Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Pomoc wostatecznej decyzji 10D czy 50 ZD

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeden obiektyw, body i lampa to już system! A zwłaszcza dodając drugi.

Przecież wielu fotografów pracowało na jednym body i jednym, zazwyczaj stałoogniskowym, wysokiej klasy obiektywie, i tworzyło takim zestawem znakomite zdjęcia.

Pamiętaj: masz w tej chwili mozliwość "doklejania" bardzo dobrych elementów, które nawet jak w przyszłości zmienisz body, nadal będą bardzo dobre. Jeśli zmienisz system i nakupisz obiektywów itp. zapewniających "uniwersalność" tak, by zmieścić się w cenie, gdy będziesz zmieniać body w nowym systemie, w tym samym czasie, w którym w obecnym systemie będziesz miał znkomity zestaw, w nowym cały czas będzie Ci brakowało jakości.

Ja aktualnie jestem w sytuacji wyboru całego systemu. Prawdę mówiąc, najpoważniej rozważam system Nikonowski. Niemniej, oprócz elementów M42, które chętnie wykorzystam, startuję od zera. Ty już masz dobry zestaw! Dodasz 50/2 i czego więcej chcieć?
    Pozdrawiam.

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    nie ukrywam ,ze mialem nadzieje na Panasonica - ale cena troszke przesadzona

owszem jakbym mial kase to zapodlbym 50 i jeszcze szeroki kat oraz dlugie tele.
    tylko jakie t obeda koszty - bylby system

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    krishu, jak sobie czytam kolejne twoje posty to zastanawiam sie czy nie wymysliles nowego hobby, albo konkurencji sportowej..

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    skoro tak twierdzisz tzn. ze to koniec fotografii dla mnie
    zawsze tak mam, ze w pewnym momencie zaczynam sie skupiac bardziej na sprzecie niz na zajeciu - tak mialem z graniem w zespole (gitara+osprzet)

ale nie o to biega wlasnie nie chce juz sie skupiac na sprzecie - nie chce zeby mnie zawodzil, a kiedy sie to dzieje np. lubie "sztuke ulicy" wczesniej napinalem przedstawienia nocne 800 a nawet 400 + 50/ 1,7 lub 1,4 i zdjeciowka ponizej, ziarno do akceptacji (pomimo iz dodatkowe doszło od skanera), pozniej robilem C3040 i tylko dzieki jasnosci 1,8 było jeszcze niezle zdjeciowka 2 a teraz nawet z 14-54 to wiekszosc sie nadaje, ziarno nie do zaakceptowania dlatego nie załączam - bo nie warto. Dopiero jak jest swiatlo to sie udaje. Czyli szzzumy i brak jasnej stalki ale 50 mm nie 100 mm !

Drugi zawod to lampa, ktora sie laduje - za dluuuuugo i trace kogos najlepsze chile.

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    1 i 2
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	image0009a_177.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	122,7 KB
ID:	213   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p7090042_164.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	93,5 KB
ID:	214