z wakacji to czemu nie Niestety po ciężkich próbach nie udało mi się zmusić mojego Olka aby coś wydrukował bezpośrednio.Niestety ten DPOW nie jest kompatybilny i po podłaczeniu drukarki E1 definitywnie odmawia współpracy. Myślę że firmwareu też już nie uaktualnią ...po prostu w następnym modelu to zapodają .ByeBye bezpośrednie wydruki