Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Ostrość w c-765

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ostrość w c-765

Witam wszystkich !
    Mam problem z ustawieniem ostrości w swoim aparacie i pytanie czy w zdjęciu ktore dodałam to jest już max jakie można osiągnąć w c-765 ?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p8160156aa_880.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	138,0 KB
ID:	185  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie jest taka zla ta GO na tym zdjeciu. Mysle ze wiecej ten aparat wyciagnie.

robin102
    Gość
    tym kompaktem da się robić ładne portrety z piękną GO , po co Ci ostrzenie na mx , w ogóle o co chodzi. na moim podrasowanym monitorku CRT jest za ostro !!!!

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    tym kompaktem da się robić ładne portrety z piękną GO , po co Ci ostrzenie na mx , w ogóle o co chodzi. na moim podrasowanym monitorku CRT jest za ostro !!!!
    Chodzi mi o to,że jest to najostrzejsza fota jaka udało mi się wykonać po wielu wielu próbach ( z wyjątkiem makro) i wszędzie gdzie nie wyślę zdjęcia do oceny to piszą "szkoda,że ostrość uciekła". I faktycznie jak porównam z innymi fotami to moje są nieostre . Zdaje sobie sprawę ,że są dużo lepsze aparaty i dlatego pytam czy tym nie da sie więcej osiągnąć.
    Pozdrawiam

robin102
    Gość
    fotka jest lekko za ostra . Oly c 765 rysuje jak żyleta , może masz spier... , albo cos z montorem , albo wymaganie za duże. A nie myli Ci się czasem ostrosc z poruszonym zdjeciem na długim czasie ??? bo tam zomm ma chba 380 mm o ile pamietam , a do tego statyw niezbędny jest. Wrzuć w oddzielnym wątku te nieostre fotki- obadamy co i jak

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Ostrość w c-765 c.d do robin 102

Co do kolorowej fotki tu jest oryginał, ponieważ tło jest nieciekawe za pomoca Photoshopa zmieniłam i wysłałam do oceny , no i pierwsza uwaga dotyczyła ostrości.
    w drugiej sama widzę, że jest nieostra , bo była za ciemna. Myślę , że aparat jest dobry tylko ja nie umiem go dobrze ustawić do panujących warunków, zwłaszcza w mieszkaniu.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p8150107a_353.jpg
Wyświetleń:	95
Rozmiar:	144,5 KB
ID:	196   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p5080120_814.jpg
Wyświetleń:	99
Rozmiar:	113,5 KB
ID:	197  

robin102
    Gość
    Fotki są ostre jak żyleta , tyle ,że płaszczyzna ostrości nie przebiega tam gdzie byś chciał. AF czasami lubi sobie poszaleć (często). AF ustawia ostrosć na różnice w kontraście około 30 procentową . Musisz po prostu nauczyć się , zrozumieć go i łapać punkty do ostrzenie te które Ty chcesz , a nie aparat. Poza tym jak chcesz mieć mniejsza GO i trochę rozmyte tło to dawaj większą ogniskową i otwieraj na max dziurkę. (f) Z czasem trzeba uważać co by nie zejść poniż ej1/50 bo rozmazańce mogą wyjść.
    Powodzenia kolego.
    W sumie ładne kadry Ci wyszły.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    nie rozumiem po co ten tytul... do danej osoby na priva prosze
    Chcialbym napiac ze nie do mnie to nic nie napisze... tylko problem jest taki ze wogle nie wiem o co lata... czy to mamy oceniac czy co... (pewnie to jakis wyrwany kontekst z innego forum..)
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeromino sorry, mea culpa
    Sprawa dotyczy wczorajszego wątku o ostrości w c-765 i sugestia o nowy wątek była od jednej z 2 osób, które w ogóle odpowiedziały na mój post. Jestem nowa i tak napisałam ,żeby szybko znalazła. Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bisag
    Jeromino sorry, mea culpa
    Sprawa dotyczy wczorajszego wątku o ostrości w c-765 i sugestia o nowy wątek była od jednej z 2 osób, które w ogóle odpowiedziały na mój post. Jestem nowa i tak napisałam ,żeby szybko znalazła. Pozdrawiam
    scalilem post!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać