Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: E-500 do testu (a E-300)

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a była mowa w regulaminie o tym aby nie obrażać
    mógłbym powiedzieć, że ci dla których uchwyt E-500 jest dobry maja jakieś małe chińskie raczki
    kwestia gustu E-300 ma na krawędzi gripu jeszcze taki śmieszny pasek (gumowy) i to lubię najbardziej mogę trzymać aparat nawet na koniuszkach palców… no ale tam ...

jeśli chodzi o sprzęt to uważam, ze mam odpowiednia wiedze aby do takiej gazety cos sklecić
    w przeciwieństwie do wielu niby profi co robią testy sprzętu i piszą głupoty w takich gazetach jak chip, fvd, fotopolis - gdzie ocenia się lustrzankę na podstawie zdjęć (test 5 lustrzanek) jeśli by brać pod uwagę gotowe kity to może i ma to sens, jednak tak to lepiej sobie kupić dobra hybrydę, najlepiej byłoby zapodać jeden obiektyw np. niezależnej firmy Sigma i podpiąć do każdego, wówczas test byłby wiarygodniejszy
    a nawet foto i kurier , gdzie często jedynym wyznacznikiem czy cos jest dobre to N albo C w nazwie.

bob*
    Gość
    Z innej beczki: Czy Olympus planuje jakieś ruchy - rzecz jasna w dół - na E500? Konkurenci tanieją - D70s można kupić w fotobasi za 3179, D50 za 2149, 350D za ok 2500. A E500 dalej drogi ... Gdzieś się kręci jeszcze Samsung i Pentax co wypuszcza nowe body K100D/K110D ...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Zgaszam się w 100 proc. z Magusem. Tekst napisany technicznym żargonem niezrozumiałym dla Kowalskiego. Jeśli mogę coś doradzić, to poproś kogoś kto nie fotografuje i niech przeczyta tekst. Powie ci, co zrozumiał, a czego nie. Zdziwisz się.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

robin102
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez krishu
    ....a nawet foto i kurier , gdzie często jedynym wyznacznikiem czy cos jest dobre to N albo C w nazwie.
    o przepraszam kolegę , w tej gazecie to OLYMPUS ma zawsze przody

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Pozwolisz, ze Cie zacytuje ... .

...jeśli chodzi o sprzęt to uważam, ze mam odpowiednia wiedze aby do takiej gazety cos sklecić
    w przeciwieństwie do wielu niby profi co robią testy sprzętu i piszą głupoty w takich gazetach jak chip, fvd, fotopolis - gdzie ocenia się lustrzankę na podstawie zdjęć (test 5 lustrzanek) jeśli by brać pod uwagę gotowe kity to może i ma to sens, jednak tak to lepiej sobie kupić dobra hybrydę, najlepiej byłoby zapodać jeden obiektyw np. niezależnej firmy Sigma i podpiąć do każdego, wówczas test byłby wiarygodniejszy
    a nawet foto i kurier , gdzie często jedynym wyznacznikiem czy cos jest dobre to N albo C w nazwie.[/quote]

To ma byc " test" E500 czy analiza roznic pomiedzy E300 a E500? Rozumiem, ze test.
    Zawsze wychodzi na to, ze jestem zlosliwcem, ale niech tak bedzie.
    Tekst jest okropny. Sklecone byle co i byle jak, bez zadnej mysli przewodniej. Zaniechales jakiejkolwiek analizy - bo na analize ludzie czekaja, a nie na przepisanie kawaleczka ( przypadkowego ) instrukcji obslugi. O wielu waznych elementach decydujacych o zaletach i wadach sprzetu, nawet nie wsponiales. To przypadkowa zbitka informacji, bez ladu i skladu.
    Po tym co przeczytalem wnioskuje, ze nie masz zadnych predyspozycji by cokolwiek sklecic do jakiejkolwiek gazety. Mowie to na podstawie tego tekstu, moze to jednostkowa "wpadka". Albo przedstaw gotowy tekst, tzw. pelny i wtedy sie okaze, ze jest on porzadnie nakreslonym esejem na temat E500 w moim reku.
    Nasze opisy sa chaotyczne, ale taka jest uroda forum. Natomiast tekst, ktory ma byc opublikowany, zbudowyny musi byc w oparciu o przemyslamy plan. Kazda jego czesc powinna miec wlasciwe proporcje. Rzeczy wazne z przodu, mniej wazne mozna nawet sobie podarowac. Pewne schematy ( zupelnie sprawdzone) mozna odnalezc na stronach zajmujacych sie testowaniem sprzetu. Warto brac dobre wzorce, po co wywazac otwarte dzwi.
    czesc.Ch.

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    zaraz,zaraz

Awatar krishu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie zwykłem tak reagować ale chyba muszę rpostacko to podsumować
    - k......a chyba się wszyscy nie zrozumieliśmy !!! (z całym szacunkiem dla wszystkich)

A dlaczego? Bo coś mnie podkusiło, żeby zatytuować temat "E-500 do testu" - błąd nr. 1
    i strasznie mnie korciło żeby natychmiast napisać coś na szybko - czyli moje pierwsze wrażenia na temat E-500 - błąd nr. 2

Więc sprostowanie - tekst, który napisałem nie ma nic wspólnego z recenzją (mniej testem) jaki się w ogóle ukaże w gazecie. Informacje są owszem troszkę chaotyczne, ale napisane z głowy (chociaż brzmią jak z instrucki) dla osób znających E-300, mniej E-500 (bo wiedzą co mają)

Owszem jak napiszę to zamieszczę na forum.
    Mniej agresji więcej zrozumienia intencji i co najważniejsze WYMIANY INFORMACJI, bo to forum użytkowników system E Olympusa !

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    A to nieporozumienie, wybacz, ze tak to odebralem, w sumie wyszlo na to, ze facet wyskoczyl troszke, "ni z gruszki, ni z pietruszki". Jak napiszesz i wyslesz to kppie wstaw na forum.
    czesc.ch.